Illegal tv-strejk stoppar VM

Italienska tv-tekniker stoppar fortsatt tävlande i alpina VM i Bormio. På onsdagen tvingades arrangörerna ställa in storslalomtävlingen för herrar.
En vild strejk inom den italienska tv-produktionen styr plötsligt tävlingarna. En liten oberoende fackföreningsavdelning i Milano ligger bakom arbetsvägran. De vill inte tolerera kontrakten med det italienska tv-bolaget RAI som producerar sändningarna från VM i Bormio/Santa Caterina.
- Vi är här för att kämpa om medaljer. Med en sån här händelse kommer man bort från det sportsliga och det kan skada sporten i förlängningen. Det är tråkigt att sånt här ska få styra vår verksamhet, säger svenske landslagskoordinatorn Christopher Granberg till TT.
Arrangörerna ville inte att alla tv-åskådare skulle gå miste om bilder. Dessutom är alla reklamavtal skrivna med tillägget att tv ska sända och därmed exponera skyltar. 
Vid niotiden på morgonen tvingades VM-arrangören inse att det saknades så många ur personalen att det var omöjligt att göra en tv-produktion, så många bland de anställda saknades. Nu är förhoppningen att tävlingen ska köras under torsdagen som sedan tidigare är utsedd till reservdag.
Internationella skidförbundet (FIS) förvarnades om strejken på tisdagskvällen, men trots stora ansträngningar för att flytta teknik och personal tvingades FIS slutligen ge upp.
- Åh, inte igen, var det första jag tänkte när jag hörde om strejkhotet, säger FIS-ordföranden Gian Franco Kasper.
Det var ju tv-strejk under förra VM här i Bormio, 1985. Då kunde vi sända till andra länder, men inte nationellt.

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.