En svensk klassiker blir dokussåpa

En Svensk Klassiker,bestående av fyra motionsarrangemang, ska bli till en TV-serie, liknande en dokussåpa. Just nu söker SVT deltagare som vill vara med och visa sin vardag, sin träning och själva kraftprovet.

På bl a Facebook söker man deltagare som vill delta i TV-programmen som sedan ska sändas i SVT.

Vill hitta frivilliga

Inspelningen börjar redan nu i vår och produktionsbolaget söker efter deltagare som siktar på att göra hela svenska klassikern.

”Tycker du att du eller ditt kompisgäng är intressant eller känner du någon du gärna vill se i TV, tveka inte att kontakta produktionsbolaget så berättar de mer”, heter det i uppropet.

Tanken är att visa människorna som skaffar som mål att genomföra de fyra tävlingarna, hur de lever och tränar, hur de preparerar sig och hur de genomför tävlingen.

Här är loppen

En svensk klassiker består av följande motionslopp:
- Vasaloppet eller Öppet Spår, 90 km / alternativt Engelbrektsloppet, 60 km, på skidor
- Vätternrundan, 300 km på cykel
- Vansbrosimningen, 3 km
- Lidingöloppet, 30 km löpning
Åldersgränsen är 19 år för killar och 15 år för tjejer.

Alla lopp måste genomföras inom en tolvmånadersperiod. Missar deltagaren ett lopp är det bara att börja om från början.

Finns också en tjejvariant

Det finns även en svensk tjejklassiker som består av:
- Tjejvättern 90 km
- Vansbro tjejsim 1 km
- Tjejlidingöloppet 10 km
- Kristinaloppet alternativt TjejVasan eller KortVasan 30 km

Tjejklassikern är en utmaning för alla tjejer och kvinnor från 15 år och uppåt. 

Evald (inte verifierad)

tors, 2012-02-23 22:45

1. Låt oss slippa!

Har Tv-producenter dålig fantasi. Vi har nog med dokussåpor och meningslöst tävlade. Låt oss slippa skiten och använd licenspengarna till något bättre.

Björn (inte verifierad)

sön, 2012-06-03 22:01

2. Jag vill se!

Träffade i helgen, på tunnelbanan på väg till Stockholm Marathon, en person som berättade att han skulle vara med i programmet. Hans historia är verkligen intressant och jag ser verkligen fram emot att se programmet. Visst, han har gjort klassiker tidigare men det är under hans förutsättningar nu som lyfter det till en nivå utöver det vanliga.

Det blev stundtals en hetsig ordväxling när Daniel Kindberg på fredagen förhördes av åklagaren Niklas Jeppsson vid Ångermanlands tingsrätt i Härnösand. En samlad Kindberg vek inte ned sig en tum och förklarade sig hela tiden oskyldig. 

Redbergslids handbollsspelare ska testa golvet vid en träning i helgen, men på måndag är det tänkt att det ska bli handboll i Scandinavium igen. Got Event har svarat för ett antal åtgärder för att undvika problemet med halka som stoppade matchen Redbergslid-Skövde I måndags.

BAUHAUS-galan som rankades i år som världens nionde bästa friidrottsgala.  får ny form nästa år. Arrangörerna har   mod att göra om tävlingen. Från 2020 blir galan på Stockholms Stadion en fri tävling utan Diamond League.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Damallsvenska Växjö DFF  kände hur den ekonomiska snaran drogs åt hårdare och hårdare. Fjolåret gick minus med 700 000 kronor. Årets säsong: 300 000 back. Då dök trävaruhandlaren och miljardären Santhe Dahl, 65, upp med en rejäl penningpåse. Bonngrabben från Moheda har aldrig sett en match med Växjös damer!

C More har ingått avtal som exklusiv mediepartner till ESS - Elitserien i Speedway med start säsongen 2020. Storsatsningen innebär att Elitseriens samtliga 82 matcher sänds i C Mores kanaler. Två matcher per omgång, en på tisdag och en på torsdag, är huvudmatcher och planeras att sändas i Sportkanalen.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.