Jacobsson lämnar alla uppdrag

-Jag blev ombedd att inte ha några synpunkter på det sportsliga arbetet och att inte ta så stor plats. Tommy Jacobson äger 28 procent av klubbens riskkapitalbolag och har varit en betydande person i klubbens arbete. Nu avgår han.
Det är ett avhopp som skakar Djurgården. En schism som får stora konsekvenser. Tommy Jacobsson har varit en av klubbens mest framträdande ledare.
Men nu har han fått nog och med omedelbar verkan lämnar han sin klubb.
Jacobson vill klippa alla band med Djurgården och det betyder att han också vill lämna riskkapitalbolaget Quesada. Frågan är bara hur?
- Det ska vi prata om inom Quesada. Det är inte helt enkelt att bli av med, säger han till FotbollDirekt.
- Jag beklagar avhoppet. Styrelsen har ett starkt grepp om det sportsliga ansvaret, helt enligt förbundets stadgar, säger ordföranden Bo Lundqvist i en kommentar.
- Tommy Jacobsson har gjort ett jättejobb och bidraget med väldigt mycket. Men det är föreningens styrelse som beslutar om de sportsliga frågorna och såvitt jag förstår vill han som storägare ha mer att säga till i det sportsliga arbetet, men det strider mot stadgarna.
Det är oerhört avbräck för föreningen och säkerligen för personen Tommy Jacobsson också.
Han äger en stor del av Dif Fotboll AB och stått bakom flera av de lyckosamma värvningarna som har skapat förutsättningarna för de två SM-gulden.
Han är en kapitalstark finansman som tillsammans med Bo Lundqvist byggt upp Djurgårdens framgångar.
Förutom arbetet i sportkommittén och alla spelarvärvningar har han också varit drivande i arenafrågan och därmed den kommande upprustningen av Stockholms Stadion.
Det handlar alltså om en person som har bidragit och handlat för åtskilliga miljoner kronor de senaste åren.
Men vid senaste matchen var hans plats på läktaren tom. Han befinner sig nu utomlands och i en kommentar till Expressen säger han:
– Jag blev ombedd att inte ha synpunkter på det sportsliga arbetet och att inte ta så stor plats.
– Jag har accepterat det och dragit mig ur alla uppdrag.
Via sina bolag äger Tommy Jacobson fortfarande 28 procent av kapitalet i Djurgården Fotboll AB och 16 procent av rösterna.
- För mig handlar mitt engagemang i Djurgården om allt eller inget. Jag vill inte ha mer inflytande, men får jag inte vara så involverad som jag vill är det bättre att vi skiljs åt, säger Tommy Jacobsson i Expressen.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.