Hallen klar efter 15 år av dribbel

Bollnäs har blivit omtalat för den mest utdragna processen i bandy-Sverige. Längtan efter en egen bandyhall har varit lika stor och omfattande som det politiska dribblet under 15 år. Men på tisdagen invigdes skapelsen för drygt 100 miljoner. 3 000 personer var på plats och kände stolthet. Äntligen var en gemensam känsla hos alla.

För drygt 100 miljoner har Bollnäs äntligen fått sin bandyhall

Bygget har blivit möjligt tack vare ett samarbete mellan Bollnäs kommun och Bollnäs Bandy. Samhällsbyggnadsbolaget Norden har byggt hallen och äger den med Bollnäs Bollnäs Bandy Drift AB som hyresgäst och som i sin tur hyr ut istid till Bollnäs kommun. Kommunen står årligen  för hyra och drift för 7 miljoner. Tack vare det klartecknet vågar fastighetsbolaget satsa på projektet. 

Bandyarenan började byggas 2021 står nu klar lagom till säsongsstarten. Bollnäs Bandy Drift AB planerar även för att andra ytor ska bli möjliga att hyra, till exempel för restaurang, butiker, kontor med mera.

Turerna har varit minst sagt många. 

Redan 2007 presenterades planer på en bandyhall vid de gamla lokstallarna och genom åren har den eventuella arenan placerats på en mängd platser i Bollnäs. 2011 väcktes tankar om en arena genom att använda sig av gamla mejerilokaler.

2014 sköts finansieringen upp. 2015 prioriterade kommunen om pengarna igen och 2017 fattades beslutet att bygget av den nya arenan faktiskt skulle bli av.

Under förra året inleddes rivningsarbetet inför byggstart, som sedan försenades efter att kommunens beslut överklagades. 

Nu står "härligheten" klar  på det gamla SJ-området i centrala Bollnäs. Hallen rymmer 3 500 åskådare och har dessutom 16 loger ovanför huvudläktaren.

Bollnäs GIF lämnar därmed Sävstaås. D den gamla bandyarenan har använts sedan 2017.Klubben har vunnit två SM-guld och spelade SM-final senast 2017. Men nu växer förväntan i bygden rejält. Hallens existens ökar entusiasmen och för bara en vecka sedan gjorde klubben klart med en storstjärna, skyttekungen Erik Pettersson som lämnade AIK.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

AIK Fotboll AB:s delårsrapport, perioden januari-mars 2024, är ingen munter läsning för nyvalde ordföranden Mikael Jomer, 40 år, civilekonom och operativ chef för ett medicinteknikföretag. Han kommer närmast från förtroende uppdrag i Svarta Massan, en fristående ekonomisk förening som finns i AIK:s bakgrund.

Resultatet, drift, för perioden är minus 37,5 miljoner kronor och vd Fredrik Söderberg flaggar för att spelarförsäljningar blir nödvändiga under sommarens transfer fönster.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

Nej, några pengar tillbaka blir det inte för de motionslöparna som hade betalat in startavgift till Göteborgsvarvet 2021, men som sedan tvingades acceptera att Coronapandemin stoppade ett genomförande.

Göteborgs Friidrottsförbund stämdes då av Konsumentombudsmannen och Nu har två domstolar instämt i arrangörens linje – och de slipper betala tillbaka pengarna, enligt Göteborgs-Posten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.