En svensk klassiker blir dokussåpa

En Svensk Klassiker,bestående av fyra motionsarrangemang, ska bli till en TV-serie, liknande en dokussåpa. Just nu söker SVT deltagare som vill vara med och visa sin vardag, sin träning och själva kraftprovet.

På bl a Facebook söker man deltagare som vill delta i TV-programmen som sedan ska sändas i SVT.

Vill hitta frivilliga

Inspelningen börjar redan nu i vår och produktionsbolaget söker efter deltagare som siktar på att göra hela svenska klassikern.

”Tycker du att du eller ditt kompisgäng är intressant eller känner du någon du gärna vill se i TV, tveka inte att kontakta produktionsbolaget så berättar de mer”, heter det i uppropet.

Tanken är att visa människorna som skaffar som mål att genomföra de fyra tävlingarna, hur de lever och tränar, hur de preparerar sig och hur de genomför tävlingen.

Här är loppen

En svensk klassiker består av följande motionslopp:
- Vasaloppet eller Öppet Spår, 90 km / alternativt Engelbrektsloppet, 60 km, på skidor
- Vätternrundan, 300 km på cykel
- Vansbrosimningen, 3 km
- Lidingöloppet, 30 km löpning
Åldersgränsen är 19 år för killar och 15 år för tjejer.

Alla lopp måste genomföras inom en tolvmånadersperiod. Missar deltagaren ett lopp är det bara att börja om från början.

Finns också en tjejvariant

Det finns även en svensk tjejklassiker som består av:
- Tjejvättern 90 km
- Vansbro tjejsim 1 km
- Tjejlidingöloppet 10 km
- Kristinaloppet alternativt TjejVasan eller KortVasan 30 km

Tjejklassikern är en utmaning för alla tjejer och kvinnor från 15 år och uppåt. 

Evald (inte verifierad)

tors, 2012-02-23 21:45

1. Låt oss slippa!

Har Tv-producenter dålig fantasi. Vi har nog med dokussåpor och meningslöst tävlade. Låt oss slippa skiten och använd licenspengarna till något bättre.

Björn (inte verifierad)

sön, 2012-06-03 21:01

2. Jag vill se!

Träffade i helgen, på tunnelbanan på väg till Stockholm Marathon, en person som berättade att han skulle vara med i programmet. Hans historia är verkligen intressant och jag ser verkligen fram emot att se programmet. Visst, han har gjort klassiker tidigare men det är under hans förutsättningar nu som lyfter det till en nivå utöver det vanliga.

Nu avslöjas vilket bolag som vill  bidra till Östersunds FK:s överlevnad och betalar så mycket som 6 miljoner kronor till klubben. Det är ÖFK som går ut med uppgiften. Samtidigt står det klart att Peab drabbas av en skattesmäll efter domen mot Daniel Kindberg.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Han beskriver sig själv som ekonom i livserfarenhet. Egenskaper som ska bidra till att pågående EM, det 14:e mästerskapet i ordningen, blir tidernas svenska handbollsfest. Trots fiaskot mot Portugal.

EM-generalen, Krister Bergström, rekryterades från AhaWorld AB,  som investerar inom internet-baserat spel med kärnverksamhet i nätcasino-branschen. Hans stora utmaning är att fylla 170 000 stolar i de arenor där mästerskapet äger rum. Gruppspelet i Göteborg blev en fullträff, med tre utsålda Scandinavium, totalt över 30 000 åskådare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.