Nu byggs nya förväntningar

Ni har märkt det, trots att det är en bit kvar till EM-starten den 8 juni kan man tro att turneringen redan har startat. Det är EM på längden och tvären och det byggs liknande förhoppningar som inför hockey-VM. TV4 leder haussningen och satsar mer än någonsin.
EM-upptrappningen pågår i många avseenden. Då är det härligt med sådan här inslag. Johan Elmander låter unga supporters få ta sina bilder. Foto: Fredrik Sandberg, Scanpix


SVT sänder 13 matcher och TV4:s kanaler följaktligen övriga 18 matcher, men med mer studiotid än någonsin.

I varenda hörn

Förutom EM-studio på Norra Bantorget och magasinet Late night EM sänder TV4 live från ministudior på plats i Krakow och vid svenskhotellet i Ukraina.

Vi ska inte gå miste om något, tycks ledmotivet vara.

Fotbolls-EM är stort och lockar många tittare och TV4 triggar igång hela maskineriet. Den här gången blir det mer närvaro och mer studiotid än någonsin.

Marknadsför nya kanalen

Kanalen sänder 14 matcher och passar på att marknadsföra nya TV4 Sport Xtra via fyra matcher. Notera, du måste gå till betalkanalen för att se Grekland-Ryssland, Portugal-Holland, Italien-Irland och England-Ukraina.

TV4 mönstrar den starkaste laguppställningen någonsin och hoppas kunna bjuda tittarna på initierade och bra TV-sändningar. Det ska bli extra kul att få sända ute bland publiken, säger Emir Osmanbegovic, fotbollschef på TV4.

Studiosnacket från Norra Bantorget i Stockholm leds av Anna Brolin, som får sällskap av experterna Henrik Larsson, Caroline Seger och Bojan Djordjic.

Henke i spännande debut

Henrik Larsson, med sex stora mästerskap, två Guldbollar och en Champions League-seger på meritlistan, gör en spännande debut som expert i tv.

Debuterar gör även Caroline Seger, som var lagkapten för det svenska landslaget som tog brons i VM i Tyskland ifjol och har fyra stora mästerskap och Diamantbollen på sin meritlista. De kompletteras av åsiktsmaskinen Bojan Djordjic, ligavinnare i fyra olika europeiska länder och expert i tv sedan 2004.

Under studiosnacket liverapporterar två team, från ministudior på plats i Krakow och från svenskhotellet i Ukraina.

Lierat sig med sponsorer

Vid restaurangen på Norra Bantorget har TV4 dessutom lierat sig med Stadium, Expressen och Oddset under namnet Stadium Fan Arena.

- Det känns härligt att kunna upprepa traditionen att bjuda stockholmarna på offentlig visning av hela fotbolls-EM. Genom satsningen får våra samarbetspartners – och inte minst namnsponsorn Stadium – också ett kraftfullt genomslag för sina marknadsaktiviteter, säger Håkan Rossberg, konceptchef på TV4-Gruppen, i ett pressmeddelande.

I Krakow befinner sig Jonas Dahlquist och Stuart Baxter för att bevaka England extra noga. Från svenskhotellet rapporterar Patrick Ekwall och Olof Lundh för att ge en nära bevakning av det svenska landslaget.

Magasinet Late night EM bjuder på kända fotbollsgäster och programledare är Jesper Hussfelt, uppbackad av en expertpanel med Johanna Garå och Marcus Birro.

AIK Fotboll AB:s delårsrapport, perioden januari-mars 2024, är ingen munter läsning för nyvalde ordföranden Mikael Jomer, 40 år, civilekonom och operativ chef för ett medicinteknikföretag. Han kommer närmast från förtroende uppdrag i Svarta Massan, en fristående ekonomisk förening som finns i AIK:s bakgrund.

Resultatet, drift, för perioden är minus 37,5 miljoner kronor och vd Fredrik Söderberg flaggar för att spelarförsäljningar blir nödvändiga under sommarens transfer fönster.

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Nej, några pengar tillbaka blir det inte för de motionslöparna som hade betalat in startavgift till Göteborgsvarvet 2021, men som sedan tvingades acceptera att Coronapandemin stoppade ett genomförande.

Göteborgs Friidrottsförbund stämdes då av Konsumentombudsmannen och Nu har två domstolar instämt i arrangörens linje – och de slipper betala tillbaka pengarna, enligt Göteborgs-Posten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.