Efterlängtad miljonsponsor i MFF

En aktiv sponsor och någonstans runt 8 miljoner kronor. Lyckan var stor i Malmö FF när en ny tröjsponsor presenterades. Malmöföretaget Rörläggarens vd och chef Tommy Larsson vill heller inte bara synas på matchtröjan.
Magnus Svensson, försäljningschef i MFF, och Tommy Larsson, ägare och VD Rörläggaren, har skrivit avtalet som ger klubben välbehövliga intäkter – och utvecklingsmöjligheter för talanger.


Rörläggaren har tillhört Nätverket, MFF:s sponsorer, men tar nu steget fullt ut med exponering på matchdressen.

Saknat sponsor

MFF har haft ett högt pris på matchtröjans bröst och inte prutat på priset. Därför har det saknats en sponsor här när inget företaget velat betala.

- Det känns det nu jättebra. Det är ett lokalt företag som delar vår värdegrund – så vi är mycket nöjda, säger Per Nilsson till fotbollskanalen.se.

Priset för tröjsponsringen lär ligga runt 8 miljoner kronor.

Underskott på 13,9 miljoner

Ett efterlängtat tillskott i MFF-kassan då fjolåret gav ett underskott på 13,9 miljoner kronor.

Dessutom upphörde Peab med sitt engagemang i MFF. Byggföretaget hade ett partneravtal från uppförandet av arenan, men det avtalet är nu avslutat.

Desto mer välkommet med den nya överenskommelsen.

"Många försiktiga"

- I de här tiderna, när konjunkturen är svag och många väljer att vara mer försiktiga, känns det riktigt roligt att Rörläggaren satsar, säger Magnus Svensson, försäljningschef i MFF.

Ett treårigt samarbetsavtal gäller och vd:n och ägaren Tommy Larsson säger:

-  De senaste åren har jag börjat skönja konturerna av ett MFF som står för något. Det är ett fint arbete som Staffan Tapper och hans kollegor har gjort med skolorna och Fotboll mot rasism. Det finns mycket gott i samhället. Vi måste bara hjälpas åt att få ut det.

Ett liv även efter fotbollen

- Tillsammans med Malmö FF vill jag jobba för den goda saken, samhällsengagemanget och värdegrunden, förklarar Tommy Larsson.

Han lägger stor vikt vid den sociala sidan av idrotten:

- Hur bra du än är kommer ett liv efter fotbollen, då är det viktigt att man har ett yrke att falla tillbaka på. Alla kan inte blir tränare eller jobba på MFF, säger Tommy Larsson till mff.se.

Parterna ska starta gemensamma projekt och bl a planeras ett nytt fotbollsgymnasium inriktat på praktiska yrkesutbildningar.

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Evenemangsgatan i Göteborg är något som många andra kommuner sneglar mot och ser som ett föredöme. Med arenor samlade så föredömligt  - med Scandinavium, Lisebergshallen, Valhallabadet, Heden,  Ullevi och Valhalla sporthallar finns ett jättelikt utbud av arrangemang årligen och lockar flera hundra tusen besökare. Det innebär att ingen annan stans är idrottsturismen så utvecklad – och nu hotad.Det finns ett växande behov av renovering och nybyggen. Kruxet  är politikerna inte kan hålla sams när frågorna kommer på bordet.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.