STCC tappar sin styrelseordförande

Årets STCC-säsong tar allt mera form. Det är klart att Pro Superbike-mästerskapet fortsätter som en del av STCC som också har beslutat om årets tävlingsplatser och datum. Samtidigt framkommer att Erik Olsson slutar som styrelseordförande.

Sedans säsongsavslutningen 2010 har diskussionerna pågått och det har funnits en oro inför superbikes medverkan och framtid.

Pro Supebikes säkrat

Här har också Svemo och MCRF (Moped- och Motorcykelbranschens Riksförbund) medverkat, men framför allt har förarna fått göra sig hörda.

- Tillsammans har vi haft utvecklande samtal om vikten av Pro Superbike och alla ställer upp mot ett gemensamt mål, säger Bob Huzell, vd för STCC.

Nu återstår att presentera kalender och övriga detaljer runt Pro Superbike 2011.

Erik måste hoppa av

Erik Olsson, styrelseordförande för STCC AB, ställer inte upp för omval vid nästa bolagsstämma. Efter två år i STCC AB vill Olsson lämna över ordförandeklubban till någon annan.

- Mina övriga åtaganden gör att jag måste lämna STCC och då känns det rätt att göra det nu, innan STCC går in i nästa fas av sin utveckling, säger Erik Olsson.

STCC har utvecklats från en svensk angelägenhet till att bli ett skandinaviskt mästerskap. Nu finns kommersiella förutsättningar att bygga vidare.

- Det har varit väldigt spännande. Vi har ökat reklamvärdet runt STCC varje år, vi har ett unikt samarbete med SVT och Viasat och vi har skapat förutsättningar för ett skandinaviskt mästerskap.

Ersättaren snart klar

Även om Erik Olsson lämnar styrelsearbetet för STCC ska han fortsätta som rådgivare i enskilda projekt.

- Erik har varit enormt betydelsefull i processen för att utveckla STCC och vi är väldigt glada för hans fortsatta engagemang, säger Rickard Pålsson, huvudägare och styrelseledamot för STCC AB.

Han lovar att en ny styrelseordförande för STCC AB ska presenteras under den här månaden.

Förändringar i kalendern 

Tävlingskalendern för 2011 förändras för att passa in i den internationella racingkalendern. Nya datum gäller för tre av tävlingarna.

- Det är naturligtvis beklagligt men vi var tvungna att anpassa oss till en sen förändring i den internationella kalendern och det innebar att vi fick flytta på några datum för 2011, säger Bob Huzell, vd för STCC AB.

Loppen på Jyllandsringen, Ring Knutstorp och Mantorp Park tidigareläggs en vecka i förhållande till den tidigare kalendern.

Fakta

Den nya STCC-kalendern för 2011 ser ut så här:
23-24 april, Jyllandsringen
6-7 maj, Ring Knutstorp
20-21 maj, Mantorp Park
17-18 juni, STCC City Race, Göteborg
1-2 juli, Falkenberg
12-13 augusti, Karlskoga
27-28 augusti, Jyllandsringen
9-10 september, Ring Knutstorp
23-24 september, Mantorp Park, Grande Finale

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.