Hockeyförbundet lanserar framtidsforum

Svenska Ishockeyförbundet har beslutat att låta Västerås stå som värd för sitt första Hockeyforum. Det blir ett återkommande generalmöte där framtidsfrågor runt utveckling har sin premiär den 24-26 augusti 2012.

Svensk ishockey bestämde vid senaste årsmötet att utveckla mötesformerna och på det viset skapades ett Hockeyforum där framtids- och utvecklingsfrågorna i första hand ska diskuteras.

Nytt grepp inom hockeyn

Hockeyforum genomförs av Svenska Ishockeyförbundet i samarbete med Svenska Hockeyligan och HockeyAllsvenskan.

- Det här är ett nytt och viktigt sätt att samla ishockeyrörelsen till gemensamma insatser för att utveckla sporten, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund.

- Om svensk ishockey även i framtiden ska ligga i framkant på utvecklingen, så krävs att vi i nya former samlas och tillsammans lyfter de viktiga utvecklings- och framtidsfrågorna

Årsmöte vartannat år

Västerås får ta hand om premären för den här nya formen av möten.

- Vi ser alltmer hur Västerås växer i betydelse som idrotts- och evenemangsstad och det är glädjande att valet föll på Västerås, säger Jan Johansson, marknadsföringschef hos Västerås & Co.

Ishockeyförbundet kommer att hålla årsmöte vartannat år och arrangera Hockeyforum vartannat år.

Erik Nordkvist (inte verifierad)

ons, 2011-11-02 19:51

1. Är detta samma som det årliga forumet "Ishockey&Pengar"?

Är detta samma forum som den årliga träffen för svensk ishockey - Ishockey&Pengar -eller är detta ett komplement, kopia eller nått annat? Någon som vet?

Thomas Ejderhov (inte verifierad)

ons, 2011-11-02 19:59

2. Nej, det stämmer icke

Hockeyn startar ett forum med annan karaktär och med sina frågor medan Ishockey&Pengar är ett mera öppet seminarie. /Thomas Ejderhov, IA

Damkronornas bojkott av kommande landslagsläger på Bosön, med planerad start under torsdagen, och  höstens landskamper väcker stor irritation hos Tommy Boustedt, förbundets generalsekreterare.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Det blir ett handbolls-EM efter årsskiftet som inte liknar något annat. Med matcher i såväl Sverige, Norge som Österrike.  EM 2020 är sannerligen annorlunda. Det blir första gången som mästerskapet avgörs med 24 lag. 

Det blir en finalhelg med fem matcher – två semifinaler, final, bronsmatch och match om femte plats påTele2 Arena och förhoppningen är att 22 000 åskådare fyller läktarna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Populära programmet Vinterterstudion kanske inte behöver upphöra efter hösten 2021 då Nent Group har rättigheterna. SportExpressen har avslöjat att ett samarbete kan uppstå mellan Nent Group med bland annat  kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10  - och SVT.

27 svenskar har den här sommaren tagit steget över till NHL. Nu ska klubbarna göra rätt för sig. Det handlar totalt om 82 milljoner kronor som svensk hockey  har rätt till.