Då andades Christer Englund ut...

Hockeyförbundets ordförande Christer Englund andas ut. Det blev inget nytt Globen-VM... Varken VM-guld eller ekonomiskt fiasko.
Christer Englund kunde vara glad trots att juniorkronorna inte lyckades i den avgörande matchen. Men ekonomiskt blev JVM en framgång. Foto: Jonas Ekströmer, TT Nyheter

 

Fullvuxna Tre Kronor tog VM-guld men turneringen i Globen slutade med en smäll på 25 miljoner kronor. Det sved ordentligt och man kan tänka sig att Christer Englund ibland höll andan när han och förbundet skulle gå in i ett nytt arrangörskap via JVM i Malmö.

Fast det slutade lyckligt om än i besvikelse.

144 271 åskådare

Juniorkronorna gjorde allt så bra fram till avgörandet. Då saknade de förmågan att göra mål och det kostade dem guldet. Finland spelade desto smartare och erövrade pokalen.

Men i alla andra avseenden blev Sverige en vinnare. I arrangörskapets alla delar.

I Malmö Isstadion och i Malmö Arena har det totalt spelats 31 matcher under tio dagar vid 2014 IIHF World Junior Championship, som det så grannt heter.

Till mästerskapet har det sålts dagsbiljetter – det vill säga biljetter som inkluderar flera matcher, och det sammanlagda publiktalet blev totalt 144 271.

En publiksuccé

Juniorkronorna har skapat en fantastisk underhållning till glädje för alla, det har intygats av både åskådare på plats och framför tv:n.

- Det är oerhört glädjande att vi har fått så stor publik. Det har varit ett fantastiskt stöd för juniorkronorna och som vi tackar innerligt för. Hela den här JVM-turneringen har genomförts på ett oerhört professionellt sätt, säger Christer Englund i dag med en tacksamhet som är dubbel, sett till historien och evenemanget.

I Percy Nilsson skapelse, Malmö Arena, har vd:n, Karin Mårtensson, haft yttersta ansvaret..

- Vi har haft målet att tillsammans skapa folkfest i både arenor och i city, att fylla läktarna och att göra det bästa JVM någonsin. Det är därför oerhört glädjande att vi har nått dit via gemensamma insatser och oerhört engagerade medarbetare och volontärer.

Livat på stan

Johan Hermansson Turistdirektör, Malmö stad, har sett hur stan har levt upp under arrangemangsdagarna: 

- Det har varit härligt fartfyllda dagar med folkfest i stan och på båda arenorna. Extra roligt med alla fans och besökare i Malmö under en period på året som turistiskt sett är lågsäsong.

Det exakta ekonomiska utfallet ska arrangörerna presentera senare.

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.

Skytteholms idrottsplats, grannen som s a s blev kvar när Råsunds revs, ska nu bli en fullvärdig arena med större huvudplan,  större läktare och här blir det totalt tre fullstora elvamannaplaner och en sjumannaplan. Solna stad satsar på anläggningen som blir hemmaplan för AIK:s damlag och Vasalunds herrlag och en fast plats för AIK:s akademi.Allt blir möjligttack vare en överenskommelse med företaget JM AB.

Röda siffror i bokslutet, minus 17 miljoner och 10 miljoner i sparbeting. Dåvarande förbundsordföranden, Christer Englund, fick skynda till banken för att lånevägen säkra förbundets drift.
Det var den ekonomiska verkligheten efter 2013 års VM i Globen, där Tre Kronor under Pär Mårts landade ett VM-guld.
VM-general då, som nu inför kommande mästerskap i Avicci Arena i maj 2025 var Tony Wiréhn,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Champions League kommer tillbaka ! Vipalay Group har lyckats i förhandlingarna och kunde på onsdagen gå ut med nyheten. Från och med i höst sänds världens största klubblagsturnering åter i Viaplays kanaler. Och det blir fler matcher än någonsin, då nya avtalet sträcker sig till och med säsongen 2026/2027. kanaler. Och det blir fler matcher än någonsin, då nya avtalet sträcker sig till och med säsongen 2026/2027. Viaplays kanaler. Och det blir fler matcher än någonsin, då nya avtalet sträcker sig till och med säsongen 2026/2027.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.