Hockeyförbundet lanserar framtidsforum

Svenska Ishockeyförbundet har beslutat att låta Västerås stå som värd för sitt första Hockeyforum. Det blir ett återkommande generalmöte där framtidsfrågor runt utveckling har sin premiär den 24-26 augusti 2012.

Svensk ishockey bestämde vid senaste årsmötet att utveckla mötesformerna och på det viset skapades ett Hockeyforum där framtids- och utvecklingsfrågorna i första hand ska diskuteras.

Nytt grepp inom hockeyn

Hockeyforum genomförs av Svenska Ishockeyförbundet i samarbete med Svenska Hockeyligan och HockeyAllsvenskan.

- Det här är ett nytt och viktigt sätt att samla ishockeyrörelsen till gemensamma insatser för att utveckla sporten, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund.

- Om svensk ishockey även i framtiden ska ligga i framkant på utvecklingen, så krävs att vi i nya former samlas och tillsammans lyfter de viktiga utvecklings- och framtidsfrågorna

Årsmöte vartannat år

Västerås får ta hand om premären för den här nya formen av möten.

- Vi ser alltmer hur Västerås växer i betydelse som idrotts- och evenemangsstad och det är glädjande att valet föll på Västerås, säger Jan Johansson, marknadsföringschef hos Västerås & Co.

Ishockeyförbundet kommer att hålla årsmöte vartannat år och arrangera Hockeyforum vartannat år.

Erik Nordkvist (inte verifierad)

ons, 2011-11-02 18:51

1. Är detta samma som det årliga forumet "Ishockey&Pengar"?

Är detta samma forum som den årliga träffen för svensk ishockey - Ishockey&Pengar -eller är detta ett komplement, kopia eller nått annat? Någon som vet?

Thomas Ejderhov (inte verifierad)

ons, 2011-11-02 18:59

2. Nej, det stämmer icke

Hockeyn startar ett forum med annan karaktär och med sina frågor medan Ishockey&Pengar är ett mera öppet seminarie. /Thomas Ejderhov, IA

Den sportsliga framgången överglänser allt. Men det finns ju en viss ekonomisk betydelse och konsekvens av Malmö FF:s seger och avancemang till 16-delsfinal i Europa League.Och nu väntar fortsättningen på detta Europa-äventyr…

Till den halva miljard som MFF har på banken tillkommer nu nära 100 miljoner.

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

Under 2019 stod Skåne som värd för 23 procent  av de internationella idrottsmästerskap som arrangerades i Sverige - dvs 11 av 47 internationella mästerskap. Det visar den senaste statistiken från Centrum för Idrottsevenemang som varje år tar fram statistik över antalet internationella mästerskap som arrangeras i Sverige. 

Det innebär att Skåne är främst i landet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Scandic lanserar ett initiativ för elitsatsande idrottare. Satsningen ger möjlighet till arbete på Scandichotell där elitidrottare får full flexibilitet för att kunna underlätta kombinationen av arbete och träningstider. Det låter nästan för bra för att vara sant, men RF är med på ett hörn.

Världscupen i längdskidåkning har en stor plats i svenskarnas hjärta och hälften av svenskarna (50 procent) planerar att titta på SVTs vinterstudion.

Det finns skillnader mellan hur män och kvinnor tittar på vintersport. Var tredje kvinna (33 procent) har Vinterstudion på i bakgrunden medan de gör andra saker. Det gäller bara för var fjärde man (24 procent).

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.