Stena Line kan rädda Örgryte

Stena Line är berett att rycka in för att rädda Örgryte IS undan en hotande konkurs. Skatteskulden på 3,5 miljoner kronor, med sista betalningsdag i dag, fredag, risker att sänka föreningen men nu finns öppningar.

- Vi har haft kontakt med Öis under hösten, men jag visste inte att situationen var så här allvarlig, säger informationschefen Joakim Kenndal till Göteborgs-Posten.

- Vi har varit sammankopplat med Öis i många år, så det är klart att vi är beredda att ta en diskussion och stänger inga dörrar.

En dyrbar satsning

Örgryte har begärt tillstånd för företagsrekonstruktion efter tillkännagivandet i ett pressmeddelande:  "Örgryte Fotboll AB saknar för närvarande förmåga att betala förfallna fakturor på grund av likviditetsproblem".

Satsningen på att direkt återvända till allsvenskan samtidigt som publik och sponsorer försvann har försatt ÖIS i en mycket svår situation.

- Intäkterna har från 2009 till 2010 fallit med 22 miljoner kronor. Hade vi haft ett annat sportsligt resultat hade vi haft andra sponsorpengar, bättre publikintäkter och fått en större del av superettans tv-intäkter som baseras på placering i tabellen. Det är stor skillnad på att komma etta eller tvåa mot att komma nia, säger Lars Ranäng i ÖIS i ett uttalande.

Ska bygga sporthotell

Förhoppningen hos ÖIS är ändå att fortsätta med elitfotboll i reducerad skala, men med förhoppning om att stanna i Superettan.

I torsdags lämnades en begäran om rekonstruktion till Göteborgs tingsrätt och nu pågår ett räddningsarbete.

I de planerna ingår bygget av ett sporthotell vid ÖIS-gården, ett projekt som är möjligt tack vare en extern partner.

"Genom detta avtal kommer Örgryte Fotboll att tillföras ett väsentligt belopp, innefattande att samtliga nu förfallna skulder kan betalas", skriver klubben.

Krille (inte verifierad)

fre, 2010-11-12 16:13

1. Konkurshot, nu? Det måste

Konkurshot, nu? Det måste vara ett missförstånd! Licensnämnden beviljade ju elitlicens för 2011 till SAMTLIGA klubbar så sent som för knappt en vecka sedan.

Damkronornas bojkott av landslagsspel ger effekt – nu regnar ekonomiskt stöd över hockeyns landslagstjejer. Efter torsdagens besked av Svenska Ishockeybundet, där rätten till ersättning för förlorad arbetsinkomst, garanterades fortsatte pengaregnet under fredagen.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Nog har intresset för damfotboll efter VM-succén blivit större. Damallsvenskans publiksiffror har ökat med 30 procent efter Sveriges bronsbragd. Nu finns det siffror på det. Före VM, då sju omgångar spelades, låg snittet på 751. I dag, efter sju nya omgångar efter VM är snittet uppe på 983. En 30 procentig ökning!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Spelinspektionen har slagit till mot spelbolagen för andra gången i år. Nu är det fyra spelbolag som tillsammans får böta drygt 20 miljoner kronor. De har erbjudit vadhållning på matcher där de flesta är under 18 år. Det är förbjudet.

De tio namnen till det populära programmet Mästarnas mästare är klara. De tio atleterna är indelade i två grupper. Inspelning startar i Grekland i september. I vår visas programmet på SVT och då får vi reda på vem som blev Mästarnas mästare 2020.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.