Fredrik Ljungbergs egna pressutskick

Han är sannerligen inte vem som helst i raden av före detta landslagsspelare. Vem av övriga i raden sänder ut ett pressmeddelande och skaffar ny agent? Fredrik Ljungberg, född 1977, vill fortsätta spela fotboll och vill gärna berätta det för alla.

Mångmiljonär, rik både på pengar och erfarenheter, hyllad som få, och med en karriär som av naturliga skäl viker. Men…

Tvärt slut 2008

27 juni 2008 sa Fredrik Ljungberg att han hade gjort sitt i fotbollslandslaget. Två månader senare, den 6 augusti 2008 avslutades också i karriären i Premier League. Men han ger sig inte utan med ny agent  tar han sikte mot andra utmaningar.

Efter USA, Skottland och Japan väntar nu, ja, vadå?

Så sent som för ett år sedan utsåg Arsenals fans honom till en av mittfältarna i tidernas Arsenal. På gamla meriter, men själv är han inställd på nya äventyr.

Egen agent och egen PR-ansvarig

Han kan inte riktigt sluta. Tvärtom, han tar sats igen vilket innebär ny agent, en egen PR-ansvarig, nytt land, ny klubb. Och nya rubriker.

Vilken annan landslagsspelare skickar för övrigt ut ett pressmeddelande när de flesta bedömare tycker att han gör bäst i att sluta?

”Orsaken till att jag börjat titta på andra alternativ är att vi har olika ambitioner kombinerat med att vi inte kommer att spela i Champions League”, säger Fredrik Ljungberg i det pressmeddelande som skickades till olika medier.

Ytterligare en ny agent

Han ville förklara varför han säger upp kontraktet med japanska Shimizu.

”Ljungberg har ingen ny klubb klar. Han vill vinna saker nu under sina sista år i karriären”, säger Ljungbergs nya s k representant Walid Bouzid.

Fredrik Ljungberg bröt med sin svenske agent, Claes Elefalk, för några år sedan. Nu avslutar han också samarbetet med Elefalks efterträdare, Phil Smith, som var delaktig i valet av Celtic och Shimizu.

Nu blir det sista klubben

Walid Bouzid kliver in i stället och kallar sig för Ljungbergs representant. Samtidigt framkommer att publicisten Lili Assefa, utpekad som Sveriges nya PR-drottning och med uppdragsgivare som Carola, Petter, Melodifestivalen och Let’s Dance, ska bistå Fredrik Ljungberg.

Halmstads BK, moderklubben, har inga förhoppningar om att få återse honom.

- Nästa klubb blir nog hans sista. Han vill vara med i ett bra projekt, i en bra stad och vinna en sista titel, säger Bouzid.

Bocaj (inte verifierad)

tis, 2012-02-21 12:53

1. Skeptisk?

Man anar en viss skepticism i texten. Under karriärens höjdpunkter var Ljungberg inte särskilt tillgänglig för medier.

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Evenemangsgatan i Göteborg är något som många andra kommuner sneglar mot och ser som ett föredöme. Med arenor samlade så föredömligt  - med Scandinavium, Lisebergshallen, Valhallabadet, Heden,  Ullevi och Valhalla sporthallar finns ett jättelikt utbud av arrangemang årligen och lockar flera hundra tusen besökare. Det innebär att ingen annan stans är idrottsturismen så utvecklad – och nu hotad.Det finns ett växande behov av renovering och nybyggen. Kruxet  är politikerna inte kan hålla sams när frågorna kommer på bordet.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.