Entreprenören vill rädda golfklubben

Mångmiljonärer Jan-Ove Boll vill rädda Motala Golfklubb. Han köper anläggningen för 8 miljoner kr, befriar klubben från alla skulder och vill sedan hyra ut banan till klubben på 20 år.
Entreprenören Jan-Ove Boll som låg bakom butikskedjan Expert vill rädda Motala Golfklubb.

 

Jan-Ove Boll vill göra affär under förutsättning att klubben går över från medlemslån till spelrätter.

Det är hans företag, Boll Invest AB, som i så fall köper golfbanan, fastigheter och några maskiner för sammanlagt 8 miljoner kronor. Klubben kommer undan den ekonomiska rävsaxen, kan lösa banklån på 6 miljoner och därtill har Boll lovat att investera 500 000 kronor extra för investeringar.

Färdigt förslag

- Jag ser det som en väldigt positiv möjlighet. Det kommer att ge oss en helt annan möjlighet att utveckla klubben. Att lägga finanser på andra saker än lån, säger klubbens ordförande Joakim Thörnqvist.

Ett avtalsförslag är presenterat och där ska klubben hyra anläggningen av Boll i 20 år till en årskostnad av 250 000 kr. Köparen har ett krav, att medlemslånen omvandlas till så kallade spelrätter för 5 000 kronor.

Jan-Ove Boll ingick i Motala GK:s styrelse för ett par år sedan och är medlem. Han är väl insatt i föreningens ekonomi.

Har nog med aktier

- En livaktig golfklubb och en bra golfbana är en viktig tillgång i en kommun som har som ambition att utvecklas både som företagsort, boendeort och besöksmål, säger Jan-Ove Boll.

- Jag är en lokalpatriot och gör en insats för Motala som är min hemstad och här har jag bott hela mitt liv. Jag kunde investerat i aktier men jag har så mycket aktier så det räcker och blir över. 

Jan-Ove Boll är ägare till Motala Motormuseum och Hotell Nostalgi. Förmögen skapade han under uppbyggnaden av hemelektronikbutiker. När företaget var störst ingick cirka 35 butiker i Mellansverige. 

Beslut tar medlemmarna på ett möte den 24 juni och det krävs att två tredjedelar av de närvarande medlemmarna säger ja till förslaget

AIK Fotboll AB:s delårsrapport, perioden januari-mars 2024, är ingen munter läsning för nyvalde ordföranden Mikael Jomer, 40 år, civilekonom och operativ chef för ett medicinteknikföretag. Han kommer närmast från förtroende uppdrag i Svarta Massan, en fristående ekonomisk förening som finns i AIK:s bakgrund.

Resultatet, drift, för perioden är minus 37,5 miljoner kronor och vd Fredrik Söderberg flaggar för att spelarförsäljningar blir nödvändiga under sommarens transfer fönster.

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Nej, några pengar tillbaka blir det inte för de motionslöparna som hade betalat in startavgift till Göteborgsvarvet 2021, men som sedan tvingades acceptera att Coronapandemin stoppade ett genomförande.

Göteborgs Friidrottsförbund stämdes då av Konsumentombudsmannen och Nu har två domstolar instämt i arrangörens linje – och de slipper betala tillbaka pengarna, enligt Göteborgs-Posten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.