25-miljonersponsring i mästarklubben

Skellefteå Kraft betalar 4,8 miljoner kronor per år till Skellefteå AIK för att bygga sin nationella marknadssatsning på mästarklubben. Bolaget är helägt av Skellefteå kommun och 2012 var omsättningen 4,6 miljarder kronor.
Mästarklubben Skellefteå AIK har ett starkt stöd på hemmaplan. Nu presenteras ett sponsorpaket värt nära 25 miljoner kronor.


Skellefteå Kraft hör tillsammans med Boliden och AllTele till Skellefteå AIK:s största sponsorer.

Nationell satsning

Energibolaget och klubben har ett etablerat samarbete sedan flera år, men nu har de kommit överens om ett rekordpaket.

Inför hockeysäsongen 2013/2014 har Skellefteå Kraft och klubben tecknat ett nytt femårig avtal. Samarbetet ingår som en del i en omfattande marknadsföring som energibolaget satsar på under hösten.

- Vi gör en nationell marknadssatsning och att synas tillsammans med Sveriges bästa och ledande ishockeylag ger oss ett stort marknadsvärde i form av exponering över hela landet, säger Christoffer Svanberg, affärsområdeschef marknad vid Skellefteå Kraft.

- Dessutom vill vi vara delaktiga i den långsiktiga satsning som Skellefteå AIK gör på ungdoms- och juniorsidan för att säkra framtida position.

Femårigt avtal

Skellefteå AIK är starkt förankrade på hemorten och klubbdirektör Pea Israelsson gläds över den överenskommelsen.

- Att Skellefteå Kraft valt att utöka samarbetet ser vi som ett kvitto på att vi erbjuder en bra produkt om man vill exponera sig över hela Sverige.

Avtalet är på fem år och samarbetet innebär bland annat exponering på dräkter, hjälm och målvaktens plock- och benskydd.  I Skellefteå Kraft Arena kommer man att kunna se Skellefteå Krafts logotyp på till exempel pucknät, sargreklam och ismaskiner.

skattebetalare (inte verifierad)

tis, 2015-03-10 08:05

1. sponsring

Hur ska det nu gå för SAIK, nu när boliden har sagt upp sitt elavtal med det kommunalägda SkellefteKraft. Nu kommer elkunder hos elbolaget att få betala ännu mer i avgift för sin el och då läggs väl även sponsringspengarna på elen. Någonstans måste ju pengarna in och inte kommer väl elbolaget att betala från sitt kapital. Tycker det är rätt åt kommunen med en sånt här bakslag, skattepengar ska inte gå till hockey utan dit det behövs. SkellefteKraft är kommunalägt och således så betalar vi kommuninnevånare till denna sponsring=bidrag. Om nu hockeyn är så bra så klarar de sig utan detta bidrag, alla är inte frälsta och anser inte att våra pengar ska nyttjas på detta sätt.

Alla 24 nationer som kvalificerar sig till EM 2020 får 100 miljoner kronor från Uefa. Sveriges 2-0 mot Rumänien betyder 100 miljoner till Svenska fotbollförbundet. För VM-platsen i Ryssland fick SvFF 86 miljoner.

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

I veckan tillkännagav Svenska Spel hur kampanjen Gräsroten ger svensk idrott 50 miljoner. Men inte nog med det. Sedan 2016 har Svenska Spel bidragit med 10 000 kr per månad under fotbollssäsongen till olika samhällsinsatser i de allsvenska klubbarna via prispengar från Månadens spelare. Under 2019 har också Månadens spelare i Superettan fått skänka sina prispengar till samhällsengagerande projekt. Totalt handlar det om 300 000 kr

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsföreningen Gatans Lag fick ta emot Volvo Car Sveriges och Svenska Fotbollförbundets stipendium ”Number 10” på en miljon kronor under Fotbollsgalan – Det känns helt fantastiskt . Gatans Lag finns till för de som vill ta sig ur missbruk, hemlöshet och kriminalitet och med det här stipendiet kan vi hjälpa så många fler, säger Sofie Nehvonen, tillträdande verksamhetsansvarig.

Bandyfinalerna fortsatt i SVT

Lördag 21 mars 2020 spelas bandyns SM-finaler på Studenterna i Uppsala. Nu är det klart att det blir direktsändning i SVT, inte bara 2020 utan även ytterligare tre år framåt (2020-2023). "En svensk idrottsklassiker och vi vill satsa här, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.