Så här ska nya Canal+ locka dig

Viasat erövrade Premier League och har Champions League sedan tidigare. Nu kommer Canal+ med moteld i kampen om sportentusiasterna som älskar tv-idrott. En kanal för hockey, en för fotboll och nya sporträttigheter ska få tittarna att stanna hos Canal+.

På måndagen lät Canal+ meddela hur utbudet stärks. Efter en tid av funderingar kring strategi och även köp av nya TV-bilder blir det nu upp till tittarna att avgöra om det är lockande paket med rätt pris när Viasat snart kommer med sina menyer.

Nya sändningsrättigheter

Bland de nya rättigheterna hos Canal+ märks årets Wimbledontennis samt ATP- och WTA-turneringar i tennis, amerikanska basketligan NBA, italienska Serie A i HD, Ultimate Fighting Championship, amerikanska Major League Soccer och Copa America 2011.

Canal+ väljer att erbjuda ett smörgåsbord av sportevenemang. Fotboll och hockey får varsin kanal. Med ett utökat utbud från främst La Liga samt allsvenskan och elitserien kryddat med internationell idrott ska mixen bli oemotståndlig, är det tänkt.

- Vi stärker erbjudandet och ökar utbudet ytterligare. Dessutom kompletterar vi vårt erbjudande ytterligare genom att addera tennis, basket och kampsport från de allra bästa turneringarna och ligorna till vårt utbud, säger Jonas Eriksson, vd Canal+.

Magasin från Barcelona

I klartext innebär det tre allsvenska matcher per vecka och sex elitseriematcher per vecka.

Dessutom blir det magasinsprogram om och från några av världens främsta klubbar, som Barca-TV, Real Madrid-TV och Milan-TV.

I augusti lanseras två renodlade sportkanaler för hockey respektive fotboll. I höst ska också ett nytt kanalpaket introduceras för tittarna. Säsongskortet försvinner och ersätts i första hand av ett sk maxkort och då ingår  samtliga sport-, film- och seriekanaler, alla pay-per-view-matcher från Allsvenskan och Elitserien samt de två nya kanalerna för fotboll och hockey.

Christer T (inte verifierad)

tis, 2010-05-11 09:14

1. Canal+ vs. Viasat - men vem betalar?

Canal+ och Viasat slår sig för bröstet och talar om hur duktiga de är som tar hem nya "ligor" och sportevenemang, men vem betalar? Jo, såklart vi tittare. Jag har tills nyligen haft båda leverantörerna och sluppit bekymra mig om, framförallt var toppfotbollsmatcherna i Europa går på för kanal. Men 1200 pix i månaden kändes tills sist för dyrt för den sport jag verkligen tittar på och jag valde Viasat. Kändes då helt rätt, CL, La Liga och sedan började man också klappa sig för bröstet att Premier Leauge erövrats. Dock sas inget om att det var på bekostnad av La Liga. När jag häromdagen upptäckt att Giro de Italia startat tänkte jag se det sena sammandraget. Bara för att upptäcka att Eurosport inte ligger hos Viasat...... Har jag Canal+ så kan jag köpa en allsvensk match för 139:- vilket ju inte känns som något "förmånspris". Varför kan inte det gå att göra hos Viasat? samarbete! Vi idrotts-/fotbollsintresserade borde på något sätt agera eller reagera men hur?

Att aldrig stå på fel sida – det är nyckelord för Never Offside som erbjuder svenskt föreningsliv nya inkomstmöjligheter. Företaget startades 2014 och är idag en viktig samarbetspartner för flera elitklubbar i våra största lagidrotter.

Never Offside bygger digitala nätverk i syfte att skapa nya intäkter där klubbens olika partners, och supporters, kan möta varann.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.