Hästen som blev till en kalkon...

Tina Lundin kunde inte i sin vildaste fantasi föreställa sig vad som väntade. 850 000 kr kom in, insamlingen räddade köpet, Mrs Medicott blev hela Sveriges häst, och inte minst – hästen blev också till en kalkon och anmäld till granskningsnämnden!
Tina Lundin startade insamlingen runt Mrs Medicott och blev rik på upplevelser...


Det är TV4:s ironiska inslag i sportsändningarna på söndagar med ”Kalkon och kanon” som satte ytterligare fart på diskussionerna om Mrs Medicott och villkoren.

En ömtålig hov,,,

Insamlingen är i hamn gott och väl. 850 000 kronor är totalsumman på fredagen och varje dag tillkommer nya belopp. Därmed har Sara Algotsson Ostholt kunnat köpa sin Mrs Medicott och fortsätta satsningen mot OS 2016.

Men att TV4 utnämnde insamlingen till veckans "Kalkon" har nu blivit till en anmälan till granskningsnämnden.

TV4:s Mattias Tjernström trampade på en ömtålig hov...

"Ridsport-Sverige som galna"

Lika lite som Tina Lundin kunde förutse resultatet vid uppropet  till insamlingen kunde Tjernström föreställa sig att hans inslag skulle reta så många.

- Halva ridsport-Sverige har ju blivit helt galna, säger han själv

Han försökte mildra reaktionen med ett inlägg på Facebook där insamlingen har en egen sida. Men han fick inte stopp på kritiken.

Det här sa han

Vad sa han då som är så provocerande? Jo, exempelvis:

"Ridsport-Sverige har samlat – eller tiggt – ihop 890 000 kronor så att Sara Algotsson Ostholt ska kunna köpa hästen Mrs Medicott – och det var inte ens hästen hon vann OS-silver med. Det är en insamling som har hyllats, men jag ställer mig frågande till varför barn ska behöva tömma spargrisen och avstå veckopengen för att Sara ska få den häst hon vill ha".

Tjernström sa också:

"Jag kan tänka mig ett antal lite viktigare ändamål att i så fall lägga pengarna på, men den stora frågan är varför hon inte köper hästen själv för det verkar inte direkt gå någon nöd på Sara och hennes närmaste."

Det blev reaktion lite varstans.

"Hästen till salu i två år"

Hans Pekkari, Tjernströms chef, försvarade inslaget på Twitter: "Mattias Tjernströms utmärkta kalkon om Sara Algotsson Ostholt är nu anmäld till granskningsnämnden. Jag ser fram emot GRN:s prövning".

Här på www.idrottensaffarer.se har många också haft åsikter.

”Det är ingen medellös skogsryttare” konstaterade någon och en annan skribent tyckte det var på sin plats att förklara  sammanhanget: ”Hästen har varit till salu under två års tid då Sara ridit hästen. Och då till ett betydligt billigare pris - varför köptes inte då den "fantastiska hästen med den enorma kapaciten"? 2. Sara har under tiden kasserat in 8 - 10.000:-/månad av hästägaren för att hon skulle rida hästen! 3. Sara har fått betalt för omkostnader de haft kring hästen under samma period 4. Sara har egna hästar som de kan sälja för att få in pengar till köp av nya hästar - så gör alla andra ryttare 5. Vem startar nästa insamling när nästa landslagsryttare blir utan häst? ”

Camilla (inte verifierad)

fre, 2012-11-23 22:43

1. Även jag ryttare men kan inte

Även jag ryttare men kan inte annat än att hålla med. Där måste ju finnas pengar redan....finns viktigare saker att skänka till...finns svältande och sjuka barn över hela världen....Sara går det ingen nöd på! Fick till svar på en annan sida att : "Jag gör vad jag vill med mina pengar.". Det är ju sant, men man kan ju ändå undra hur dom tänker...

Karlskrona kastas ut från hockeyallsvenskan. Tvångsnedflyttningen borde få Svenska ishockeyförbundet att känna sig som boven i dramat. När Karlskrona gick upp i SHL efter säsongen 2015 kom kravet från Förbundet: Ni måste ha en läktare som rymmer 5 000 åskådare. Läktarbygget knäckte klubben.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Trefaldiga mästarna Smederna från Eskilstuna drog sig ut BAHAUS-ligan (tidigare Elitserien) vilket gav eko i svensk speedway. Orsak: ingen publik i coronatider, inga inkomster. Men klubben kör vidare – i division 1.

-  Så länge vi inte kan ha publik som är 50 procent av våra intäkter kan vi inte köra, förklarade Tobias Spångberg, ordförande, avhoppet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Brynäs är på väg att lyckas med sin donationkampanj som ska göra det möjligt att värva två ¨högklassiga nyförvärv. Pengar strömmar stadigt i och många vill bidra till att förstärka laget. Men det krävs flera miljoner.