TV4 utmanar Hockeykväll

”Late Night Elitserien” är TV4:s svar på SVT:s ”Hockeykväll”. Det är Leif Boork mot Niklas Wikegård. Premiären avklarad och mycket tyder på att hockeypubliken är tillräckligt stor för två likartade program.

Via sin webb gick Hockeykanalen ut och uppmanade läsarna att diskutera det nya magasinet och gärna ge förslag på innehåll till de kommande programmen.

- Vill man ha ett magasin som tar upp mer än bara kvällens matcher så får man det hos oss, sa redaktören Niklas Supanich inför starten.

Lanseringen med Peter Jihde som programledare och Leif Boork och Petter Rönnqvist som experter vill ge anslag av ett nytt TV-format.

- Som en talkshow om elitserien och en liten flirt med det amerikanska rent formmässig och inte bara till namnet. Det blir givetvis bilder och snack kring kvällens matcher, men det är mer ett veckomagasin där vi tar upp snackisarna och de bästa bilderna från veckan, säger redaktören Niklas Supanich.

Hockeyförbundets årsmöte sade ja till enmansutredaren Ola Lundbergs förslag om  ny modell för ned – och uppflyttning i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Beslutet ökar klyftorna i hockey-.Sveriges och togs i strid med Hockeyallsvenskan och Hockeyettans totalt 50 klubbar.

Nu attackerar Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll polisens strategi på arenorna.” Den nuvarande situationen är inte hållbar”, skriver Förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

På måndagen kommer avgörandet. Vinter-OS och Paralympics 2026 ska genomföras i Italien eller Sverige.86 delegater i IOK (Internationella Olympiska Kommittén) befinner sig i Lausanne och ska rösta om vilket land som ska få förtroendet som arrangör.

Här på Idrottens Affärers förstasida finner ni några, av många artiklar inför röstningen. För oavsett ett ja eller ett nej  så skrivs svensk idrottshistoria på måndag kväll. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

En reklamkampanj,signerad Asics, innebar  en ordentlig utmaning för en grupp löpare från världens alla hörn som genomförde deras mest fysiskt och psykiskt krävande utmaning när de sprang från London till Paris genom att, enligt ett upplägg med tio maraton på tio dagar. Den 450 kilometer långa färden ingick i en ,som inleddes på Londons Regent Street och avslutades med Paris Marathon, har dokumenterats i en film som finns ute nu.

Det hann bara gå några dagar med misstankar om matchfixing runt det allsvenska mötet Kalmar-Elfsborg så kommer rapporten från RF. Vardagen med spelmissbruk och matchfixning bland ledare och aktiva är mycket värre än befarat, visar en ny studie från Centrum för psykiatriforskning vid Karolinska Institutet. 

Nu är han i farten igen, Stephan Wilson, som utan någon som helst kunskap eller vana antog uppgiften att åka Vasaloppet. Nu ska han leda andra nybörjare i Min klassiker på TV6.

Benjamin Nygren, 17 har tackat ja till belgiska Genk. Han kan inte motstå locktonerna – och pengarna. Hans beslut innebär också att IFK Göteborg får 50 miljoner i övergångspengar och säkrar klubbens ekonomi.