På besök i Parneviks jättekåk

Jesper Parnevik är en av Sveriges genom tiderna bästa golfspelare. Han är också en av de mest spektakulära. Inte minst via sitt synnerligen exklusiva hus i Florida. Först avsnittet i TV3 i går föregicks av en mycket annorlunda marknadsföring.
Fräck marknadsföring - en annons på Blocket om Jesper Parneviks hus. "Till salu för 75 miljoner kronor och visning måndag kväll". Dvs då TV-serien inleddes i TV3.

 

Äntligen fick enskarna kliva över tröskeln till familjen Jesper Parneviks flotta villa i Florida. 1300 kvm... 

Annons på Blocket om huset

Marknadsföringen från TV3 är omfattande, här tror man på höga tittarsiffror när Parneviks välkomnar en rad svenskar i en rad program.

I helgen gick TV3 ut med en annons på Blocket med budskapet "Lyxvilla till salu för 75 miljoner - första visning på måndag kväll, välkomna!" För säkerthets skull infogades "OBS! DETTA ÄR EN ANNONS FÖR PROGRAMMET VÄLKOMMEN TILL PARNEVIKS SOM SÄNDS PÅ TV3".

Här kan du själv se annonsen med en rad bilder från familjen huset.

Det har gått bra för Bosse Parneviks grabb. Jesper var framträdande på först Europatouren och sedan USA-touren. Miljonerna från tävlingarna och sponsorerna skapade en förmögenhet och Jesper och hustru Mia  kunde 2000 börja bygga den enorma villan i italiensk stil.

Byggde för 70 miljoner

Totalt kom Casa Mia att kosta nära 70 miljoner kronor att bygga. Men då ingick en boyta på 1 400 kvadratmeter, nio sovrum, två vattenfall, biograf, gym och sjötomt i Jupiter i Florida.

Här finns allt och lite till. 

I tv-serien Parneviks i TV3 får tittarna följa Jesper och Mia Parnevik, samt barnen Peg, Penny, Philippa och Phoenix i deras spännande liv. Ett flertal gäster är speciellt inbjudna. Parneviks är kända för sin gästfrihet och i premiäravsnittet syntes prinsessan Birgitta, Samir Badran och Lars Ohly på besök. 

Dörrar på glänt

Jesper och Mia gifte sig 1994 och har alltid älskat att få besök. Ytterdörrarna står ständigt på glänt till trevåningshuset.

Florida har varit familjen Parneviks bas under Jespers karriär som golfproffs. Han har inte bara gjort sig känd för sina segrar, utan även för sina excentriska klädval i en konservativ värld, exempelvis tajta knallrosa byxor och den uppvikta kepsen. 

Med åren har paret Mia och Jesper blivit en livlig fyrabarnsfamilj med ett rikt socialt liv i prominenta Jupiter. Och de har inga planer på att flytta hem till lilla Sverige.

Ständig ström av gäster

Barnen Peg, Penny, Philippa och Phoenix är minst lika amerikanska som svenska. De medverkar och tittarna får i serien Parneviks en inblick i livet som tonåring i USA, både på skola och fritid.

Serien följer hela familjen i deras kaotiska vardag. Samtidigt som det vanliga livet pågår har Mia och Jesper även bjudit in sina favoritgäster från Sverige som kommer att bo hos dem i huset. Vissa av gästerna är vänner till familjen sedan tidigare. Andra är nya bekantskaper som de vill veta mer om.

Jesper och familjen, Jesper, 50 år, golfproffs, Mia, 47 år, familjens nav, Peg, 19 år, Penny, 17 år, Philippa, 15 år, och Phoenix, 14 år, alla studenter, bjuder verkligen på sig själva.

Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.