Den sanslösa tv-lördagen

Sportutbudet i tv på lördagen slår alla rekord, åtminstone om du är fotbollsfan. Det blir nära tio timmar med direktsändning toppfotboll, svensk som engelsk och framför allt mötet Manchester United-Arsenal i Premier League.

En typisk helg i dagens tv-värld, kan någon tycka. Nej, den här helgen är utbudet värre än värst. Utöver alla kanaler pumpar också Viasat och Eurosport, men det är i första hand Canal+ som laddar. Klockan 13.30 på Canal+ hälsar Lasse Granqvist, Richard Henriksson och Peter Henriksson välkommen till Premier League Lördag. Sju timmar och tre toppmatcher senare är det tackohej.

Först ut tar obesegrade Chelsea, tre raka segrar, emot nykomlingarna Burnley, som har två raka segrar. Därefter följer Johan Elmanders Bolton mot Liverpool. Är det dags för Elmander att göra sitt första mål i Premier League sedan 13 december? Och till sist – säsongens första supermöte: Manchester United-Arsenal.

De fotbollsentusiaster med tillgång till extrakanalerna i Canal+ kan också se Tottenham-Birmingham samt Blackburn-West Ham. 

Canal+ fullföljer sedan helgen med tre engelska matcher, Portsmouth-Manchester City, Everton-Wigan, Aston Villa-Fulham, på söndagen samt det holländska mötet Groningen-PSV Eindhoven och kanske framför allt IFK Göteborg-Elfsborg.

Därtill sänder Svt 2 dryga tre timmar på lördagen och två timmar på söndagen från Finnkampen i friidrott.

TV4 har också bullat upp. Som om det inte vore nog med fotboll på lördagen sänds AIK – Trelleborg, liksom sista matchen i grupp A vid damernas EM, dessutom två matcher från La Liga, Real Madrid-Deportivo och Real Zaragoza-Tenerife. På söndagen blir det mera damfotboll från EM samt tre matcher från Spanien, Osasuna-Villarreal, Valencia-Sevilla och Almeria-Valladolid.

Asus (inte verifierad)

lör, 2009-08-29 14:33

1. Oändligt med sport

Det har t o m blivit FÖR MYCKET sport på TV. Nu kommer man aldrig ut ur dörren typ.

Att aldrig stå på fel sida – det är nyckelord för Never Offside som erbjuder svenskt föreningsliv nya inkomstmöjligheter. Företaget startades 2014 och är idag en viktig samarbetspartner för flera elitklubbar i våra största lagidrotter.

Never Offside bygger digitala nätverk i syfte att skapa nya intäkter där klubbens olika partners, och supporters, kan möta varann.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.