TV4 stoppade Boorks ja till Leksand

Leksand ville ha Leif Boork som ny tränare och han tackade ja. Men då stoppades han av TV4, där han har ett uppdrag. Däremot gav Expressen, en annan arbetsgivare, klartecken efter intensiva förhandlingar på torsdagskvällen.

Leif Boork har varit en uppskattad expertkommentator i tv. Han har tidigare jobbat med Tv3, men har nu varit engagerad hos TV4 i några år. En uppgift som han har trivts med och som också har inneburit att han avstått från tränarrollen.

Det har inte saknas erbjudanden. Malmö Redhawks ville anställa honom när Bobo Simensen sparkades, men då sa han ifrån och såg uppdraget som för svårt och dessutom skulle det innebära praktiska stora förändringar för honom privat.

När nu Leksand sparkar tränarna Tomas Kempe och Tomas Jonsson efter tre raka förluster i kvalserien var just Leif Boork önskenamnet. Han själv var också beredd att omgående ta sig an uppgiften under förutsättning att hans arbetsgivare, Expressen och TV4, gav klartecken.

Under torsdagskvällen pågick intensiva samtal. Expressen sa ja till Boorks begäran, men TV4 vägrade att ge honom ledigt. Därmed tvingades Leif Boork slutligen säga nej. Han fortsätter med krönikeskrivandet i Expressen och expertrollen i TV4.

Annars är det ingen hemlighet att han har Leksand som något av sitt favoritlag. Han och hustru Tina har bott på Sollerön i flera år, men tog nyligen beslutet att flytta till Göteborg. De har köpt en nybyggd lägenhet på Norra Älvstranden med inflyttning i oktober.

”Jag och min familj trivdes fantastiskt bra när vi bodde i Göteborg tidigare” och minns åren 1991-97 när han först blev tränare i Frölunda och sedan gjorde en avstickare till Modo.

”Göteborg har alltid varit speciellt för mig, fast jag är infödd stockholmare. Det hänger delvis samman med att jag under 50-talet tillbringade tio somrar ute i Göteborgs skärgård och fiskade med min pappa”.

Nu tyder mycket på att han har gjort sitt sista tränaruppdrag. En tillvaro i Göteborg med närhet till döttrarna, Malin och Mathilda, och barnbarnen lockar Leif Boork. Uppdragen på Expressen och TV gillar han också skarpt.
 
I Leksand blir det klubbens juniortränare Christer Olsson och Niklas Eriksson som tar över laget i kvalserien. ”Christer och Niklas har gjort ett jättearbete med vårt äldsta juniorlag och det här känns som en mycket bra och spännande lösning inför fortsättningen av kvalserien”, säger klubbens vd Håkan Åman

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.