Dubbla PR-smällar för handbollen

Ett misslyckande i EM och därtill tvingas nu Svenska Handbollsförbundets styrelse att dra tillbaka ansökan om att arrangera herr-EM 2016. Även om det finns hopp om dam-EM samma år drabbas nu förbundets PR-arbete.

Förhoppningen fanns om både ett succé-EM och ett nytt framgångsrikt mästerskap på hemmaplan, typ VM i fjol. Men verkligheten blev en annan.

Arga TV-tittare

EM blev en flopp. Många besvikna TV-tittare känner sig svikna och ilskan över i synnerhet den misslyckade insatsen mot Polen är stor bland fansen.

När dagens handbollslandslag skulle ta nästa steg och nå ytterligare popularitet blev det raka motsatsen. Genomklappningen glömmer inte folk i första taget.

Och på måndagen kom det definitiva avfärdandet. Sverige var tvingat att vinna, men Serbien hade befälet från början och slutligen blev det 24–21 (14–11).

Tvingas säja nej

Sverige får ingen möjlighet att spela om EM-medaljerna utan blir bara åskådare till själva upplösningen på turneringen.

Dessutom, handbollsförbundet har läst in fakta, värderat möjigheterna och backar därför från ansökan om att arrangera EM 2016.

Ursprungligen hade Sverige sökt både herr-EM och dam-EM 2016, men plötsligt är beskedet ett annat:

- Vi tror att vi har bäst chans att få dammästerskapet, säger Stefan Lövgren, general manager för landslagen.

"Tjänster och gentjänster"

I juni beslutar det europeiska handbollsförbundet (EHF) om vilket land som får dam-EM och här står kampen mellan Sverige och Turkiet.

- Beslutet grundas på bakom kulisserna-spelet, säger general managern Stefan Lövgren och medger att det handlar om hur vissa nationer förväntas rösta.

- Det handlar om tjänster och gentjänster, hur man röstat tidigare.

Fredrik (inte verifierad)

tis, 2012-01-24 21:48

1. Moldavien?

Är det genomklappningen mot Polen som åsyftas?

Skuldtyngda Östersunds FK:s desperata handling att skriva upp värdet på spelartruppen till 64,9 miljoner kronor för att rädda elitlicensen får bakläxa av Svenska fotbollförbundets ekonomichef Kjell Sahlström.  ÖFK gick med drygt 50 miljoner i förlust 2019 och det egna kapitalet visade på minus 19,7 miljoner vid årets slut.

- Nej, man kan inte göra på det här sättet och det vet alla klubbar, säger Sahlström, som också är sekreterare i licensnämnden, till SVT Sport. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Nu finns svart på vitt. 22 personer i Fifas exekutivkommitté fick mutor för att rösta så att Ryssland och/eller Qatar tilldelades fotbolls-VM 2018 och 2022 menar amerikanska åklagare enligt The New York Times.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

ATG delar ut vinster i efterhand efter att ha avslöjat en spelkupp.

Nu har ATG tagit beslut.. Spelaren på Malta som vann 15,5 miljoner får ingapengar utan de går i stället till 95 000 kunder.

Nent Group med Viasat förlorar rättigheterna till Champions League efter 29 år. En ny aktör tar över efter säsongen 2021?  Dagens Media skriver att Telia, som äger TV4, har köpt rättigheterna för 1 miljard kronor per år. Telia uppges ha köpt rättigheten till 2024.

Det uppges vara samma summa som Nent Group betalade för rättigheten i Sverige, Danmark och Norge för att få sända Champions League. 

För mindre än en månad sedan avbröts den hockeyallsvenskan finalen mellan Björklöven och Modo – ställningen var 1-1 i matcher och båda lagen tvingades ställa in resten av säsongen med anledning av corona-utbrottet.

I dag är Modo:s trupp slagen i spillror och ledarduon Björn Hellqvist, tränare och Fredrik Glader, sportchef, har den svåra uppgiften att bygga ett helt nytt lag inför säsongen 2020-2021.