Ingen orättvisa längre i Stockholm

Regina Kevius (m), stadsbyggnads- och idrottsborgarråd i Stockholm, inser att det blev orättvist. Nu får Hammarby samma förutsättningar som Djurgården – dvs tillgång till en ny och egen konstgräsplan.

Gräsfrågan har rivit upp både rötterna och känslorna.

Ja och - nej!

Stockholm stad beslutade att ge Djurgården en rejäl upprustning av träningsförhållandena och satsa totalt 90 miljoner på Kaknäs IP.

Hammarby hade samma förhoppningar i våras på Årsta IP, men fick då nobben från förvaltningen.

Nu säger Regina Kevius:

- Det är rimligt att de lag som ska spela på Stockholmsarenan får samma förutsättningar till förberedelser, därför ger vi nu förvaltningen i uppdrag att i samarbete med Hammarby planera för konstgräs på Årsta IP.

"Måste få samma förutsättningar"

Att Djurgården fick omedelbart gehör har sin förklaring i klubbens påtvingade flytt till Stockholmsarenan.  Och med konstgräs där bör också träning ske på samma underlag. Exakt samma motiv som Hammarby har framfört.

Efter en omfattande kritik betonar nu Regina Kevius:

- Självklart ska Hammarby få samma förutsättningar som Djurgården.

Under de senaste fem åren har 22 idrottsplatser fått konstgräs och totalt finns 57 sådana planer i Stockholm.

Jonas (inte verifierad)

mån, 2012-01-09 15:26

1. Ingen orättvisa längre i Stockholm...

... inom fotbollen. Verkar som att det finns medel så att alla får som de vill eller? Mer intressant vore att granska nyinvesteringar i relation till existerande, och hålla upp detta mot antalet aktiva utövare. Det finns ett flertal idrotter som är urimligt nerprioriterade i Stockholm, med tusentals barn och unga i kö. Man bli ju lite skraj när 90 milljoner som nämns ska gå till en utifrån sett mycket elitär fokus, för att halv-fylla en stadion 1-2 gångar i veckan med inaktiva åskådare. Vore det inte intressant att möjliggöra fysisk aktivitet för en minst lika stor "publik", tidigare i livet? Ska idrottens medel gå till aktivitet eller publikfrieri?

Damkronorna har äntligen fått sitt avtal. Nu ska det vara slut på alla trätor och  parterna ser fram mot kommande läger och turneringen i december. Fullt fokus är nu på att återta platsen i VM:s högsta division .

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Sverige  blir platsen för en unik golftävling de tre närmaste åren. På Bro Hof ska 78 damer möta 78 herrar i ett exceptionellt arrangemang i premiären 2020. Affischnamn  och värdar är de svenska essen, Annika Sörenstam och Henrik Stenson.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Scandinavian Invitation ( före detta Scandinavian Masters) får nytt format och blir Scandinavian Mixed.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.