Stor TV-satsning på Superettan

Du som har ett favoritlag i Superettan kan den här säsongen följa alla matcher i TV. TV4 ska för första gången någonsin producera och sända alla matcher från Superettan på C Sports och inte mindre än 90 stycken visas även i TV4 Sport.
240 matcher ska sändas från Superettan. Aldrig har så många matcherna kablats ut. Här en bild från förra årets möte mellan GIF Sundsvall och Jönköpings Södra. Foto: Mikael Fritzon, Scanpix

 
- Vi upplever ett ständigt växande intresse för Superettan och tar nu ett historiskt steg genom att för första gången erbjuda alla supportar samtliga 240 matcher via csports.se och dessutom fler matcher och en mer omfattande redaktionell bevakning än tidigare i TV4 Sport, säger Hans Pekkari, sportchef, TV4-Gruppen.

240 matcher sänds

Samtliga 240 matcher ska sändas och notera, även i  TV4 Sport ökar utbudet från 70 till 90 stycken.

C Sports är C Mores streamingtjänst på webben för livesänd sport: www.csports.se

TV4 har haft rättigheterna, men det är först nu som kanalen tar ett ordentligt steg och låter matcherna

Klubbfotboll via TV4-gruppen

Den 6 april sker premiären med tre matcher och från start blir det sändning antingen via C Sports som är C Mores webbtjänst eller i TV4 Sport.

- Vi har märkt en stor efterfrågan för matcher från superettan, och nu kan äntligen fansen se alla matcher antingen i tv eller på webben, säger Hans Pekkari.

Det främsta publiklaget är förstås Hammarby som i fjol snittade på 6 288 åskådare och klubben var överlägsen.

Tvåa var Öster på 3 707, men smålänningarna tog steget upp i Allsvenskan. Halmstad, Varberg, Landskrona och Jönköping skuggade därefter på ett snitt mellan 2 400 och 3 100.

Eftersom C More ska sända allsvensk fotboll blir det mycket svensk klubbfotboll i TV4-gruppens olika kanaler.

Vågar jag?Fredrik Ohlsson (inte verifierad)

lör, 2013-02-02 11:46

1. Fotboll. Örgryte i s

Oerhört positivt att superettans samtliga matcher sänds i Csports och TV4 sport. Fotbollsåret ser ljust ut. Jag spår att ÖIS blir mångas absoluta favoritlag. Fredrik Ohlsson

Acko (inte verifierad)

lör, 2013-02-02 23:26

2. Örgryte IS på väg tillbaka!

Otroligt härligt att höra. Nya unga ÖIS kommer att synas. Mycket bra för fotbollen! Bajen är favoriter men ÖIS kommer att hota!

Niklas Wennergren (inte verifierad)

ons, 2013-02-06 00:57

3. Superettan

Kul att ÖIS är tillbaka men de är ju inte direkt ett publiklag, men kanske kan de tillföra lite tradition ;) Det vore roligt ifall de kunde göra en proffsig produktion även kring matcherna i form av studioprogram. Sändningarna är ju okej men ibland får man en känsla av att TV4 skäms för att de visar fotboll från en lägre nivå. Ett seriöst veckoprogram med nyheter och annat som rör Superettan vore ju perfekt för att öka trycket. Om man exempelvis kollar på BBC när de sänder cupmatcher från exempelvis Johnstone Paint Trophy så gör de ju det på samma sätt som om det vore Premier League. Sedan så måste klubbarna i Superettan skärpa upp sig med arenorna. Det går inte att få någon bra stämning med konstgräs och portabla läktare som ser ut som hej kom och hjälp mig. Där borde förbundet gå hårdare åt klubbarna. Ska man spela i Superettan så ska man ha en arena som uppfyller kriterierna för detta också.
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.