Haverikommission i Hammarby

Det har blivit lite väl många turer av de mest skilda slag i Hammarby den senaste tiden. Som en konsekvens tillsätts rena haverikommissionen. Framför allt ska personer i ledande befattning tvingas redovisa om de har investerat egna pengar i spelare med förhoppningen om ränta vid en försäljning.

- Vi vill inte att någon ska misstänkas för att ha ”mörkat” intressen i vissa spelare. Allt ska redovisas öppet precis som en insiderlista hos börsbolagen, säger Kent Hertzell, tf ordförande i Hammarby IF Fotbollsförening, till Svenska Dagbladet.

Vill skapa en etisk kod

- Vi vill ta fram en etisk kod. Det är inga konstigheter egentligen. Börsbolagen har ju öppenhet, varför ska inte vi kunna ha det för att undvika misstänksamhet och spekulationer.

Uppgifterna om märkligheter i Hammarby har nästan saknat gräns. Media hr rapporterat om:

att Per Magnusson innan han blev ordförande i Hammarby Fotboll AB hade fakturerat klubben stora belopp. Dessa så kallade "juridiska konsultationer" ska ha skett under den tiden som Magnusson arbetade som advokat. Han ska då ha fakturerat klubben för 93 750 kronor för låneförhandlingar och under åren 2007-2009 ska Magnusson, enligt Aftonbladet, ha plockat ut motsvarande 2,5 miljoner kronor.

att sportchefen Thomas Andersson ska ha gått bakom ryggen på sin egen styrelse och stoppat Ajaxs bud på Linus Hallenius samtidigt som andra representanter för klubben förhandlade i hemlighet med Genoa. ”Vi fick aldrig något bud från Ajax i alla fall. Mer vet jag inte”, säger dåvarande ordföranden Henrik Wesslén.

att det fanns två olika kontraktssummor när förhandlingarna pågick mellan Hammarby och Genoa och skillnaden bestod av inte mindre än 7,6 miljoner kronor. Vem eller vilka som stod bakom det här är inte klarlagt även om vissa personer är utpekade.

Transferkorgen  bakom värvningar

Kent Hertzell är tf ordförande i Hammarby IF Fotbollsförening, vars styrelse, försöker röja upp och få ordning på både beteenden och uttalanden.

Alla besynnerliga uppgifter runt spelarövergångar har prioriterats. Personer inom och utom klubben har investerat i spelare och dessutom har vissa lånat ut pengar vid olika affärer, nu måste dessa personer träda fram.

Förre vd:n Michael Andersson har tillsammans med avhoppade styrelseledamoten Per Apelgren och förre spelaren Mikael Lindqvist ingått i en grupp, benämnd Transferkorgen, som satsat privata pengar.

Måste redovisa fakta

- Jag tror inte att Michael och andra avsiktligt ”mörkat” sina intressen men det har inte funnits någon bra form av redovisning för den här typen av ärenden. Det vill vi ändra på, säger Kent Hertzell i Svd.

Nu ska styrelseledamöterna redovisa sina eventuellt egna intressen.

- Jag sitter med i gruppen och tänker driva det så, menar Hertzell.

Michael Andersson har hävdat att han agerade enbart för Hammarbys bästa och att överskott har gått till klubbens ungdomsfotboll.

Lars (inte verifierad)

ons, 2010-09-15 21:29

1. JAG

HOPPAS FÖR FANSENS OCH KLUBBENS FRAMTID SOM ÄR BEROENDE AV SINA HÄNGIVNA FANS ATT DET OM SÅ ÄR FALLET ATT SANNINGAR KOMMER FRAM.

Hasse (inte verifierad)

tors, 2010-09-16 08:31

2. Felvalen till styrelsen för 2,5 år sedan har kostat

Problemet i Hammarby har varit att några personer har kört föreningen men framför allt AB´t som om det vore deras eget företag. Om dom gjort det kompetens och kunskap hade det gått obemärkt förbi men tyvärr var det ett gäng klåpare som trodde dom kunde köra allt som sitt gamla IT-företag. Pinsamt men nu är dom äntligen borta

Elitserien i bandy har ännu inte startat , men det är ändå händelserikt. Licensnämnden har nämligen agerat och beslutat om elitlicens för säsongen 2020/21. Fem föreningar är utpekade.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Sverige  blir platsen för en unik golftävling de tre närmaste åren. På Bro Hof ska 78 damer möta 78 herrar i ett exceptionellt arrangemang i premiären 2020. Affischnamn  och värdar är de svenska essen, Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.