Tina en hjälte i häst-Sverige!

Ett drama med ett lyckligt slut. Tack vare Tina Lundins initiativ för bara en vecka sedan kan Sara Algotsson-Ostholt köpa sin drömhäst. På onsdagskvällen var insamlingen uppe i fantastiska 835 460 kronor!
Tina Lundin tog initiativ till räddningskampanjen. På en dryg vecka har hennes försök till att hitta pengar utvecklats till ett omfattande rop på stöd. Nu står det klart att Sara Algotsson-Ostholt kan köpa sin drömhäst – allt tack vare Tina Lundin.

 

"Det ramlar fortfarande in lite pengar och stoltheten känns i varenda nerv. Ska precis ge mig iväg på en löprunda längs med beachen. Känns lätt att springa, när man är varm i hjärtat. Många skickar meddelanden och önskar en fortsättning", skriver Tina Lund på Facebook-sidan.

"Galet roligt att träffa Sara"

"Lovar att ta tag i det när jag kommer hem från USA, om ingen annan hunnit före. Närmast väntar ju en Ryttarbal, där Sara ska få redovisningen från kontot och vi ska skriva ett kontrakt och gåvobrev. Galet roligt, att träffa henne", tycker Tina Lund som har blivit en hjälte inte bara i häst-Sverige.

Hon har har gjort något som ingen trodde var möjligt!

Sara Algotsson-Ostholt har gett den tyska affärsmannen beskedet - som över 50 000 personer har del i – att hon köper 8-åriga Mrs Medicott.

Insamlingen som är unik inom svensk idrott gav det efterlängtade resultatet. Sara som själv samlat ihop drygt halva beloppet får tack vare Tina Lundin möjlighet att köpa hästen.

Utan Tinas reaktion för bara tolv dagar sedan hade det inte varit möjligt. Då saknades 870 000 kronor.köpa sin drömhäst.

Tina kände sig tvungen

- Jag läste en artikel och blev gripen. Något måste göras tänkte jag, berättar Tina Lundin.

Sara Algotsson-Ostholt höll på att förlora sin Mrs Medicott, hästen som hon har tänkt att matcha fram till nästa OS. Sara erövrade ett OS-silver i fälttävlan i London och är inspirerad till nya framgångar. Men Mrs Medicotts ägare funderade på att sälja hästen till ett pris på runt 2 miljoner kronor. Sara hade själv via sina sponsorer lyckats få in en summa, men 870 000 kronor  saknades.

Tina Lundin läste om om Saras kamp och blev gripen.

- Om inte Sara lyckades skulle hon bli tvungen att lämna tilbaka sin favorithäst. Jag förstod att Sara var förtvivlad. Jag rider ju själv och vet vilken kärlek man känner till sin häst.

- Nej, vi får inte ge upp, tänkte jag. Något måste ske.

12 000 medlemmar första dygnet

Hon gick in på Facebook och skrev till sina egna vänner och berättade. Plötsligt tog allt bara fart. På en timme noterades 700 gillatryck. Räddningskampanjen gick igång med uppropet ”hjälp Sara” och Facebook-gruppen bildades.

- På ett dygn blev vi 12 000 medlemmar och 60 000 kr kom in.

Tina Lundin hade satt en lavin i rörelse.

- Som i helgen, då var det ett vansinnigt intresse. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig det här. Det är otroligt!

En historia bakom varje bidrag

Hon jobbar som polis, men varje dag har inneburit tre-fyra timmars jobb med att ha uppdatera besökarna på Facebook om kampanjen, prata med banken och administrera allt.

- Vi tvingades byta konto för inbetalningarna när det kom att handla om så stora pengar.

Under de första dagarna var det framför allt hästtjejer som kände sympati för Sara.

Bakom varje bidrag finns en historia.Någon tog av sina sparpengar, en annan avstod lördagsgodis, en tredje skänkte delar av försäkringspengar efter att hennes häst hade avlivats. Allt berättat på Facebook.

Antal företag ökar

- Nu märker jag en viss avmattning från privatpersoner och det är väl inte annat än naturligt.

- I stället har företagen upptäckt sajten och att de via bidrag kan få marknadsföring. På det viset har har summorna ökat. Det finns några som har skickat in 10 000 kr.

- I helgen vet jag att flera föreningar i samband med tävlingar på ridklubbar kommer att ställa ut insamlingsbössor.

Tina Lundin är gränslöst tacksam och säger:

- Nu går vi hem med det här. Nu är hästen säkrad.

Ägaren har också insett vidden av kampanjen. Mrs Medicott har blivit hela häst-Sveriges egen och Sara kan nu också bli ägare.

Thomas Ejderhov

Anders (inte verifierad)

mån, 2012-11-12 15:52

1. Håller inte med

Visst, jättebra att man brinner för olika saker. Men i detta fallet kan jag faktiskt inte hålla med. Vad vinner gräsrötterna i Häst-Sverige på att Sara kan köpa en häst till. Hon blev rättvist utnämnd till Veckans Kalkon av TV4 i södags (11/11). Ni har sänkt pengar till ett ganska välmående företag, itne till Sara själv. De har enligt uppgift 16 hästar på Stall i Tyskland. Det är ju så, vill man ha något och inte har pengar till det, så går man till banken. Men nu har jättemånga personer ställt upp och hjälpt Sara´s företag till att köpa en häst till. GRATTIS. Men jag satsar mina 100 kr på att ge dessa till en hemlös istället. De kommer till större nytta där. Det jag dessutom vänder mig emot är att uppgifter framkommer om att småflickor har tömt sina spargrisar för att hjälpa till. Det är väl 18 år gräns på insamlingar i Sverige. Eller så borde det vara så. Det är INTE rätt att dessa spargisar ahr fått sätta livet till. OM, nu Sara skulle vinna någon OS-medalj, eller ens kvala dit, vet vi ju inte. Men OM nu hon skulle vinna något. Vad har då Häst-Sverige tjänat på detta? Får dessa personer ens ett tack om 3,5 år?

Monika (inte verifierad)

mån, 2012-11-12 16:21

2. Anders, du är precis lika

Anders, du är precis lika dåligt insatt som kalkon-nissen på TV4! Vad har fansen tjänat på att hjälpa till med att köpa spelare till SSK? Ett ishockeylag som inte än kommit tillbaka till eliten. Det handlar om att känna något för en sport, en idrottare, eller ett lag. Det handlar dessutom inte om att ge till behövande istället. Den summa som jag skänkte en gång är lägre än vad jag ger varje månad till SOS-barnbyar. Jag har sponsrar min guddotter med mer än vad Sara fått, så att hon kan hålla på med sin sport. Att småflickor tömt sina spargrisar är av deras fria vilja. 10 000 personer har satt in pengar så dessa barn en bråkdel av oss vuxna som satt in pengar på konto. Dessutom har barnen med hjälp av sina föräldrar gjort inbetalningar eftersom det har gjorts till ett bankkonto, så knappast att några barn har lurats eller tvingats att bidra.Utav hästarna i Tyskland ägs de flesta av någon annan än Ostholts då det är träningshästar. Så där finns inga pengar att hämta. Men trångsynta, avundsjuka människor som du Anders finns det tyvärr alldeles för många av.

Cicci (inte verifierad)

mån, 2012-11-12 17:46

3. Heja Sara!

Det vi gräsrötter vinner är glädjen att få följa Sara och mrs medicott i framtiden! Det är fantastiskt roligt att få se detta fina ekipage! Och särskilt roligt blir det när man vet att 100:- från mig gör att jag får se detta härliga ekipage tillsammans. Om det sen blir os eller inte om 4 år spelar ingen som helst roll för min del! Och du behöver inte vara orolig, jag har skänkt betydligt mer än 100:- till organisationer som hjälper utsatta och hemlösa i samhället, så de går inte lottlösa fån min sida. Det fina med det hela är också att jag skänker mina pengar till precis vem jag vill :) angående de 16 hästarna på stall, vet du hur många Sara äger av dem? Jag har också 16 hästar i mitt stall men bara 2 har mitt namn som ägare i sina papper! Dessa småflickor är hästtjejer som vet precis vad de handlar om och som bett sina föräldrar att sätta veckopengen på insamlingskontot istället för i sin spargris när de läst i Facebook gruppen rädda mrs medicott! Dessa spargrisar har inte fått sätta livet till mot någons vilja! Iaf inte de jag känner som valt att sätta sin månadspeng på insamlingskontot istället! Om Sara skulle vinna någon os medalj eller ens kvala dit vet vi inte. Om hon gör det så tjänar häst-Sverige inga pengar på detta men de får glädjen att följa dessa två! Det kan helt klart vara värt en hundring! Heja Sara, detta är du värd. Go for it!
Färjestad ärSHL-ishockeyns mest välmående förening, med ett eget kapital på 150 miljoner, men har nuryggen mot väggen och tvingas vinna fyra matcher i rad för att överleva kvartsfinalserien mot Rögle, på nionde plats i grundserien.
Ännu har inget lag i SHL:s historia, på 41 försök, lyckats med den bedriften.
 För Färjestads BK, tabelletta och mästare säsongen 2021-2022, totalt 10 SM-.guld och 21 finaler, har allt gått snett i jakten på 2024 års mästartrofé, Le Mat pokalen. 

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.