Bengt Jönsson ny förbundschef

I samband med förra årets organisationsutredning fastställde Svenska Simförbundets styrelse att generalsekreterartjänsten skulle omvandlas till en ny förbundschef med ett bredare och utökat ansvar. Nu är också posten tillsatt. Om en dryg månad börjar Bengt Jönsson det nya jobbet.

Styrelsen beslutade vid sitt sammanträde den 25 februari att tillsätta Bengt Jönsson som förbundschef för Svenska Simförbundet. Han tillträder i mitten av april och nuvarande generalsekreterare Jan Olsson lämnar sitt uppdrag den 31 mars.

- Vi är mycket glada över att vi i Bengt Jönsson rekryterat en mycket kompetent person med gedigen simidrottsbakgrund till vår operativa verksamhet. Han har dokumenterade erfarenheter inom ekonomi, kommersiella marknadsfrågor, internationellt arbete och är en stark arbetsledare. Det är egenskaper som behövs hos vår nya förbundschef, säger Sven von Holst, ordförande, Svenska Simförbundet.

Anonymous (inte verifierad)

tors, 2010-09-16 15:42

1. Bra historik?

Att kalla Bengt Jönsson för kompetent är en överdrift. De bolag han har medverkat i har antingen sparkat honom eller gått i konkurs. Ex på ATG fick han sparken och Gift2day gick i konkurs under hans ledning

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Det har pyrt i idrotts-Sverige under några veckor. Missnöjet runt publikbegränsningar vid arrangemang har provocerat många idrotter och en samlad offensiv mot både regeringen och folkhälsomyndigheten har tagit form. På måndagen kom avslöjandet att idrottsminister Amanda Lind tar initiativ till diskussioner med  en rad förbund med  huvudfrågan ”hur når vi flexibla lösningar?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och SVT gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.