Viasat värvar från TV4

Mitt under fotboll-EM förhandlade två av TV4:s mest betydelsefulla medarbetare med konkurrenten Viasat. Nu har de sagt ja till anbuden och det betyder att Ola Wenström och Per Nunstedt lämnar kanalen för Viasat - där Claes Runheim har gjort sitt.
I Expressen medger Hans Pekkari, sportchef på TV4, att uppgifterna är riktiga:
- Jag kan bekräfta att det stämmer. De har blivit kontaktade och valt att gå över till Viasat efter många års jobb hos oss.

Ola Wenström med tidigare förflutet på Radiosporten och Per Nunstedt,  tidigare journalist på Expressen, är lockade av nya sändningar och nya villkor.

- Ola är en av Sveriges absolut bästa programledare. Vi såg en öppning och valde att ta den, förklarar Per Tellander, sportchef på Viasat, för Dagens Media hur rekryteringarna kunde ske.
- Det gick lite snabbt och vi försökte hålla detta så tyst som möjligt för att inte förstöra för TV4 mitt under EM. Vi meddelade TV4 direkt så TV4 fick bestämma hur de ville hantera frågan.
I övrigt har inget läckt ut och ingen vill egentligen prata om vad som har skett och varför.

Per Nunstedt får titeln fotbollschef på Viasat, vilket innebär en nyinrättad tjänst.
Ola Wenström ska ersätta Claes Runheim som har varit Viasats programledare vid nästan all ishockey och fotboll under flera år.
Bara det att Viasat petar Claes Runheim är sensationellt. Per Tellander förklarar:
- Claes har jobbat med våra starkaste produkter i tolv år och är en otroligt kompetent programledare. Men vi vill försöka skaka om lite i vår verksamhet och få ett nytt avstamp när vi drar i gång Champions League och VM-kval till hösten.

Nyheterna kommer oväntat i synnerhet som TV4 nyligen köpte Canal Plus och med tillgång till nya sändningar och med nya TV4Sport är satsningen omfattande. Att då tappa två av de mest betydelsefulla medarbetarna måste vara kännbart.

- Det är givetvis tråkigt att Per och Ola försvinner. Det är två bra medarbetare som gjort ett bra jobb för TV4 i många år, säger Hans Pekkari.
- Samtidigt är det inte helt oväntat att vi ibland kommer att förlora bra medarbetare som är attraktiva för andra kanaler. Jag är övertygad om att vi kommer att ersätta dessa två på ett utmärkt sätt.

Lycka för en allsvensk fotbollsklubb när det gäller ekonomi är att sälja spelare till en utländsk proffsklubb. Malmö FF som redan har pengar så de klarar sig tog hem mera kapital via internationella matcher i höstas, men inte nog med det. Nu framkommer att MFF tjänade runt 60 miljoner på just spelarförsäljningar. Klubbens kapital är nu uppe i 500 miljoner.

Den världsberömde författaren Mark Twain skrev: ”Ryktet om min död är starkt överdrivet”. Det är mycket diskussion i media om bandyn i dagarna. Häromdagen var det också fler än 100 inlägg på Facebook om den döende bandyn. 

Och det byggs nya konstfrusna bandybanor. Den 26 januari invigs Boda Isstadion i Borås med VM-matchen Finland-Kazakstan

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det kan tyckas som ett något annorlunda förhållande, men parterna har funnit varandra. BRIS och Svenska MMA-förbundet, SMMAF, ska jobba tätt tillsammans. De inleder ett samarbete i syfte att fånga upp och nå ut till fler unga killar, informera om att Bris finns för dem och ge fler killar möjlighet att komma i kontakt med Bris.

De nya spelreglerna kräver mycket mer av de bolag som erbjuder spel och vadslagning på nätet. Med nya krav om licens även för kasinon och bettingbolag som finns på servrar i andra länder så förväntas den svenska spelmarknaden bli tryggare.

Staffan Lindeborg ser fram mot sitt nya liv friherre. Efter 50 år på Sveriges Radio och Sveriges Television är han nu Senior Advisor i barnens bolag Lindeborgs Communications AB. Och nu ska han skriva en bok som resande i sportens underbara värld. Han har en del att berätta efter bland annat ha kommenterat 18 olympiska spel.

IFK Göteborgs supportrar börjar se en framtid igen. Under ett halvår har det enbart handlat om förluster, antingen pengar, ledare, anseende eller spelare. Nu vänder strömmen av nyheter. Det uppstår plustecken också. Klubben håller på att att bygga en ny ekonomi och på spelar- och ledarsidan tillkommer nya namn. På måndagen tillkännagav IFK att klubben har gjort klart med ett nytt och långsiktigt samarbete med Ekkono Soccer Services, med huvudkontor i Barcelona.