Alpina kungaparet hos Skavlan

Anja Pärson och Axel Lund Svindahl är drottningen och kungen i Sveriges och Norges alpina världar. Båda har kommit tillbaka efter svåra krascher i störtlopp. Hos Skavlan möts fartfantomerna i ett samtal om fruktan och rädsla, styrka och mod.

Gäster i studion är också det äkta skådespelande paret Noomi och Ola Rapace som gör succé på film- och teaterscenerna och i höst kan de ses tillsammans i filmatiseringen av Svinalängorna. Noomi Rapace är just nu trippelaktuell, första delen i Millenium-trilogin lockade en och en halv miljon tittare i SVT, i USA hyllas hon i alla tonarter för Män som hatar kvinnor och så filmar hon i Norge. Ola Rapace har medverkat i ett dussin Wallander-filmer och nyligen hade han en uppmärksammad premiär med Kontrakt med gud på Stockholms Stadsteater.

Little Steven är rockmusiklegenden som i dag är lika känd som skådespelare. Steven van Zandts karriär innefattar Bruce Springsteens E-Street Band, hans eget Disciples of Soul och rollen som klubbägaren Silvio Dante i tv-serien Sopranos. Numera ses Little Steven ofta i Norge där han bland annat producerar tjejgruppen Cocktail Slippers kommande album.

Ola Salo kommer till Skavlan med The Ark. De framför passande nog singeln ”Superstar” från kommande albumet In Full Regalia. Ola Salo spelade senast huvudrollen i musikalen Jesus Christ Superstar.

Mest omtalad i AIK i dag är varken en fotbollsspelare eller någon annan spelare. Nej, det är oljemiljardären Torbjörn Törnqvist, 62, som enligt envisa rykten har för avsikt att pumpa in pengar i både klubbens hockey och bandy. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det  blir följden av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer. Men att träna går bra - och är en rekommendation.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.