"Jag räddade Hammarby undan konkurs"

”Det är jag som räddat Hammarby”. Med det budskapet går spelaragenten Oliver Cabrera ut i Svenska Dagbladet och menar att han är oförskyllt utsedd till bov i Halleniusaffären. ”Jag räddade Hammarby och nu blir jag smutskastad”.

- Jag försökte ju rädda Hammarby. De borde säga: bra jobbat att du lyckades sälja honom på tio dagar. De hade inte ett enda konkret bud innan dess. Så upplever jag det. Istället får jag en slägga i huvudet. Hade jag vetat att det skulle bli så här hade jag struntat i det, men jag ångrar ingenting. Det är en bra affär för spelaren och för Hammarby.
Säger Oliver Cabrera som inte förstår varför kritiken har uppkommit.

"Advokatbyrån enda chansen"

Det fanns egentligen noll tid att sälja Linus Hallenius. Klubben var på väg mot konkurs och en affär var enda möjligheten för att rädda verksamheten.

- Dagarna tickade iväg och den 15:e september skulle Hammarbys pengar vara slut. Det gällde att göra allt för att sälja spelaren, och då rekommenderade jag dem att ta kontakt med den här advokatbyrån i Italien.

- CBA känner rätt människor, de kan avgöra om det kan bli en snabb affär eller inte. Det fanns inte en chans att göra ett avslut med klubbarna på fem dagar utan dem. Så fungerar fotbollen. Har jag tre månader på mig är det annorlunda, säger Cabrera till SvD.

"Kan kräva pengar av Hammarby"

Det fanns flera intressenter, men han hävdar att Genoa var den enda klubb som verkligen ville genomföra en övergång. Det blev affär och utan att CBA får några miljoner sedan några i Hammarby Fotboll AB hade motsatt sig ett sådant upplägg.

- De kör över CBA. Jag fick hålla telefonen 30 centimeter från örat när jag berättade att de inte skulle få några pengar, berättar Cabrera.

Representanterna för CBA var oförstående.

- De gjorde ett jättejobb och fick ingen ersättning alls. De gjorde alla avtal, de diskuterade med partners, de har ett förtroende på marknaden. Det är möjligt att den här advokatbyrån kommer att kräva Hammarby på pengar nu. Alternativet är att de blir blåsta på sitt jobb, säger Oliver Cabrera.

"Hammarby är inte blåsta"

Han vill gärna få fram sanningen, i den version han beskriver den.

- Folk i klubben går ut och säger att ”Cabrera har blåst oss på sju miljoner”. Men de borde säga: tack snälla för att du räddade Hammarby i ett år framöver, säger Oliver Cabrera.

Har Hammarby blivit blåsta på sju miljoner?

- Hammarby har inte blivit blåsta på några pengar alls. Självklart inte. Det finns inte på kartan.

En som vet (inte verifierad)

tors, 2010-09-09 16:10

1. Snälla rara Oliver Cabrera!

Snälla rara Oliver Cabrera! Ingen ide att du försöker rentvå ditt namn eller försöka spela oskyldig, alla vet att det är bara pengar du är ute efter, du skiter ju fullständigt i om Hammarby skulle gå i kk eller inte, du fick nu din chans att göra lite stålar, var nöjd med det istället. 1. Att låta en anonym part göra en affär i ett kontrakt är absolut inte seriöst, dessutom kräva 7 miljoner för några samtal. Varför inte gå ut och berätta vilken denna hemliga advokatbyrå är, för om en advokatbyrå är hemlig så får den ju inga kunder...pga att den är hemlig. Detta fattar vem som helst att det är mygel på extremt dålig nivå. 2. Du är redan under utredning för många "skitiga" affärer. 3. Ta det som en man istället och sluta tyck synd om dig själv, Du har nått botten och där kommer du tyvärr få stanna.

Zir P (inte verifierad)

lör, 2010-09-11 09:38

2. Du snackar om "extremt dålig

Du snackar om "extremt dålig nivå", vad ska vi då kalla det att kasta ur sig grova anklagelser utan någon som helst substans och sen inte ens ha ryggrad att underteckna anklagelsen med ett namn... patetiskt och pinsamt, nolla! /Patrick
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.