Lämnar Globen för Swedbank Arena!

En tuff strid har utkämpats i det tysta mellan Stockholms båda arenor, Swedbank Arena och Stockholm Globe Arenas. Kampen om Stockholm International Horse Show från 2014. Vinnare är 3-miljardersbygget i Solna.

En prestigeseger för Swedbank Arena och ridsportens beslutfattare inser det känsliga beslutet, i synnerhet som skiftet inte sker förrän om två år.

Stockholm Horse Show har varit en gemensam angelägenhet mellan arenaägaren och arrangöreren och det står helt klart att parterna inte är överens juridiskt.

Vill vara på den största arenan

- Ridsporten behöver utvecklas och växa ytterligare och att finnas på den största arenan i Sverige kommer att betyda mycket för hela ridsporten. Vi få en avgörande möjlighet att "ta plats" och erbjuda ett evenemang av absoluta världsklass, försvarar Anders Mellberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundet, beslutet..

Hästshowen har vuxit rejält, både vad gäller innehåll och publik. Nu anger arrangörerna en enda förklaring till ett sensationellt arenabyte – arrangemanget har helt enkelt vuxit ur lokalerna i Ericsson Globe.

- Vi har haft en fantastisk tid i Ericsson Globe under snart 20 år och ett gott samarbete med Stockholm Globe Arenas. Nu tar vi ett stort steg framåt i utvecklingen som är nödvändig för evenemangets och sportens utveckling, säger Ulf Rosengren, ordförande i Stockholm International Horse Show.

Jämfört arena mot arena

Svenska Ridsportförbundet har under en längre tid gjort en grundlig jämförelse mellan nya Stockholmsarenan och Swedbank Arena i Solna.

Arenorna har utkämpat en tuff kamp om ett inte bara stort evenemang utan också ett event som ger prestige.

”Jämförelsen har utfallit till klar fördel för Solna-arenan”, låter ridsporten nu meddela.

Juridiska konsekvenser

Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas, beklagar beslutet:'

- Vi har tillsammans med Ridsportförbundet arrangerat, drivit och utvecklat evenemang. Vi hade gärna fortsatt samarbetet, men vi har tyvärr inte samsyn kring evenemangets framtida utveckling och det tycker vi naturligtvis är tråkigt.

Hon ser möjlighet i att öppna Globen för andra evenemang under en period när det är stor efterfrågan från andra arrangörer. Däremot låter hon första att det finns emningsskiljaktigheter mellan Stockholm Globe Arenas och ridsportens representanter.

- Vi kommer att fortsätta att diskutera med Ridsportförbundet om de juridiska konsekvenserna av detta beslut. Enligt vår mening har det varit en process och ett agerande som strider mot vårt gemensamma avtal, säger Ninna Engberg.

Får också nytt namn

2014 blir det premiär i Swedbank Arena i Solna och då under ett nytt namn, Sweden International Horse Show.

Stockholm International Horse Show blir kvar i Ericsson Globe under nuvarande avtalstid och samarbetet avslutas med en av de mest prestigefyllda ridsporttävlingar som arrangerats i Sverige, hoppningens Top Ten Final 2013.

- Vi har två magnifika evenemang kvar som blir ett crescendo av evenemangets historia: 2012 med evenemangets och förbundets jubileumsfirande samt med den stora Top Ten Finalen i hoppning som 2013 för första gången i historien äger rum i norra Europa, säger Anders Mellberg,

Årets Stockholm International Horse Show, som har jubileumskänsla med Svenska Ridsportförbundets 100-årsjubileum och evenemangets eget 20-årsjubileum som tema, sker den 30 november – 2 december.

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.

Skytteholms idrottsplats, grannen som s a s blev kvar när Råsunds revs, ska nu bli en fullvärdig arena med större huvudplan,  större läktare och här blir det totalt tre fullstora elvamannaplaner och en sjumannaplan. Solna stad satsar på anläggningen som blir hemmaplan för AIK:s damlag och Vasalunds herrlag och en fast plats för AIK:s akademi.Allt blir möjligttack vare en överenskommelse med företaget JM AB.

Röda siffror i bokslutet, minus 17 miljoner och 10 miljoner i sparbeting. Dåvarande förbundsordföranden, Christer Englund, fick skynda till banken för att lånevägen säkra förbundets drift.
Det var den ekonomiska verkligheten efter 2013 års VM i Globen, där Tre Kronor under Pär Mårts landade ett VM-guld.
VM-general då, som nu inför kommande mästerskap i Avicci Arena i maj 2025 var Tony Wiréhn,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Champions League kommer tillbaka ! Vipalay Group har lyckats i förhandlingarna och kunde på onsdagen gå ut med nyheten. Från och med i höst sänds världens största klubblagsturnering åter i Viaplays kanaler. Och det blir fler matcher än någonsin, då nya avtalet sträcker sig till och med säsongen 2026/2027. kanaler. Och det blir fler matcher än någonsin, då nya avtalet sträcker sig till och med säsongen 2026/2027. Viaplays kanaler. Och det blir fler matcher än någonsin, då nya avtalet sträcker sig till och med säsongen 2026/2027.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.