Striden är slut, SVT får sända elitfotboll

Visst blir det nyhetsbilder i SVT från både allsvenskan och landslaget. Sportchefen Per Yng har kommit överens med TV4-sportens chef Hans Pekkari och tittarna kunde se resultat vid nyhetssammandraget från EM-kvalet på Råsunda.

- Vi förvånas över det svaga intresset som SVT visar för Sveriges största sport, sa TV4-sportens chef Hans Pekkari och tyckte att det var lite si och så med den goda viljan hos kollegorna vid Gärdet.

Nyhetsbilder i båda kanalerna

Per Yng höll en avvaktande hon, men lät tidigt förstå att det fanns tydliga gränser för vad SVT ville betala.

Men nu har tagit i hand, SVT därmed visa nyhetsbilder från landslagets matcher, allsvenskan, superettan, damallsvenskan och svenska cupen.

Efter diverse verbala fighter är kanalerna så eniga och tittarna är alltså inte enbart hänvisade till TV4 som äger rättigheterna till svensk fotboll.

Två olika magasin

Däremot kvarstår det faktum att TV4 satsar på allsvenskan i Fotbollsmåndag medan SVT fortsätter med Fotbollskväll, men nu med utländsk fotboll.

- Den positiva responsen från tittarna efter SVT:s sändningar från Fotbolls-VM var enorm, därför fortsätter vi nu att satsa på internationell fotboll, förklarar Per Yng, chef för SVT Sport, det nya programmet med David Fjäll som programledare.

Han ska tillsammans med Glenn Strömberg följa olika ligor. Starten sker på måndag och ett första mål är att följa upplösningen av såväl Champions League som Premier League.

Nytt programformat

I TV4 pågår de sista finslipningarna innan premiären av Fotbollsmåndag.

- Det blir en stor satsning i TV4, TV4 Sport och på fotbollskanalen.se. Vi har ett nytt och spännande programformat, säger Emir Osmanbegovic, fotbollschef på TV4.

Sammandrag från helgens matcher i olika länder ska blandas med reportage i 16 program och samtidigt lanseras en ny fotbollsblogg.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.