Viasat värvar från TV4

Mitt under fotboll-EM förhandlade två av TV4:s mest betydelsefulla medarbetare med konkurrenten Viasat. Nu har de sagt ja till anbuden och det betyder att Ola Wenström och Per Nunstedt lämnar kanalen för Viasat - där Claes Runheim har gjort sitt.
I Expressen medger Hans Pekkari, sportchef på TV4, att uppgifterna är riktiga:
- Jag kan bekräfta att det stämmer. De har blivit kontaktade och valt att gå över till Viasat efter många års jobb hos oss.

Ola Wenström med tidigare förflutet på Radiosporten och Per Nunstedt,  tidigare journalist på Expressen, är lockade av nya sändningar och nya villkor.

- Ola är en av Sveriges absolut bästa programledare. Vi såg en öppning och valde att ta den, förklarar Per Tellander, sportchef på Viasat, för Dagens Media hur rekryteringarna kunde ske.
- Det gick lite snabbt och vi försökte hålla detta så tyst som möjligt för att inte förstöra för TV4 mitt under EM. Vi meddelade TV4 direkt så TV4 fick bestämma hur de ville hantera frågan.
I övrigt har inget läckt ut och ingen vill egentligen prata om vad som har skett och varför.

Per Nunstedt får titeln fotbollschef på Viasat, vilket innebär en nyinrättad tjänst.
Ola Wenström ska ersätta Claes Runheim som har varit Viasats programledare vid nästan all ishockey och fotboll under flera år.
Bara det att Viasat petar Claes Runheim är sensationellt. Per Tellander förklarar:
- Claes har jobbat med våra starkaste produkter i tolv år och är en otroligt kompetent programledare. Men vi vill försöka skaka om lite i vår verksamhet och få ett nytt avstamp när vi drar i gång Champions League och VM-kval till hösten.

Nyheterna kommer oväntat i synnerhet som TV4 nyligen köpte Canal Plus och med tillgång till nya sändningar och med nya TV4Sport är satsningen omfattande. Att då tappa två av de mest betydelsefulla medarbetarna måste vara kännbart.

- Det är givetvis tråkigt att Per och Ola försvinner. Det är två bra medarbetare som gjort ett bra jobb för TV4 i många år, säger Hans Pekkari.
- Samtidigt är det inte helt oväntat att vi ibland kommer att förlora bra medarbetare som är attraktiva för andra kanaler. Jag är övertygad om att vi kommer att ersätta dessa två på ett utmärkt sätt.

I Oskarshamn går var tionde invånare på ishockey.  Skrällen mot AIK i den hockeyallsvenska finalen, 3-2 i segrar, har höjt hockeytempen ytterligare. Klubbchefen, Martin Åkerberg, rapporterar om en hockeyfeber som slår alla rekord, då har ändå IK Oskarshamn 23 raka säsonger i den näst högsta serien bakom sig.

Åby/Tjureda har gjort en blixtresa till elitserien. På tre säsonger har den småländska klubben gått igenom två serier. I september/oktober ska en egen bandyhall stå klar. Den byggs på Åby IP.

Samarbetet mellan SOK och har genom åren gett svenska olympier och paralympier totalt cirka 250 miljoner kronor och därmed starkt bidragit till att förverkliga svenska medaljdrömmar under 40 år.  

Nu är det dags för det svenska travets tydligaste vårtecken igen, nämligen Olympiatravet,  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Simdrottningen Sarah Sjöström har nyligen tecknat ett kontrakt med kinesiska mobiltelefon – och klockföretaget Huawei. Välkände agenten Daniel Wessfeldt är Sarah ekonomiska rådgivare. Nu avslöjar Wessfeldt att stavhopparen Armand ”Mondo” Duplantis, 19, kan bli en ny klient hos honom.

Han ställde sig framför alla representanter från spelbolagen och deklarerade tydligt:

- Dämpa er. "Annars kommer regeringen att att ta fram nya regler som begränsar marknadsföring", 

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) gjorde sig till talesman för åtskilliga svenskar

Varför gör ni på detta viset? Var det inte Emil i Lönneberga som undrade? Många undrar över kvällens TV-krock: TV 4 sänder EM-kvalet Sverige-Rumänien klockan 18. Samma tid börjar SM-finalen i bandy i TV 2. Gick det inte att undvika?

IFK Göteborgs supportrar börjar se en framtid igen. Under ett halvår har det enbart handlat om förluster, antingen pengar, ledare, anseende eller spelare. Nu vänder strömmen av nyheter. Det uppstår plustecken också. Klubben håller på att att bygga en ny ekonomi och på spelar- och ledarsidan tillkommer nya namn. På måndagen tillkännagav IFK att klubben har gjort klart med ett nytt och långsiktigt samarbete med Ekkono Soccer Services, med huvudkontor i Barcelona.