Efter 150 tjejer är stjärnan laddad

Sveriges superstjärna på travbanorna har inte tävlat särskilt flitigt. Han har haft annat för sig. Betäckt 150 ston, framför allt. Men det har gjort honom pigg. Nu tar Maharajah sikte mot sin 17:e miljon.
Stefan Hultman och hans gunst gunstling. Det är drömmen för en travtränaren att få tillgång till en med en sådan talang och kapacitet.


Han har inte fått ett genombrott av samma format som exempelvis Legolas. Han är inte folkets häst ännu, men på god väg. När han är som bäst är han oerhört populär.

En av världens främsta

Maharajah är en av Europas och därmed världens främsta hästar över lång distans.

Han började tävla 2008. Totalt har det blivit 43 starter och 24 segrar. Hans mest framgångsrika år var 2011 då han tjänade nästan 6 miljoner. Totalt är han uppe i 16 miljoner.

Han generar verkligen pengar. Både som tävlingshäst och avelshingst.

Varje levande föl som föds kostar 65 000 kronor i avgift till hingstens ägare.

Diskad i första starten

Experter menar att Maharajah född till stjärna även om det började illa då han blev diskad i första starten. Men resten är desto mer glimrande.

Talangen upptäcktes tidigt och det dröjde inte heller förrän segerkransarna staplades på hög.

Maharajah har gjort 43 starter, vunnit 24 och tjänat 16 455 798 kronor. Jörgen Sjunnesson körde honom till seger i Rättvik den 20 juni 2009. I övriga starter har Örjan Kihlström suttit i sulkyn.

Den 27 januari avgörs Prix d’Amerique på Vincennes i Paris. Det loppet vill Maharajah vinna.

Nio månaders uppehåll

Men på söndag är det Salatrofén och Sundbyholms travbana som gäller.

- Det loppet vill vi också vinna, fastslår Maharajahs tränare Stefan Hultman.

Efter ett nästan nio månaders långt tävlingsuppehåll har han gjort tre starter. Allt med matchning mot Prix d’Amerique där han var tvåa i fjol och fyra i år.

Hittills verkar allt ha gått enligt planerna. Maharajah har vunnit i Gävle och Eskilstuna och Stefan Hultman har bara gott att säga om sin 16-faldiga miljonär.

27 januari, då!

- Maharajah har sett fantastiskt fin ut i båda loppen och han känns lika fin i träningen, berömmer Stefan.

Hur ser den fortsatta matchningen ut inför Prix d’Amerique ut?

- Tar han söndagsloppet på rätt sätt räknar jag med ytterligare ett lopp i december och ett i januari innan han reser till Frankrike.

- Det gäller att öka formen stegvis, så att den är helt på topp den 27 januari, menar Stefan Hultman.

Många äger Maharajah

Maharajah ägs av Stall Travkompaniet som står för ett annorlunda och uppskattat koncept sedan tio år tillbaka.

Många människor får chansen att via ett mindre belopp uppleva känslan av att ha en egen häst. Priserna varierar mellan 300 och 900 kr för de 6 500 andelsägarna som bildar landets största ägargrupp inom travet.

Sedan starten 2001 har Travkompaniets Stall haft stora framgångar och kan redovisa nära 300 segrar i lopp som Derbyt, Kriteriet, Stochampionatet, Drottingens pris och Sprintermästaren med hästar som Calvin Capar, Jocose, Jaded, Lie Detector, och One Too Many. Allt under ledning av Stefan Hultman.

Och så har man stjärnan själv.

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.