"Jag räddade Hammarby undan konkurs"

”Det är jag som räddat Hammarby”. Med det budskapet går spelaragenten Oliver Cabrera ut i Svenska Dagbladet och menar att han är oförskyllt utsedd till bov i Halleniusaffären. ”Jag räddade Hammarby och nu blir jag smutskastad”.

- Jag försökte ju rädda Hammarby. De borde säga: bra jobbat att du lyckades sälja honom på tio dagar. De hade inte ett enda konkret bud innan dess. Så upplever jag det. Istället får jag en slägga i huvudet. Hade jag vetat att det skulle bli så här hade jag struntat i det, men jag ångrar ingenting. Det är en bra affär för spelaren och för Hammarby.
Säger Oliver Cabrera som inte förstår varför kritiken har uppkommit.

"Advokatbyrån enda chansen"

Det fanns egentligen noll tid att sälja Linus Hallenius. Klubben var på väg mot konkurs och en affär var enda möjligheten för att rädda verksamheten.

- Dagarna tickade iväg och den 15:e september skulle Hammarbys pengar vara slut. Det gällde att göra allt för att sälja spelaren, och då rekommenderade jag dem att ta kontakt med den här advokatbyrån i Italien.

- CBA känner rätt människor, de kan avgöra om det kan bli en snabb affär eller inte. Det fanns inte en chans att göra ett avslut med klubbarna på fem dagar utan dem. Så fungerar fotbollen. Har jag tre månader på mig är det annorlunda, säger Cabrera till SvD.

"Kan kräva pengar av Hammarby"

Det fanns flera intressenter, men han hävdar att Genoa var den enda klubb som verkligen ville genomföra en övergång. Det blev affär och utan att CBA får några miljoner sedan några i Hammarby Fotboll AB hade motsatt sig ett sådant upplägg.

- De kör över CBA. Jag fick hålla telefonen 30 centimeter från örat när jag berättade att de inte skulle få några pengar, berättar Cabrera.

Representanterna för CBA var oförstående.

- De gjorde ett jättejobb och fick ingen ersättning alls. De gjorde alla avtal, de diskuterade med partners, de har ett förtroende på marknaden. Det är möjligt att den här advokatbyrån kommer att kräva Hammarby på pengar nu. Alternativet är att de blir blåsta på sitt jobb, säger Oliver Cabrera.

"Hammarby är inte blåsta"

Han vill gärna få fram sanningen, i den version han beskriver den.

- Folk i klubben går ut och säger att ”Cabrera har blåst oss på sju miljoner”. Men de borde säga: tack snälla för att du räddade Hammarby i ett år framöver, säger Oliver Cabrera.

Har Hammarby blivit blåsta på sju miljoner?

- Hammarby har inte blivit blåsta på några pengar alls. Självklart inte. Det finns inte på kartan.

En som vet (inte verifierad)

tors, 2010-09-09 17:10

1. Snälla rara Oliver Cabrera!

Snälla rara Oliver Cabrera! Ingen ide att du försöker rentvå ditt namn eller försöka spela oskyldig, alla vet att det är bara pengar du är ute efter, du skiter ju fullständigt i om Hammarby skulle gå i kk eller inte, du fick nu din chans att göra lite stålar, var nöjd med det istället. 1. Att låta en anonym part göra en affär i ett kontrakt är absolut inte seriöst, dessutom kräva 7 miljoner för några samtal. Varför inte gå ut och berätta vilken denna hemliga advokatbyrå är, för om en advokatbyrå är hemlig så får den ju inga kunder...pga att den är hemlig. Detta fattar vem som helst att det är mygel på extremt dålig nivå. 2. Du är redan under utredning för många "skitiga" affärer. 3. Ta det som en man istället och sluta tyck synd om dig själv, Du har nått botten och där kommer du tyvärr få stanna.

Zir P (inte verifierad)

lör, 2010-09-11 10:38

2. Du snackar om "extremt dålig

Du snackar om "extremt dålig nivå", vad ska vi då kalla det att kasta ur sig grova anklagelser utan någon som helst substans och sen inte ens ha ryggrad att underteckna anklagelsen med ett namn... patetiskt och pinsamt, nolla! /Patrick

Damkronorna har äntligen fått sitt avtal. Nu ska det vara slut på alla trätor och  parterna ser fram mot kommande läger och turneringen i december. Fullt fokus är nu på att återta platsen i VM:s högsta division .

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Sverige  blir platsen för en unik golftävling de tre närmaste åren. På Bro Hof ska 78 damer möta 78 herrar i ett exceptionellt arrangemang i premiären 2020. Affischnamn  och värdar är de svenska essen, Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.