Serneke övertygad och satsar igen

Ola Serneke gör affärer i en rasande fart och Serneke Group expanderar stadigt. Och nu, mitt i förberedelser och genomförande av Cykel Vasan med imponerande tid, kan han presentera två stora satsningar.
Ola Serneke, byggentreprenören från Göteborg, är ständigt på språng inför nya projekt. Därtill en av idrotts-Sveriges största sponsorer.

 

Serneke Group blir en del av kanske Sveriges största racketarena. Good to Great Tennis Properties AB satsar 120 miljoner kronor i Danderyd och bakom företaget står ägartrion Nicklas Kulti, Magnus Norman och Mikael Tillström.

Samtidigt har Ola Serneke gjort klart med Frölunda om ett av klubbens största sponsorkontrakt någonsin.

- Vi har tidigare tagit ansvar för den så kallade Rookie-femman, men nu går vi också in som sponsor till hela verksamheten, berättar Ola Serneke.

"Grabbarna ringde"

Magnus Norman, Nicklas Kulti och Mikael Tillström, ja, ni känner igen dem, har sitt företag och vill nu expandera rejält.

- Good to Great Tennis Academys vision är att vara världens bästa tennisakademi och den nya anläggningen blir den första i sitt slag i norra Europa, säger Nicklas Kulti.

Inför ett förverkligande vände de sig till Ola Serneke i Göteborg.

- Vi hördes av, träffades och tittade bl a på vår hall i Kviberg och det ena gav det andra, berättar Ola Serneke. 

- Huset var redan projekterat när vi kom in, men vi har varit med i färdigprojekteringen som vi fick uppdraget att uppföra, berättar Ola Serneke. 

En jättehall

Det blir en jättehall med sju inomhustennisbanor, tre inomhuspadeltennisbanor, kontor, övernattningsrum, utbildningslokaler och storkök. Utomhus ska det också byggas sju tennisbanor, tre padeltennisbanor, en komplementbyggnad plus parkeringsplatser. Anläggningen är till för både motionärer och proffs.

- De hade en bra idé med akademin och övernattning utöver alla banor. Jag tror personligen på satsningen.

Den slutade med att Ola Serneke blir delägare med 16 procent kapitalaktier i Good to Great Tennis Properties. Catella blir namnsponsor till hallen, bygget är inlett och anläggningen ska stå klar i slutet av 2017.

- Sverige har ju sådana traditioner inom tennis så vi måste hitta tillbaka och då är det här bygget helt rätt.

Samtidigt framkommer att Nicklas Kulti har blivit delägare i ett konsortium med Ola Serneke Invest, Ernström Kapital, Lommen Holding och privatpersoner. Det skedde i samband med ett övertagande av Prioritet Group AB:s ägarandel i Serneke Group AB.

Utökat sponsringen 

Ola Serneke berättar också om den senaste sponsoruppgörelsen. Den han har hunnit sy ihop mitt i sin start i Cykelvasan, där han blev 615:e man på dryga tre timmar bland 13 000 startande.

Han utökar satsningen i Frölunda hockey via ett fem-årskontrakt med klubben.

- Lika bra det. Vi vill vara en del av föreningen som gör ett mycket bra arbete och bygger långsiktigt.

- Med fem år vet de vilka resurser de får. Det samma gäller oss som företag, vi önskar långa kontrakt med hyresgästerna i våra fastigheter. Det blir lättare för båda parter.

Betydande insats

Serneke har haft en stark exponering på framför allt matchdressen tack vare uppgörelsen för den så kallade Rookie-femman där företaget har svarat för stora delar av utgifterna.

- Vi har varit med i många år, men ökar nu insatsen. 

- Om vi blir största sponsor? Det vet jag inte, men vår insats är betydande så vi är säkert en av de största.

SM-guldet i våras blev en belöning efter några år med ett mycket lyckat och framgångsrikt arbete både på och vid sidan av isen. 

- Frölunda har en uttalad mycket tydlig målinriktad ambition. Då krävs resurser. Där vill vi hjälpa till, påpekar Serneke.

Klubben har ett eget kapital på 21 miljoner kronor efter ett år med vinst i Champions Hockey League, en andraplats i SHL och SM-guld som slutligen innebar ett överskott om 4 miljoner kronor.

Thomas Ejderhov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Danderyd byggs en jätteanläggning för racketsport och blir landets största.


Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.