Oförsvarligt av vår stora stjärna

Dagen efter stormningen av Capitolium i Washington tog Annika Sörenstam emot presidentens frihetsmedalj ur Donald Trumps hand. Men, här slår Annika bollen utanför banans gräns och drabbas av golfens vedertagna straff, pliktslag. 

- Det Annika gjorde är oförsvarligt,  anser Göran Söderlund, mångårig golfskribent och medarbetare här på IA.

Hon valde fel giolfpartner och framför allt, hon tog emot medaljen av fel person.

Annika, 50 år, världens bästa kvinnliga golfare genom tidernas, fick medaljen samtidigt som sydafrikanen Gary Player, 85. 

Kritiken efteråt var inte nådig i media och på sociala medier. US Today skrev till exempel ”…är en skam för golfen att Annika Sörenstam och Gary Player mottog priset”.

För den nationella säkerheten

Frihetsmedaljen är den högsta orden en civil person kan få i USA och ges bara till personer som åstadkommit ett ”speciellt meriterande bidrag för den nationella säkerheten i USA, världsfred, kulturella eller andra viktiga publika eller privata strävanden”.

Visst har Annika gjort sig förtjänt av medaljen. Bland annat genom 10 majorsegrar och 72 LPGA-titlar. Felet var bara att hon var på fel plats och att det var fel person som delade ut medaljen. Vid såna här ceremonier brukar media vara inbjuden och det dras normalt på ordentligt. Nu var det dödstyst och inget kom ut från Vita Huset. Ikonen Player, med bland annat 9 majorsegrar, har stått upp för apartheid i yngre dagar. Nu bockade han för särlingen i Vita Huset...

Ingen kommentar kom från Annika, som spelat golf med Trump, men hennes man Mike Mc Gee skrev efter utdelningen till DN: ”Hon är en stolt amerikan och känner sig hedrad” (Sörenstam har dubbla medborgarskap).

Men utdelningen till golfarna var bara början på en storm som på tisdagen blev en orkan mot Trump.

1. Den legendariske NFL-coachen Bill Belichick tackade nej till medaljen. Belichick har fört New England Patriot till sex Super Bowltitlar. Han sa i ett uttalande, enligt AP:

”Nyligen erbjöds jag att ta emot presidentens frihetsmedalj, vilket jag blev smickrad över. Därefter inträffade förra veckans händelser och jag kommer därför inte att gå vidare med utmärkelsen”. Den snytningen tog hårt på Trump. En major i golf är stort men Super Bowl är superstort, det vet alla som är idrottsintresserade. Christine Brennan, kolumnist på US Today skrev: ”Bill Belichick tackar nej till Trumps frihetsmedalj och visar det enorma misstag som Annika Sörenstam och Gary Player gjorde förra veckan”.

Nya smällar för Trump

2. Det var inte över för Trump. Nya snytingar blev officiella på tisdagen. PGA-mästerskapen, en major, var tänkt att hållas på Trumps bana National Golf Club Bedminster i New Jersey 2022. PGA of America meddelar att man rivit kontraktet efter stormningen av Capitolium. Efter den smällen kom en ny för golfälskaren Trump: Han äger British Openbanan Turnberry i Skottland som är en återkommande bana i mästerskapet. The Open kommer inte att återvända till Turnberry på många år sägs det nu.

Det varett mycket obetänksamt agerande av golfstjärnorna, betonar Göran Söderlund.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Om man kan och vill tro på artificiell intelligens tar USA, Kanada och Sverige topplaceringarna vid ishockey-VM. Artificiell intelligens kan mycket väl gissa rätt, eftersom den redan lyckades förutspå det finska mästerskapet i hockey, som slutspelades för några veckor sedan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.