Viasat värvar från TV4

Mitt under fotboll-EM förhandlade två av TV4:s mest betydelsefulla medarbetare med konkurrenten Viasat. Nu har de sagt ja till anbuden och det betyder att Ola Wenström och Per Nunstedt lämnar kanalen för Viasat - där Claes Runheim har gjort sitt.
I Expressen medger Hans Pekkari, sportchef på TV4, att uppgifterna är riktiga:
- Jag kan bekräfta att det stämmer. De har blivit kontaktade och valt att gå över till Viasat efter många års jobb hos oss.

Ola Wenström med tidigare förflutet på Radiosporten och Per Nunstedt,  tidigare journalist på Expressen, är lockade av nya sändningar och nya villkor.

- Ola är en av Sveriges absolut bästa programledare. Vi såg en öppning och valde att ta den, förklarar Per Tellander, sportchef på Viasat, för Dagens Media hur rekryteringarna kunde ske.
- Det gick lite snabbt och vi försökte hålla detta så tyst som möjligt för att inte förstöra för TV4 mitt under EM. Vi meddelade TV4 direkt så TV4 fick bestämma hur de ville hantera frågan.
I övrigt har inget läckt ut och ingen vill egentligen prata om vad som har skett och varför.

Per Nunstedt får titeln fotbollschef på Viasat, vilket innebär en nyinrättad tjänst.
Ola Wenström ska ersätta Claes Runheim som har varit Viasats programledare vid nästan all ishockey och fotboll under flera år.
Bara det att Viasat petar Claes Runheim är sensationellt. Per Tellander förklarar:
- Claes har jobbat med våra starkaste produkter i tolv år och är en otroligt kompetent programledare. Men vi vill försöka skaka om lite i vår verksamhet och få ett nytt avstamp när vi drar i gång Champions League och VM-kval till hösten.

Nyheterna kommer oväntat i synnerhet som TV4 nyligen köpte Canal Plus och med tillgång till nya sändningar och med nya TV4Sport är satsningen omfattande. Att då tappa två av de mest betydelsefulla medarbetarna måste vara kännbart.

- Det är givetvis tråkigt att Per och Ola försvinner. Det är två bra medarbetare som gjort ett bra jobb för TV4 i många år, säger Hans Pekkari.
- Samtidigt är det inte helt oväntat att vi ibland kommer att förlora bra medarbetare som är attraktiva för andra kanaler. Jag är övertygad om att vi kommer att ersätta dessa två på ett utmärkt sätt.

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd underkänner SHL-laget Malmö Redhawks årsredovisning för säsongen 2018-2019 och tvingar ut laget i ett så kallat kontrollår säsongen 2019-2020.

Det innebär att Redhawks bokslut våren 2020 måste visa ett eget kapital på  minst 6 miljoner kronor, annars hotar omedelbar nedflyttning. Det har aldrig hänt tidigare att SHL-lag degraderats på grund av ekonomisk obalans.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Första dagen av British Open blev en galen dag. Alla som var på Royal Portrush kan säga i hela sina liv: ”Jag var där”! Favorittippade hemmasonen Rory McIIroy behövde åtta slag på det första hålet, par 4, 383 meter. Och David Duval, som vann The Open 2001, hade slagit 13 slag när han plockade upp bollen ur koppen på det sjunde hålet, par 5, 538 meter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Det blir till att använda fjärrkontrollen framöver. Och byta från SVT till Nent Groups kanaler.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har nämligen köpt även rättigheterna till Internationella Skridskounionens (ISU) främsta mästerskap och största tävlingar från och med hösten 2019.

Sveriges bästa spelare i dam- VM, Kosovare Asllani är klar för CD Tacón, blir ”nya Real Madrids” första värvning. Storklubben köpte nyligen Tacon i avsikt att bygga ett internationellt storlag. Asllani är första pusselbiten.