Därför uppstår Hockeyligan

Hockeyligan – det är namnet på gamla Elitserien i ishockey. Ett förtydligande av varumärket är ett steg i en långsiktig plan hur SHL ska utvecklas - och tjäna pengar på kuppen. Kanske kan man ana en titelsponsor framöver.
En taggad Jimmie Ericsson, Skellefteås lagkapten, med ny tröja och loggon SHL. "Dress for success", skulle man kunna säga.


Ytterst handlar det om en tydligare positionering och i förlängningen även ökad en ökad kommersialisering.

Elitserien - i vad?

Elitserien kunde lika gärna stå för en annan sport. Namnet används i bl a bandy, handboll och speedway, och det är ett skäl till en tydligare positionering.  SHL anger att det är i Sverige, att det är hockey och att det är en liga – ett tydligare varumärke.

Något som tidigare varit otydligt då namnen Elitserien, Hockeyligan, Svenska Hockeyligan och SHL använts.

SHL är en förkortning av Svenska Hockeyligan (nationellt) eller Swedish Hockey League (internationellt).

Joel gillar skiftet

Frölundas lagkapten Joel Lundqvist var en av spelarna som fick chansen att bli fotograferad i SHL:s logotyp.

- Namnbytet är bra. Nu blir det mer internationellt och det blir också ett enklare begrepp för ligan. Det blir kortare och mer sammanhängande med allting. , säger Lundqvist.

- Det är klart att folk kommer att säga fel i början, men man får ju jobba in att det nu är SHL som gäller.

Lättare locka partners

- SHL håller världsklass vad gäller kvalitet på ishockey, och är i allra högsta grad intressant nationellt såväl som internationellt. Därför vill vi arbeta vidare för att höja värdet för alla som tittar på hockey, säger Jörgen Lindgren, VD för SHL.

Han beskriver det som ett långsiktigt framtidsarbete som styrelsen och ägarna av SHL varit delaktiga i för att positionera ligan tydligare och förhoppningen är att det ska bli vägledande.

”För bättre underhållning, säkerställa kvaliteten på ishockeyn, samt ge ökade intäkter till klubbarna för att kunna investera i ligans framtida utveckling”, som Hockeyligan skriver i ett pressmeddelande.

Ge ökad service

Den nya visionen ”den totala sportupplevelsen” och kärnvärdet att ”skapa känslor” ska genomsyra allt från och med nu, vilket ställer krav på alla inom SHL att leverera det yttersta på alla fronter.

”All verksamhet ska alltid ha ishockeypubliken i fokus enligt den nya plattformen för SHL” och förhoppningen är att konsekvensen ska framkomma till nästa säsong.

- Den här förändringen gör att vi nu kan börja använda och investera i varumärket långsiktigt på ett helt annat sätt än vi gjort tidigare, säger Jörgen Lindgren.

Henrik Cleverdal (inte verifierad)

tis, 2013-06-18 08:00

1. Ett bra förtydligande

Än förändring i positiv riktning. Det blir tydligare vilken idrott det handlar om.

Mats Taxén (inte verifierad)

tis, 2013-06-18 08:49

2. SHL

En intressant detalj är att redan för 15 år sedan, 1998, så bestämde dåvarande vd:n på Svenska Hockeyligan Tommy Gustavsson att man skulle byta till detta namn. Men han hade inte förankrat beslutet ordentligt bland klubbarna och tvingades backa. De ansåg då att Elitserien är ett starkt varumärke, som man ska vara rädd om. Frågan är om det har ändrats sedan dess. Att det skulle sammanblandas med andra elitserier i Sverige tror jag inte på. När man pratar om Elitserien i Sverige är det ishockey. Det är andra sporter som får förklara sina namn.

Hockeyförbundets årsmöte sade ja till enmansutredaren Ola Lundbergs förslag om  ny modell för ned – och uppflyttning i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Beslutet ökar klyftorna i hockey-.Sveriges och togs i strid med Hockeyallsvenskan och Hockeyettans totalt 50 klubbar.

Nu attackerar Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll polisens strategi på arenorna.” Den nuvarande situationen är inte hållbar”, skriver Förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

Inget OS, men väl SM-veckan sommar i Malmö - , ett arrangemang som inleds på onsdagen. Det blir tävlingar och en massa aktiviteter i en hel vecka när svenska mästare koras i över 40 idrotter. Mellan 26 juni och 2 juli är det åter dags för SM-veckan sommar i Malmö. 

SM-veckan som för övrigt firar tioårsjubileum är tillbaka där SM-veckan sommar startade. Malmö arrangerar för tredje gången SM-veckan sommar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

En reklamkampanj,signerad Asics, innebar  en ordentlig utmaning för en grupp löpare från världens alla hörn som genomförde deras mest fysiskt och psykiskt krävande utmaning när de sprang från London till Paris genom att, enligt ett upplägg med tio maraton på tio dagar. Den 450 kilometer långa färden ingick i en ,som inleddes på Londons Regent Street och avslutades med Paris Marathon, har dokumenterats i en film som finns ute nu.

Det hann bara gå några dagar med misstankar om matchfixing runt det allsvenska mötet Kalmar-Elfsborg så kommer rapporten från RF. Vardagen med spelmissbruk och matchfixning bland ledare och aktiva är mycket värre än befarat, visar en ny studie från Centrum för psykiatriforskning vid Karolinska Institutet. 

500 mil på öppet hav. Utlämnade till vädrets makter – och till varandra. Det är delar av innehållet till den senaste TV-satsningen. Då är idrottskändisar bra att anlita till besättningen tycker Discovery och lanserar programmet Öppet hav. En av de ombordvarande är Thomas Wassberg!

Benjamin Nygren, 17 har tackat ja till belgiska Genk. Han kan inte motstå locktonerna – och pengarna. Hans beslut innebär också att IFK Göteborg får 50 miljoner i övergångspengar och säkrar klubbens ekonomi.