Bengt Jönsson ny förbundschef

I samband med förra årets organisationsutredning fastställde Svenska Simförbundets styrelse att generalsekreterartjänsten skulle omvandlas till en ny förbundschef med ett bredare och utökat ansvar. Nu är också posten tillsatt. Om en dryg månad börjar Bengt Jönsson det nya jobbet.

Styrelsen beslutade vid sitt sammanträde den 25 februari att tillsätta Bengt Jönsson som förbundschef för Svenska Simförbundet. Han tillträder i mitten av april och nuvarande generalsekreterare Jan Olsson lämnar sitt uppdrag den 31 mars.

- Vi är mycket glada över att vi i Bengt Jönsson rekryterat en mycket kompetent person med gedigen simidrottsbakgrund till vår operativa verksamhet. Han har dokumenterade erfarenheter inom ekonomi, kommersiella marknadsfrågor, internationellt arbete och är en stark arbetsledare. Det är egenskaper som behövs hos vår nya förbundschef, säger Sven von Holst, ordförande, Svenska Simförbundet.

Anonymous (inte verifierad)

tors, 2010-09-16 14:42

1. Bra historik?

Att kalla Bengt Jönsson för kompetent är en överdrift. De bolag han har medverkat i har antingen sparkat honom eller gått i konkurs. Ex på ATG fick han sparken och Gift2day gick i konkurs under hans ledning

En representant för den utländska sponsor som ska rädda ÖFK:s existens med en gåva om 15 miljoner kronor förnekar i lördagens Expressen all kännedom om en sådan transaktion. Senare på lördagen presenterades ett uttalande på klubbens hemsida under rubriken ”ÖFK ochPuls8 gör ett gemensamt uttalande".

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

Det var som en saga. Lilla Åby-Tjureda gjorde på tre år en blixtresa till elitserien i bandy. Byggde rekordsnabbt och rekordbilligt en hall för 43 miljoner kronor som stod klar till premiären. Allt var glädje, hurrarop och applåder. Men alla sagor slutar inte lyckligt. Laget kom toksist i elitserien.

Så frågan är vad som händer? Blir det en snabbresa nedåt nu?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Han kunde inte ens drömma om vad som skulle hända. Men det är han själv som med idéer, målmedvetenhet och mycket arbete ligger bakom allt.

Andreas Ottermark är ett bevis på vad målmedvetenhet och entusiasm kan åstadkomma.

Han äger nu ett företag som 2020 beräknas omsätta 200 miljoner. Och som har en tillväxt om minst 50 miljoner per år. Jo, faktiskt, sådan framgång har ISP Sport & Marketing.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.