Albin och flickvännen modeller

Albin Ekdal som lagom är på att väg att återkomma i Bundesliga blir Stadiums nya modell för en klädkollektion tillsammans med sin flickvän Camilla Sjödahl-Essen.
Albin Ekdal har fått ett nytt uppdrag som fotomodell. Den här gången tillsammans med flickvännen.

 

Efter framför allt Fredrik Ljungbergs och Zlatan Ibrahimovics modellande kommer nästa generation landslagsspelare till en bildstudio.

Skadefri

Stadium har skrivit avtal med Albin Ekdal som närmar sig comeback efter fyra månader på skadelistan. I förra omgången satt han på bänken i hemmasegern mot Mönchengladbach, men kanske han spelar från start i fredagens bortamatch mot Frankfurt.

Albin Ekdal var Hamburgs stora sommarvärvning men debutsäsongen har hittills varit tung för honom. I slutet av oktober skadade han en sena i foten och tvingades till operation, något som hållit honom borta från spel i nästan fyra månader. 

Sedan några veckor tränar Ekdal åter med laget och satt på bänken förra helgen när Hamburg slog Oscar Wendts och Branimir Hrgotas Mönchengladbach hemma med 3-2. Rapporter från klubben säger att Ekdal är nära spel igen och kanske kommer comebacken redan på fredag kväll när HSV spelar borta mot Frankfurt.

Nytt modelluppdrag

Under uppehållet har han skrivit kontrakt med Stadium och bekantat sig med ett varumärke som består av t-shirts, underkläder, sweatpants, collegetröjor och hoodies. 

- Kläderna är tillverkade i ekologiska material vilket känns bra. Ett enkelt sätt att värna om miljön, säger Albin Ekdal.

Inte nog med att han själv har blivit modell, även hans flickvän Camilla Sjödahl-Essen har fått stå framför kameran.

- Albin och Camilla känns helt rätt dem. Albin adderar sportighet till vår baskollektion och eftersom vi ville ha en manlig och kvinnlig modell kändes det kul att göra detta tillsammans med hans flickvän Camilla. De, liksom vi är också nya i Hamburg, säger Victoria Appelqvist, marknadsdirektör på Stadium.

AIK Fotboll AB:s delårsrapport, perioden januari-mars 2024, är ingen munter läsning för nyvalde ordföranden Mikael Jomer, 40 år, civilekonom och operativ chef för ett medicinteknikföretag. Han kommer närmast från förtroende uppdrag i Svarta Massan, en fristående ekonomisk förening som finns i AIK:s bakgrund.

Resultatet, drift, för perioden är minus 37,5 miljoner kronor och vd Fredrik Söderberg flaggar för att spelarförsäljningar blir nödvändiga under sommarens transfer fönster.

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Nej, några pengar tillbaka blir det inte för de motionslöparna som hade betalat in startavgift till Göteborgsvarvet 2021, men som sedan tvingades acceptera att Coronapandemin stoppade ett genomförande.

Göteborgs Friidrottsförbund stämdes då av Konsumentombudsmannen och Nu har två domstolar instämt i arrangörens linje – och de slipper betala tillbaka pengarna, enligt Göteborgs-Posten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.