Mutmisstankar runt Arenabolaget

Det blåser snålt kring Arenabolaget i Solna. För att bana väg för projektet har Sune Reinhold jobbat envetet – med lön både som Solnas stadsdirektör och konsult för Arenabolaget. Chefsåklagaren vill nu få fram alla fakta.

Första spadtaget är gjort vid Nationalstadion och arbetet pågår sedan en tid. Samtidigt har många frågat sig hur vettigt det är att bygga två arenor (Stockholmsarenan och Nationalarenan) samtidigt i huvudstaden.

Vettigt med två arenor?

Kritikerna undrar om det verkligen finns skäl att använda pengar på det här viset och undrar om två arenor kan fyllas med tillräckligt många evenemang.

Nationalarenan med Arenastaden i Solna omfattar en ny stadsdel med företag, affärer, bostäder utöver själva arenan. Ett gigantiskt byggnadsverk som också innebär att fotbollsstadion Råsunda ska rivas.

Nu framkommer att Solnas stadsdirektör Sune Reinhold har fått minst 600 000 kronor i konsultarvode från Arenabolaget.

Utreder mutmisstankar

Chefsåklagare Alf Johansson på Riksenheten mot korruption har fått skäl att intensifiera utredningen kring mutmisstankar.

- Det finns en klar anledning att fortsätta bedriva förundersökning, så mycket kan jag säga, säger Johansson, som vill presentera sin utredning i augusti, till Dagens Industri.

Det var efter avslöjandet att Sune Reinholds bolag, Sure Konsult, mottagit minst 600 000 kronor i konsultarvode via ägarna bakom Arenabolaget i Solna som en förundersökning inleddes i april.

Hoppar av sitt updrag

När Sune Reinhold, som haft tjänstledigt från Solna Stad sedan i april, plötsligt ville lämna sitt uppdrag som Solnas högste tjänsteman, trots ett anställningskontrakt till årsskiftet, uppstod ännu mera tvivel.

Därtill har Sune Reinhold avgått ur samtliga bolag i projekt, bl a Arenabolaget.

Peab och Fabege har stora intressen i bygget och Erik Paulsson hör till företrädarna. Han är dock lugn inför kritiken:

- Alla ägarna har varit informerade om det (konsultarvodet, reds anm.), att han har haft ett arbete att få ihop alla avtal. Han är jätteduktig och har tagit hand om alla de svåra uppgifterna. Några mer kommentarer kan jag inte ge nu, säger Erik Paulsson till DI.

Selin (inte verifierad)

ons, 2010-06-23 14:19

1. (M)utbrott i Solna?

Blir spännande att se hur Lars-Erik Salminen hanterar frågan i valrörelsen. Hoppas vi får maktskifte i Solna.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Bandyns SM-finaler 2021 spelas på Studenternas i Uppsala för26:e gången 2021. Och kanske den sista...

–   Vi är glada att vi är överens med Uppsala kommun. Beslutet har dröjt med vi har utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen med Corona, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.