Mutmisstankar runt Arenabolaget

Det blåser snålt kring Arenabolaget i Solna. För att bana väg för projektet har Sune Reinhold jobbat envetet – med lön både som Solnas stadsdirektör och konsult för Arenabolaget. Chefsåklagaren vill nu få fram alla fakta.

Första spadtaget är gjort vid Nationalstadion och arbetet pågår sedan en tid. Samtidigt har många frågat sig hur vettigt det är att bygga två arenor (Stockholmsarenan och Nationalarenan) samtidigt i huvudstaden.

Vettigt med två arenor?

Kritikerna undrar om det verkligen finns skäl att använda pengar på det här viset och undrar om två arenor kan fyllas med tillräckligt många evenemang.

Nationalarenan med Arenastaden i Solna omfattar en ny stadsdel med företag, affärer, bostäder utöver själva arenan. Ett gigantiskt byggnadsverk som också innebär att fotbollsstadion Råsunda ska rivas.

Nu framkommer att Solnas stadsdirektör Sune Reinhold har fått minst 600 000 kronor i konsultarvode från Arenabolaget.

Utreder mutmisstankar

Chefsåklagare Alf Johansson på Riksenheten mot korruption har fått skäl att intensifiera utredningen kring mutmisstankar.

- Det finns en klar anledning att fortsätta bedriva förundersökning, så mycket kan jag säga, säger Johansson, som vill presentera sin utredning i augusti, till Dagens Industri.

Det var efter avslöjandet att Sune Reinholds bolag, Sure Konsult, mottagit minst 600 000 kronor i konsultarvode via ägarna bakom Arenabolaget i Solna som en förundersökning inleddes i april.

Hoppar av sitt updrag

När Sune Reinhold, som haft tjänstledigt från Solna Stad sedan i april, plötsligt ville lämna sitt uppdrag som Solnas högste tjänsteman, trots ett anställningskontrakt till årsskiftet, uppstod ännu mera tvivel.

Därtill har Sune Reinhold avgått ur samtliga bolag i projekt, bl a Arenabolaget.

Peab och Fabege har stora intressen i bygget och Erik Paulsson hör till företrädarna. Han är dock lugn inför kritiken:

- Alla ägarna har varit informerade om det (konsultarvodet, reds anm.), att han har haft ett arbete att få ihop alla avtal. Han är jätteduktig och har tagit hand om alla de svåra uppgifterna. Några mer kommentarer kan jag inte ge nu, säger Erik Paulsson till DI.

Selin (inte verifierad)

ons, 2010-06-23 13:19

1. (M)utbrott i Solna?

Blir spännande att se hur Lars-Erik Salminen hanterar frågan i valrörelsen. Hoppas vi får maktskifte i Solna.

Det här samarbetet hör till de mest oväntade och udda. Om du köper biljett till basketlandskampen Sverige-Turkiet i Globen får du möjligheten att se hockeymatchen Tre Kronor-Tjeckien i Beijer Hockey Games  - på köpet. 

Nu börjar den ena efter den andra kommunen i och runt Stockholm att vilja göra sig gällande på området utbyggnad av idrottsplatser. Solna Stad  lanserar en ny idrottsplats med tre fotbollsplaner och ny entré till naturreservatet på Norra Järvastaden. Först ska samråd genomföras för planförslaget.

De turister som besökte VM i Åre respektive Östersund spenderade nästan exakt lika mycket pengar per dag. Det är en slutsats i den stora VM-studien från Mittuniversitetets turismforskningscentrum ETOUR. Deras svar: 1 552 kronor/dag

Den totala ekonomiska effekten av världsmästerskapen i alpint och skidskytte för Jämtlands län beräknas uppgå till minst 176 miljoner kronor

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

BAUHAUS samlar på idrotter och sponsoravtal. Nu har företaget utökat avtalet  med Svenska Skidförbundet. Under säsongen 2018/2019 var BAUHAUS partner till svensk skicross, men tar nu ytterligare ett steg och utökar samarbetet genom att bli huvudsponsor för den framgångsrika skicross-verksamheten.

Nu gör SVT en egen lansering. ”SVT – kanalen för damfotboll!”

Sportevenemang och tv – men i vilken kanal… Den här gången är det SVT som har varit på tårna. SVT har klart med större delen av det svenska damlandslagets kvalmatcher och landskamper och nu står det klart att EM 2021 sänds i SVT. 

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.