Bajen Fans slår nya rekord

Sveriges största supporterförening, Bajen Fans, har endast tre månader in på det nya året slagit fjolårets till synes nästan ”oslagbara” rekord på 6268 medlemmar. I skrivande stund uppgår antalet medlemmar till drygt 6300 medlemmar.

Bajen Fans har på mindre än ett år gått från 900 till 6 300 medlemmar. Nu siktar supporterföreningen på 10 000 medlemmar innan årets slut.

”En enda stor familj”

- Visst känns det som lång väg dit, men vår styrelse är målmedveten och inget är omöjligt för en bajare, säger Marcus Ziegler, styrelseledamot i Bajen Fans.

Supporterföreningen har som mål att skapa opinion kring frågor som handlar om allt ifrån Stockholm Stads lokalhyror och räddningsaktioner för sektionerna, som nu senast för Hammarby Handboll, till att helt enkelt anordna subventionerade bussresor till bortamatcher.

- Att spelarna i handbollen, hockeyn och dambandyn redan blivit medlemmar visar att vi är en enda stor familj, säger Marcus Ziegler.

Lanserar eget snus

Bajen Fans, har haft ett aktivt år. I förra veckan var Bajen Fans delaktiga i Hammarby Handbolls lyckosamma räddningskampanj.  

Nu fortsätter föreningen att ta nya grepp genom att lansera ett grönvitt supporternus.

- Bajen Fans-snuset är faktiskt en idé från ett tobaksbolag. De vet att Bajen Fans tillhör några av Sveriges starkaste varumärken inom sinnisch och ville ha med oss på sin idé, säger Marcus Ziegler, styrelseledamot iBajen.

Säljer över all förväntan

Bajen Fans-snuset lanserades i dagarna och finns redan på flera försäljningsställen runt om i Stockholm. Målet är att snuset ska finnas över hela Sverige. Bajen Fans har nämligen över 100 lokalföreningar runt om i landet.

- På det första försäljningsstället berättade butiksägaren att 60 procent av all snusförsäljning den första eftermiddagen hade varit just Bajen Fans-snuset. Det kanske säger lite om reaktionerna hittills; det har varit klart över förväntan, berättar Marcus Ziegler.

Han vill ändå framhålla att Bajen Fans inte vill att det nya snuset ska öka supportrarnas tobaksvanor.

Laddar för premiären

- Det ska snarare vara ett komplement eller en ersättning till tidigare snusmärken.  De som redan snusar har nu möjlighet att visaupp sin lagtillhörighet. Eller varför inte bjuda en arbetskollega på jobbet som håller på ett annat lag, på en prilla eller två?

- Det blir lite av en tråkning med glimten i ögat som många gillar.

Bajen Fans laddar nu som bäst inför säsongsstarten av Superettan i fotboll. Den 9 april, på annandag påsk, är det dags förhemmapremiären på Söderstadion då Hammarby möter Halmstad BK. En match som sålde slut på 40 minuter.

Livia Jakobsson

Lina (inte verifierad)

ons, 2012-04-04 09:39

1. Men hur har dem gjort det?

Jo genom att lura Stockholms stad att man ska ha ett "evenemang" i samband med en Handbollsmatch vilket gör att man bokar av träningstider för småtjejer och småkillar. Sätter upp en pub i hallen och serverar/säljer alkohol utan att söka tillstånd från vare sig polis, skattemyndigheter eller andra myndigheter. Man söker inte heller alkoholtillstånd. Man gör alla fel man kan göra!

Anton (inte verifierad)

ons, 2012-04-04 11:09

2. Vad pratar du om Lina?

Varför häver du ur dig saker du inte har någon koll på. För det första är det inte Bajen Fans som arrangerar Hammarby Handbolls hemmamatcher. Dessutom stämmer det inte, Hammarby Handboll har visst rättigheter att sälja alkohol. Vad som däremot är riktigt vidrigt är hur Stockholm stad tar ockerpriser när Hammarby ska spela hemmamatch. Cirka 20.000 kräver man, vilket är vad många andra klubbar får betala för samtliga hemmamatcher under ett år. Det är på grund av stockholms stads idrottsförakt som Hammarby varit så extremt nära konkurs (där för övrigt Bajen fans räddade klubben genom att starta kampanjen tusen1000 där man samlade in 1,4 miljoner på några dagar). Sammanfattningsvis, ett jävligt ignorant och okunnigt inlägg och jag hoppas du tänker om.

Bengt (inte verifierad)

sön, 2012-04-08 18:40

3. Bajen Fans

Fansen gör verkligen ett enormt jobb. Ock idrottsföraktet hos stockholms politiker är absurt. Hur vore det att arbeta med istället för emot sina föreningar?

Lina (inte verifierad)

tors, 2012-04-12 09:11

4. Till Anton

vi var där flera stycken och såg det med egna ögon. Det stod Bajen Fans på stora banderoller eftersom dörren mellan stora hallen och lilla hallen stod öppen. Kollade upp detta med alkoholtillstånd med Tillståndsenheten i Stockholm finns ingen del i Hammarby Sfären som har eller har sökt tillstånd vid detta tillfälle (därför man skulle aldrig få det)eftersom vem som helst kunde komma in från gatan eller hallen (ej slutet sällskap). Ej heller polistillstånd. Hur många gånger har Stockholm Stads Idrottsnämnd skrivit av Hammarbys skulder för plan och hallhyror - otaliga gånger. Jag är Hammarbyare men det måste finnas någon i Hammarby som kan sköta ekonomin och inte bara gnälla. Gör rätt för er så blir ni mer trovärdiga

Karlskrona kastas ut från hockeyallsvenskan. Tvångsnedflyttningen borde få Svenska ishockeyförbundet att känna sig som boven i dramat. När Karlskrona gick upp i SHL efter säsongen 2015 kom kravet från Förbundet: Ni måste ha en läktare som rymmer 5 000 åskådare. Läktarbygget knäckte klubben.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Trefaldiga mästarna Smederna från Eskilstuna drog sig ut BAHAUS-ligan (tidigare Elitserien) vilket gav eko i svensk speedway. Orsak: ingen publik i coronatider, inga inkomster. Men klubben kör vidare – i division 1.

-  Så länge vi inte kan ha publik som är 50 procent av våra intäkter kan vi inte köra, förklarade Tobias Spångberg, ordförande, avhoppet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Brynäs är på väg att lyckas med sin donationkampanj som ska göra det möjligt att värva två ¨högklassiga nyförvärv. Pengar strömmar stadigt i och många vill bidra till att förstärka laget. Men det krävs flera miljoner.