Agenten bluffade med rekordaffär

Malmö FF har redan tjänat 100 miljoner på Zlatan Ibrahimovic. Nu låg ytterligare 26 miljoner inom räckhåll. När Zlatan skulle gå från Juventus till Real Madrid för rekordsumman 650 miljoner kronor. Men allt var en bluff.
Det är Sportbladet som avslöjar att allt var en bluff av Zlatans agent Mino Raiola.
- Real Madrid har aldrig lagt något bud på Ibrahimovic, säger en klubbtalesman för Real Madrid.
”Real Madrid var berett att betala motsvarar nästan 650 miljoner svenska kronor”.
Uppgiften spred i fotbollsvärlden i helgen och all media hängde på.
- Zlatan är bäst i världen just nu. Det är därför Real Madrid vill ha honom, sa Mino Raiola till Göteborgs-Posten som första svenska tidning.

Men Real Madrid tillbakavisar uppgifterna på sin hemsida
- Ingen har direkt eller indirekt påbörjat förhandlingar av något slag med varken Zlatans representat, den italienska klubben eller spelaren, skrivs det på hemsidan.
En styrelsemedlem från Real Madrid säger:
- Madrid har aldrig lagt något bud på Ibrahimovic. Visst, det är en intressant spelare, han finns med på en lista som en av 20 anfallare vi följer. Men det är inte aktuellt att köpa honom i dagsläget, säger styrelsemedlemmen som uttalar sig anonymt.

I Aftonbladet citeras spanska källor som uppger att Madrid främst tar sikte mot Adriano och Robinho
Mino Raiola vill ha publcitet, men frågan är om den här historien gynnar hans framtida affärsplaner.
- Raiola räknas inte som någon av Italiens 10-15 största agenter. Men genom att synas i sammanhang med Real Madrid och enorma pengasummor kanske fler spelare väljer honom som sin agent i framtiden. Genom en liten lögn för en liten svensk tidning får Raiola ut sitt namn över hela världen på en och samma dag, säger en bedömare i Aftonbladet.

AIK Fotboll AB:s delårsrapport, perioden januari-mars 2024, är ingen munter läsning för nyvalde ordföranden Mikael Jomer, 40 år, civilekonom och operativ chef för ett medicinteknikföretag. Han kommer närmast från förtroende uppdrag i Svarta Massan, en fristående ekonomisk förening som finns i AIK:s bakgrund.

Resultatet, drift, för perioden är minus 37,5 miljoner kronor och vd Fredrik Söderberg flaggar för att spelarförsäljningar blir nödvändiga under sommarens transfer fönster.

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Nej, några pengar tillbaka blir det inte för de motionslöparna som hade betalat in startavgift till Göteborgsvarvet 2021, men som sedan tvingades acceptera att Coronapandemin stoppade ett genomförande.

Göteborgs Friidrottsförbund stämdes då av Konsumentombudsmannen och Nu har två domstolar instämt i arrangörens linje – och de slipper betala tillbaka pengarna, enligt Göteborgs-Posten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.