Fyndigt initiativ av Vasaloppet

De är rätt påhittiga där uppe i Mora. En bild, fyra personer, en lucka – vad i jösse namn handlar det om? Jo, jakten på en ny huvudsponsor i Vasaloppet.

 

Beröm för kreativiteten i en omvända jakt på sponsor!

Alecta backar nämligen ur Vasaloppet efter sju år. En tongivande och aktiv sponsor finner skäl till att säga ”nej, tack” till en fortsättning.

Ta tillfället!

Häpp, säger man inom Vasaloppet, och klurar på hur man nu ska agera. Nog för att det finns åtskilliga företag som har visat intresse. Men ingen självklar och kanske är det stunden som ger möjligheter.

”Det borde vi tala om för omvärlden. Man vet aldrig vad det kan leda till. Vi kanske hittar något företag som vi kanske aldrig tänkte på om vi själva skulle leta aktivt”, sa någon och fick gehör.

Och framför allt – de övriga huvudsponsorerna hade inget erinra mot förslaget. IBM, Stadium, Preem och Volkswagen gav klartecken och sa bara – kör!

Fyndig text

Så vid målportalen i Mora radade Kicki Adelby, projektledare IBM, du, Patrizia Nilsson, sponsorchef Stadium, Marie Bark, marknadschef Preem och Annika Stenlund, marknadschef Volkswagen, upp sig för fotografering.

Bilden var klar, någon skrev en fyndig text med bl a ”Vill du kliva in mellan Kicki och Patrizia? För första gången på sju år söker ett av världens mest populära idrottsevenemang ny huvudsponsor. Vi som varit med ett tag vet att det är en unik möjlighet”

Och så trycktes annonsen in i Dagens Industri.

Håll oss informerade!

Vd Anders Selling måste känna sig riktigt nöjda. 

”Under vår tid har Vasaloppet växt och lockar idag drygt 100 000 deltagare till Dalarna för att åka skidor, springa eller cykla. Inget av detta hade varit möjligt utan ett nära samarbete med oss och andra samarbetspartners. Tillsammans sporrar vi varandra att tänka i nya banor och förbättra upplevelsen för deltagarna”.

Lova oss, Anders, att hålla IA och våra läsare informerade om den annorlunda jakten på sponsorer. Det här ett bevis av allt flera på ett nytt sponsorlandskap. Det vill vi veta mera om.

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Evenemangsgatan i Göteborg är något som många andra kommuner sneglar mot och ser som ett föredöme. Med arenor samlade så föredömligt  - med Scandinavium, Lisebergshallen, Valhallabadet, Heden,  Ullevi och Valhalla sporthallar finns ett jättelikt utbud av arrangemang årligen och lockar flera hundra tusen besökare. Det innebär att ingen annan stans är idrottsturismen så utvecklad – och nu hotad.Det finns ett växande behov av renovering och nybyggen. Kruxet  är politikerna inte kan hålla sams när frågorna kommer på bordet.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.