Nicklas Bäckström bygger lyxvilla vid havet

Han skrev på ett tre-årskontrakt 2007 som skulle genom 50 miljoner kronor. Nu tar hockeystjärnan Nicklas Bäckström ett djupt grepp i plånboken och bygger ett lyxhus som totalt kommer att kosta honom runt cirka 13 miljoner.

22-årige Nicklas Bäckström blev NHL-proffs och miljonär. Med bonus och grundlön var hans första NHL-kontrakt värt 7,2 miljoner dollar, cirka 50 miljoner svenska kronor.

- Det där med pengar kommer i andra hand. Mitt mål är att utvecklas som hockeyspelare, sa Nicklas Bäckström när han som 19-åring lämnade Gävle.

Nog har han utvecklats och nog vill han använda sina intjänade pengar. Han låter nu bygga en 500 kvadratmeter stor lyxvilla på Norrlandet utanför Gävle. Ingen saknas, huset ska få utomhuspool, filmrum och relaxavdelning. Nästa sommar ska allt vara  färdigt.

- Han ska bo där när han kommer hem, säger pappa Anders Bäckström till tidningen Arbetarbladet.

Bygglovshandlingarna visar på en 498 kvadratmeter stor villa i två våningar i modern funktionalistisk stil med vit putsad fasad och zinkfärgat tak. Här ska ”Bäckis” njuta av tillvaron i bl a en stor salong på 160 kvadratmeter, filmrum, gästrum, tre sovrum, tre toaletter, två badrum, bastu och relaxavdelning.

Huvudbyggnaden får panoramafönster mot vattnet och två lägre byggnader utgör flyglar. Mellan dessa blir det en tio meter lång pool.

Nicklas Bäckström köpte en 7 200 kvadratmeter stor tomt och gav drygt 2 miljoner kronor till kommunen plus en okänd summa till den förre arrendatorn, fastighetsmannen Lars Andersson. Han hade planer på att riva den gamla villan från slutet av 1800-talet och bygga tre nya parhus.

Men Nicklas Bäckström med hjälp av pappa Anders fick tips om tomten och det fantastiska läget. Ursprungligen var tanken att renovera den gamla villan i fjol, men huset var i för dåligt skick.

- Han ska bo där när han är hemma. Inflytten är nästa år, men det här är framför allt en investering för framtiden, säger Anders Bäckström till Arbetarbladet.

AIK Fotboll AB:s delårsrapport, perioden januari-mars 2024, är ingen munter läsning för nyvalde ordföranden Mikael Jomer, 40 år, civilekonom och operativ chef för ett medicinteknikföretag. Han kommer närmast från förtroende uppdrag i Svarta Massan, en fristående ekonomisk förening som finns i AIK:s bakgrund.

Resultatet, drift, för perioden är minus 37,5 miljoner kronor och vd Fredrik Söderberg flaggar för att spelarförsäljningar blir nödvändiga under sommarens transfer fönster.

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Nej, några pengar tillbaka blir det inte för de motionslöparna som hade betalat in startavgift till Göteborgsvarvet 2021, men som sedan tvingades acceptera att Coronapandemin stoppade ett genomförande.

Göteborgs Friidrottsförbund stämdes då av Konsumentombudsmannen och Nu har två domstolar instämt i arrangörens linje – och de slipper betala tillbaka pengarna, enligt Göteborgs-Posten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.