Omfattande operation i Hammarby

Hammarby fotboll säsongen 2011 – minus 11,5 miljoner kronor. Hammarby fotboll prognos säsongen 2012 – minus 8,5 miljoner kronor. En nyemission var enda räddningen. Nu har 15 miljoner garanterat fortsatt existens.

Hammarby Fotboll AB har så mycket att försvara, men så lite att spendera.

Alarmerande siffror

Med tradition och stolthet i mängd pressas klubben till det yttersta i alla bemärkelser.

Verksamheten blir dyr, enormt dyr och så pass att miljonerna bara rinner ur klubben.

20 miljoner back på de här två åren utan att de föregående åren inte heller är något att skryta med.

Nu sker det egentligen motsägelsefulla att AEG som minoritetsägare , tillsammans med Bajenborgen och externa investerare, går in med 15 miljoner kronor via en nyemission, och ändå får Hammarby behålla röstmajoriteten.

En ny arena utan Hammarby...

Men hur skulle det se med Stockholmsarenan utan Hammarby…

- Det känns otroligt bra att det här nu är klart, säger ordföranden Kent Hertzell med en en hörbar utandning.

Han tillägger högtidligt:

- Förhandlingarna om nyemissionen har hela tiden förts i en positiv anda med stor kreativitet och det är ett kvitto på det nya, goda samarbetet mellan alla sorters bajenintressenter och AEG att vi fått detta på plats så smidigt.

Från liten till stor

Hertzell passar också på att säga:

- Kapitaltillskottet skapar trygghet, även om summan i sig inte innebär några överskott för extravaganser. Vi kommer att fortsätta att hålla klubben med en tajt organisation.

Räddningsoperation är också ett resultat av flera parter. Pengarna kommer från enskilda supportrars medlemsavgifter i den finansiella stödföreningen Söderkisar, via Söderkisars ägande tillsammans med ett trettiotal privatpersoner och företag i Investment AB Bajenborgen till några få enskilda investerare, Hammarby IF FF och slutligen AEG.

”Bredden är med andra ord klassiskt Hammarbymässig - från supportrar (Söderkisar har närmare 700 medlemmar) till storinvesterare”, konstateras på hemsidan.

robban (inte verifierad)

tors, 2011-12-29 13:07

1. hej

forza bajen

När Stjernfors Golfklubb drevs i konkurs av en privat aktör tog medlemmarna saken i egna händer. Ett år senare är banan iordningsställd, caféet bemannat och optimismen på topp. Klubbens nystart har finansierats med bland annat bidrag från Sparbankens ägarstiftelse.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Man kan tro att Jämtländska Sportkompaniet har fått storhetsvansinne… Bolaget arrangerar sprinttävlingen på Östersunds skidstadion i samarbete med ett ett tyskt och norskt bolag,  och de står nu bakom en uppgraderad tour som stöttar de lokala arrangörerna i varje land och stad. Totalt handlar det en nysatsning på flera miljoner. Målet är att Supersprint på 100 meter snö ska bli en World Sprint Series inom fyra år för damer och herrar. Bland annat en tävling i Dubai, jo, på snö. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.