SVT tappar rally-VM till Viasat

Alla rallyentusiaster måste i fortsättningen betala för att se bilder från tävlingarna runt om i världen. SVT tappar rally-VM när Viasat köper rättigheterna för de närmaste tre åren. Premiären sker den 12-14 februari med Rally Sweden.

Det är Viasat Broadcasting som har kommit överens med FIA World Rally Championship (WRC) för alla rallybilder de tre närmaste åren.

Viasat Motor ska sända både live och i sammanfattningsform från Svenska Rallyt, som numera heter Rally Sweden, och genomförs i Värmland och Dalarna den 12-14 februari 2010.

- Det är extra roligt att premiären körs här i Sverige, inte minst med tanke på det stora rallyintresset i landet och de starka traditionerna, säger Viasats sportchef Per Tellander.

Premiären i Sverige får extra stort fokus då förre Formel 1-mästaren, Kimi Räikkönen, gör en uppmärksammad VM-debut i rallysammanhang för Citroën. Däremot finns ingen svensk i startfältet i årets VM.

WRC ska ta Räikkönen och konkurrenterna över stora delar av världen, på så varierande underlag som is och grus, till finalen i Wales den 12-14 november. Viasat ska sända live från sista dagens specialsträckor i åtminstone åtta av de 13 deltävlingarna. På Rally Sweden utökas liverättigheterna till att även innefatta den första tävlingsdagen.

Det blir också nyhetsprogram inför varje tävling, samt magasin efter varje tävlingsdag. Den sista dagens specialsträckor summeras med ett 52 minuter långt sammandrag.

- Rally tillför Viasat Motor en extra dimension, och WRC är ett perfekt tillskott till vår redan starka samling av motorsport-rättigheter, säger Per Tellander.
Bland kanalens övriga rättigheter märks bland annat Formel 1, STCC, MotoGP, Nascar Sprint Cup Series och Indy Racing League. 

Fakta

Här är rally-VM 2010:
12-14/2: Sverige
5-7/3: Mexiko
1-3/4: Jordan
16-18/4: Turkiet
7-9/5: Nya Zeeland
28-30/5: Portugal
8-10/7: Bulgarien
29-31/7: Finland
20-22/8: Tyskland
10-12/9: Japan
1-3/10: Frankrike
22-24/10: Spanien
12-14/11: Storbritannien

Att aldrig stå på fel sida – det är nyckelord för Never Offside som erbjuder svenskt föreningsliv nya inkomstmöjligheter. Företaget startades 2014 och är idag en viktig samarbetspartner för flera elitklubbar i våra största lagidrotter.

Never Offside bygger digitala nätverk i syfte att skapa nya intäkter där klubbens olika partners, och supporters, kan möta varann.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.