Omfattande operation i Hammarby

Hammarby fotboll säsongen 2011 – minus 11,5 miljoner kronor. Hammarby fotboll prognos säsongen 2012 – minus 8,5 miljoner kronor. En nyemission var enda räddningen. Nu har 15 miljoner garanterat fortsatt existens.

Hammarby Fotboll AB har så mycket att försvara, men så lite att spendera.

Alarmerande siffror

Med tradition och stolthet i mängd pressas klubben till det yttersta i alla bemärkelser.

Verksamheten blir dyr, enormt dyr och så pass att miljonerna bara rinner ur klubben.

20 miljoner back på de här två åren utan att de föregående åren inte heller är något att skryta med.

Nu sker det egentligen motsägelsefulla att AEG som minoritetsägare , tillsammans med Bajenborgen och externa investerare, går in med 15 miljoner kronor via en nyemission, och ändå får Hammarby behålla röstmajoriteten.

En ny arena utan Hammarby...

Men hur skulle det se med Stockholmsarenan utan Hammarby…

- Det känns otroligt bra att det här nu är klart, säger ordföranden Kent Hertzell med en en hörbar utandning.

Han tillägger högtidligt:

- Förhandlingarna om nyemissionen har hela tiden förts i en positiv anda med stor kreativitet och det är ett kvitto på det nya, goda samarbetet mellan alla sorters bajenintressenter och AEG att vi fått detta på plats så smidigt.

Från liten till stor

Hertzell passar också på att säga:

- Kapitaltillskottet skapar trygghet, även om summan i sig inte innebär några överskott för extravaganser. Vi kommer att fortsätta att hålla klubben med en tajt organisation.

Räddningsoperation är också ett resultat av flera parter. Pengarna kommer från enskilda supportrars medlemsavgifter i den finansiella stödföreningen Söderkisar, via Söderkisars ägande tillsammans med ett trettiotal privatpersoner och företag i Investment AB Bajenborgen till några få enskilda investerare, Hammarby IF FF och slutligen AEG.

”Bredden är med andra ord klassiskt Hammarbymässig - från supportrar (Söderkisar har närmare 700 medlemmar) till storinvesterare”, konstateras på hemsidan.

robban (inte verifierad)

tors, 2011-12-29 13:07

1. hej

forza bajen

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Bandyns SM-finaler 2021 spelas på Studenternas i Uppsala för26:e gången 2021. Och kanske den sista...

–   Vi är glada att vi är överens med Uppsala kommun. Beslutet har dröjt med vi har utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen med Corona, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Bauhaus gillar många idrotter. Inget annat företag har så många avtal inom svensk elitdrott. Nu kommer nyheten att bygghandelsföretaget stärker närkontakten med SHL. Bauhaus har varit huvudsponsor till SHL sedan 2018 och med ett år kvar på avtalet har parterna enats om att förlänga samarbetet ytterligare tre år.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.