Familjebolaget skapar golfsamhälle

Lars Flyning grundade Kallfors och såg tidigt framför sig ett golfsamhälle. Nu blir en 20-årig dröm sann. Som vd och klubbchef leder Anna Öqvist familjebolagets projekt som totalt omsätter 230 miljoner.

Kallfors Golf har fått klartecken att bygga 200 bostäder på området kring golfbanan. Ett projekt där tomtförsäljningen omsätter cirka 80 miljoner kronor och bostadsrätterna cirka 150 miljoner kronor.

Ny detaljplan gav klartecken

- Det känns otroligt roligt att den nya detaljplanen godkändes. Bebyggelsen i området gör att både golfverksamheten och restaurangen blommar, och tvärtom. Allt hänger samman och ger synergieffekter åt båda håll, säger Anna Öqvist.

Den 25 januari godkändes beslutet för en ny detaljplan, Kallfors Norra, i Järnas kommundelsnämnd. Det öppnar för åtta mindre flerfamiljehus och 20 parvillor på området. Dessutom blir det 80 nya småhustomter på området, där det sedan tidigare finns 400 bostäder.

- Kallfors kommer att bygga vägar, vatten och avlopp och säljer därefter tomterna till husfirmor, som bygger nyckelfärdiga hus enligt kundens önskemål. Flerfamiljhusen kommer dock att byggas av oss på Kallfors, säger Anna Öqvist, vd och klubbchef för Kallfors Golf.

Familjeägt bolag

Kallfors Golf är ett koncept som drivs av bolaget Järna Golf AB, där anläggningarna Kallfors Golfklubb, Järna Golfklubb och Kallfors Hotell också ingår.

Bolaget är fortfarande familjeägt och består av Lars Flyning och Johan Flyning, 41 år, Anna Öqvist 36 år, Lisa Flyning, 28 år, och Elin Flyning, 20 år. Konceptet, med golf, hotell och konferens - och som genom moderbolaget Kallfors Gård även inkluderar bostäder - ligger i framkant i Golf-sverige.

- Verksamheten har gått igenom olika faser. Under första fasen byggde vi anläggningen och under den andra har vi utvecklat verksamheten till vad den är i dag. Nu är vi inne i fas tre där vi har vuxit ur den befintliga verksamheten, så då är det dags att bygga igen, säger Anna Öqvist entusiastiskt.

Flerfamiljehusen kommer att vara bostadsrätter, där lägenheterna säljs av Kallfors genom Skandiamäklarna. När försäljningen är färdig och huset besiktigats, kommer den nya bostadsrättsföreningen att ta över.

I den nya översiktsplanen för Järna kommundel, som beräknas träda i kraft under 2011, är förhoppningarna att den ”nya stadsdelen” Kallfors och Järna ska växa ihop.

Foto: Jonas Wessman, Kraftfull Kommunikation

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.