Tina en hjälte i häst-Sverige!

Ett drama med ett lyckligt slut. Tack vare Tina Lundins initiativ för bara en vecka sedan kan Sara Algotsson-Ostholt köpa sin drömhäst. På onsdagskvällen var insamlingen uppe i fantastiska 835 460 kronor!
Tina Lundin tog initiativ till räddningskampanjen. På en dryg vecka har hennes försök till att hitta pengar utvecklats till ett omfattande rop på stöd. Nu står det klart att Sara Algotsson-Ostholt kan köpa sin drömhäst – allt tack vare Tina Lundin.

 

"Det ramlar fortfarande in lite pengar och stoltheten känns i varenda nerv. Ska precis ge mig iväg på en löprunda längs med beachen. Känns lätt att springa, när man är varm i hjärtat. Många skickar meddelanden och önskar en fortsättning", skriver Tina Lund på Facebook-sidan.

"Galet roligt att träffa Sara"

"Lovar att ta tag i det när jag kommer hem från USA, om ingen annan hunnit före. Närmast väntar ju en Ryttarbal, där Sara ska få redovisningen från kontot och vi ska skriva ett kontrakt och gåvobrev. Galet roligt, att träffa henne", tycker Tina Lund som har blivit en hjälte inte bara i häst-Sverige.

Hon har har gjort något som ingen trodde var möjligt!

Sara Algotsson-Ostholt har gett den tyska affärsmannen beskedet - som över 50 000 personer har del i – att hon köper 8-åriga Mrs Medicott.

Insamlingen som är unik inom svensk idrott gav det efterlängtade resultatet. Sara som själv samlat ihop drygt halva beloppet får tack vare Tina Lundin möjlighet att köpa hästen.

Utan Tinas reaktion för bara tolv dagar sedan hade det inte varit möjligt. Då saknades 870 000 kronor.köpa sin drömhäst.

Tina kände sig tvungen

- Jag läste en artikel och blev gripen. Något måste göras tänkte jag, berättar Tina Lundin.

Sara Algotsson-Ostholt höll på att förlora sin Mrs Medicott, hästen som hon har tänkt att matcha fram till nästa OS. Sara erövrade ett OS-silver i fälttävlan i London och är inspirerad till nya framgångar. Men Mrs Medicotts ägare funderade på att sälja hästen till ett pris på runt 2 miljoner kronor. Sara hade själv via sina sponsorer lyckats få in en summa, men 870 000 kronor  saknades.

Tina Lundin läste om om Saras kamp och blev gripen.

- Om inte Sara lyckades skulle hon bli tvungen att lämna tilbaka sin favorithäst. Jag förstod att Sara var förtvivlad. Jag rider ju själv och vet vilken kärlek man känner till sin häst.

- Nej, vi får inte ge upp, tänkte jag. Något måste ske.

12 000 medlemmar första dygnet

Hon gick in på Facebook och skrev till sina egna vänner och berättade. Plötsligt tog allt bara fart. På en timme noterades 700 gillatryck. Räddningskampanjen gick igång med uppropet ”hjälp Sara” och Facebook-gruppen bildades.

- På ett dygn blev vi 12 000 medlemmar och 60 000 kr kom in.

Tina Lundin hade satt en lavin i rörelse.

- Som i helgen, då var det ett vansinnigt intresse. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig det här. Det är otroligt!

En historia bakom varje bidrag

Hon jobbar som polis, men varje dag har inneburit tre-fyra timmars jobb med att ha uppdatera besökarna på Facebook om kampanjen, prata med banken och administrera allt.

- Vi tvingades byta konto för inbetalningarna när det kom att handla om så stora pengar.

Under de första dagarna var det framför allt hästtjejer som kände sympati för Sara.

Bakom varje bidrag finns en historia.Någon tog av sina sparpengar, en annan avstod lördagsgodis, en tredje skänkte delar av försäkringspengar efter att hennes häst hade avlivats. Allt berättat på Facebook.

Antal företag ökar

- Nu märker jag en viss avmattning från privatpersoner och det är väl inte annat än naturligt.

- I stället har företagen upptäckt sajten och att de via bidrag kan få marknadsföring. På det viset har har summorna ökat. Det finns några som har skickat in 10 000 kr.

- I helgen vet jag att flera föreningar i samband med tävlingar på ridklubbar kommer att ställa ut insamlingsbössor.

Tina Lundin är gränslöst tacksam och säger:

- Nu går vi hem med det här. Nu är hästen säkrad.

Ägaren har också insett vidden av kampanjen. Mrs Medicott har blivit hela häst-Sveriges egen och Sara kan nu också bli ägare.

Thomas Ejderhov

Anders (inte verifierad)

mån, 2012-11-12 16:52

1. Håller inte med

Visst, jättebra att man brinner för olika saker. Men i detta fallet kan jag faktiskt inte hålla med. Vad vinner gräsrötterna i Häst-Sverige på att Sara kan köpa en häst till. Hon blev rättvist utnämnd till Veckans Kalkon av TV4 i södags (11/11). Ni har sänkt pengar till ett ganska välmående företag, itne till Sara själv. De har enligt uppgift 16 hästar på Stall i Tyskland. Det är ju så, vill man ha något och inte har pengar till det, så går man till banken. Men nu har jättemånga personer ställt upp och hjälpt Sara´s företag till att köpa en häst till. GRATTIS. Men jag satsar mina 100 kr på att ge dessa till en hemlös istället. De kommer till större nytta där. Det jag dessutom vänder mig emot är att uppgifter framkommer om att småflickor har tömt sina spargrisar för att hjälpa till. Det är väl 18 år gräns på insamlingar i Sverige. Eller så borde det vara så. Det är INTE rätt att dessa spargisar ahr fått sätta livet till. OM, nu Sara skulle vinna någon OS-medalj, eller ens kvala dit, vet vi ju inte. Men OM nu hon skulle vinna något. Vad har då Häst-Sverige tjänat på detta? Får dessa personer ens ett tack om 3,5 år?

Monika (inte verifierad)

mån, 2012-11-12 17:21

2. Anders, du är precis lika

Anders, du är precis lika dåligt insatt som kalkon-nissen på TV4! Vad har fansen tjänat på att hjälpa till med att köpa spelare till SSK? Ett ishockeylag som inte än kommit tillbaka till eliten. Det handlar om att känna något för en sport, en idrottare, eller ett lag. Det handlar dessutom inte om att ge till behövande istället. Den summa som jag skänkte en gång är lägre än vad jag ger varje månad till SOS-barnbyar. Jag har sponsrar min guddotter med mer än vad Sara fått, så att hon kan hålla på med sin sport. Att småflickor tömt sina spargrisar är av deras fria vilja. 10 000 personer har satt in pengar så dessa barn en bråkdel av oss vuxna som satt in pengar på konto. Dessutom har barnen med hjälp av sina föräldrar gjort inbetalningar eftersom det har gjorts till ett bankkonto, så knappast att några barn har lurats eller tvingats att bidra.Utav hästarna i Tyskland ägs de flesta av någon annan än Ostholts då det är träningshästar. Så där finns inga pengar att hämta. Men trångsynta, avundsjuka människor som du Anders finns det tyvärr alldeles för många av.

Cicci (inte verifierad)

mån, 2012-11-12 18:46

3. Heja Sara!

Det vi gräsrötter vinner är glädjen att få följa Sara och mrs medicott i framtiden! Det är fantastiskt roligt att få se detta fina ekipage! Och särskilt roligt blir det när man vet att 100:- från mig gör att jag får se detta härliga ekipage tillsammans. Om det sen blir os eller inte om 4 år spelar ingen som helst roll för min del! Och du behöver inte vara orolig, jag har skänkt betydligt mer än 100:- till organisationer som hjälper utsatta och hemlösa i samhället, så de går inte lottlösa fån min sida. Det fina med det hela är också att jag skänker mina pengar till precis vem jag vill :) angående de 16 hästarna på stall, vet du hur många Sara äger av dem? Jag har också 16 hästar i mitt stall men bara 2 har mitt namn som ägare i sina papper! Dessa småflickor är hästtjejer som vet precis vad de handlar om och som bett sina föräldrar att sätta veckopengen på insamlingskontot istället för i sin spargris när de läst i Facebook gruppen rädda mrs medicott! Dessa spargrisar har inte fått sätta livet till mot någons vilja! Iaf inte de jag känner som valt att sätta sin månadspeng på insamlingskontot istället! Om Sara skulle vinna någon os medalj eller ens kvala dit vet vi inte. Om hon gör det så tjänar häst-Sverige inga pengar på detta men de får glädjen att följa dessa två! Det kan helt klart vara värt en hundring! Heja Sara, detta är du värd. Go for it!

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Bandyns SM-finaler 2021 spelas på Studenternas i Uppsala för26:e gången 2021. Och kanske den sista...

–   Vi är glada att vi är överens med Uppsala kommun. Beslutet har dröjt med vi har utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen med Corona, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Bauhaus gillar många idrotter. Inget annat företag har så många avtal inom svensk elitdrott. Nu kommer nyheten att bygghandelsföretaget stärker närkontakten med SHL. Bauhaus har varit huvudsponsor till SHL sedan 2018 och med ett år kvar på avtalet har parterna enats om att förlänga samarbetet ytterligare tre år.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.