Stena Line kan rädda Örgryte

Stena Line är berett att rycka in för att rädda Örgryte IS undan en hotande konkurs. Skatteskulden på 3,5 miljoner kronor, med sista betalningsdag i dag, fredag, risker att sänka föreningen men nu finns öppningar.

- Vi har haft kontakt med Öis under hösten, men jag visste inte att situationen var så här allvarlig, säger informationschefen Joakim Kenndal till Göteborgs-Posten.

- Vi har varit sammankopplat med Öis i många år, så det är klart att vi är beredda att ta en diskussion och stänger inga dörrar.

En dyrbar satsning

Örgryte har begärt tillstånd för företagsrekonstruktion efter tillkännagivandet i ett pressmeddelande:  "Örgryte Fotboll AB saknar för närvarande förmåga att betala förfallna fakturor på grund av likviditetsproblem".

Satsningen på att direkt återvända till allsvenskan samtidigt som publik och sponsorer försvann har försatt ÖIS i en mycket svår situation.

- Intäkterna har från 2009 till 2010 fallit med 22 miljoner kronor. Hade vi haft ett annat sportsligt resultat hade vi haft andra sponsorpengar, bättre publikintäkter och fått en större del av superettans tv-intäkter som baseras på placering i tabellen. Det är stor skillnad på att komma etta eller tvåa mot att komma nia, säger Lars Ranäng i ÖIS i ett uttalande.

Ska bygga sporthotell

Förhoppningen hos ÖIS är ändå att fortsätta med elitfotboll i reducerad skala, men med förhoppning om att stanna i Superettan.

I torsdags lämnades en begäran om rekonstruktion till Göteborgs tingsrätt och nu pågår ett räddningsarbete.

I de planerna ingår bygget av ett sporthotell vid ÖIS-gården, ett projekt som är möjligt tack vare en extern partner.

"Genom detta avtal kommer Örgryte Fotboll att tillföras ett väsentligt belopp, innefattande att samtliga nu förfallna skulder kan betalas", skriver klubben.

Krille (inte verifierad)

fre, 2010-11-12 16:13

1. Konkurshot, nu? Det måste

Konkurshot, nu? Det måste vara ett missförstånd! Licensnämnden beviljade ju elitlicens för 2011 till SAMTLIGA klubbar så sent som för knappt en vecka sedan.

Hockeyförbundets årsmöte sade ja till enmansutredaren Ola Lundbergs förslag om  ny modell för ned – och uppflyttning i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Beslutet ökar klyftorna i hockey-.Sveriges och togs i strid med Hockeyallsvenskan och Hockeyettans totalt 50 klubbar.

Vänsterpartiet vill införa miljardstöd till idrotten för att modernisera idrottsplatser och idrottshallar som byggdes under miljonprogramsåren. Det kan bli den katalysator som behövs för att möta ett stort behov hos majoriteten av Sveriges kommuner och skapa plats för framtidens idrott, är en bedömning från RF.

Hockeyallsvenskans 14 klubbar och Hockeyettans 46 klubbar går mot två tunga nederlag då ledamöter till Svenska Ishockeyförbundets årsmöte samlas på lördagen. Bakslag som ytterligare ökar sprickan i svensk ishockey, och som försvagar den grundsten som svensk ishockey vilar på – breddverksamheten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Basketföreningen Dolphins har ett mycket förmånligt avtal med sportvarukedjan Stadium – och nu har parterna enats om en förlängning. Men så är också båda hemmahörande i Norrköping. 

Stadium förlänger samarbete med Dolphins och fortsätter som namnsponsor till Stadium Arena, en av basket-Sveriges finaste hallar. Avtalet sträcker sig tio år framåt i tiden, till och med 2028.

Det hann bara gå några dagar med misstankar om matchfixing runt det allsvenska mötet Kalmar-Elfsborg så kommer rapporten från RF. Vardagen med spelmissbruk och matchfixning bland ledare och aktiva är mycket värre än befarat, visar en ny studie från Centrum för psykiatriforskning vid Karolinska Institutet. 

Nu är han i farten igen, Stephan Wilson, som utan någon som helst kunskap eller vana antog uppgiften att åka Vasaloppet. Nu ska han leda andra nybörjare i Min klassiker på TV6.

Ajax 19-årige lagkapten Matthijs De Ligt är världens mest eftersökta fotbollsspelare. Enligt spanska tidningen Sport är läget så här: Barcelona bjuder 65 miljoner kronor i årslön. Juventus 108 miljoner om året och Paris Saint Germain fyra miljoner i veckan, 192 miljoner om året under fem år. Något svar finns ännu inte.