Ny karriär för Kenny Bräck

Kenny Bräck gjorde karriär som racerförare, tjänade åtskilliga miljoner dollar, och är ett föredöme på det sätt han har tillvaratagit sin karriär i det fortsatta livet. Nu blir han talk show-värd i TV 4 och har intervjuat David Letterman i New York, Mark Knopfler i London, Izabella Scorupco i Los Angeles och Victoria Silvstedt i New York.

Kenny Bräck gjorde karriär som racerförare, tjänade åtskilliga miljoner dollar, och är ett föredöme på det sätt han har tillvaratagit sin karriär i det fortsatta livet. Nu blir han talk show-värd i TV 4 och har intervjuat David Letterman i New York, Mark Knopfler i London, Izabella Scorupco i Los Angeles och Victoria Silvstedt i New York.

 

”Kenny & Vänner” blir till tack vare att Kenny Bräcks lust att testa nya uppgifter. Och då är det inte så tokigt med ”kontakter”.

- Det var första gången på tio år som David Letterman ställde upp på en intervju, berättar Kenny i tidningen NWT.
Amerikanske talk show-kungen är skygg privat och nobbat alla intervjuer i tio år, men sa ja till Kenny. De blev vänner när värmlänningen körde för det racingstall där Letterman är en av två delägare.
Kenny berättar om hur idén till programmet föddes i samband med hans come-back i Indy500:
– Jag fick frågan vad det var för drivkraft som fick mig att köra igen, trots det som hände. Jag började fundera på det och undrade samtidigt vad andra framgångsrika personer hade för drivkrafter. Varför de blev det de blev.
Kenny känner alla sina åtta intervjupersoner. Var och en har han träffat under ett par dagar för inspelningar.
– Formatet är ingen traditionell talk show utan att schysst samtal, seriöst men samtidigt lättsamt, mellan två personer. Vi jämför erfarenheter, snackar i en öppenhjärtig ton där ingen behöver ha garden uppe. Jag ville hitta människan bakom karriären. Hur allt började. Få svar på vad det är för mekanismer som gör att vissa lyckas, varför de ser vägar andra inte ser, berättar Kenny i NWT.
Söndagen den 6 februari kl. 20.30 är det premiär för programmet. Då är Kenny Bräck med familjen på Caymanöarna.

”Hemma” är annars belgiska Waterloo, men Kenny och Anita funderar på att flytta:.
– Vi får se...kanske flyttar vi tillbaka till USA under 2008. Eller också England.
Han lägger inte ned någon tid eller möda på att hitta en fast syssla.
– Nej, jag kan sätta titeln ”lyckligt lottad” på visitkortet. Jag har förmånen att kunna syssla med det jag verkligen tycker är kul.




 

AIK Fotboll AB:s delårsrapport, perioden januari-mars 2024, är ingen munter läsning för nyvalde ordföranden Mikael Jomer, 40 år, civilekonom och operativ chef för ett medicinteknikföretag. Han kommer närmast från förtroende uppdrag i Svarta Massan, en fristående ekonomisk förening som finns i AIK:s bakgrund.

Resultatet, drift, för perioden är minus 37,5 miljoner kronor och vd Fredrik Söderberg flaggar för att spelarförsäljningar blir nödvändiga under sommarens transfer fönster.

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Nej, några pengar tillbaka blir det inte för de motionslöparna som hade betalat in startavgift till Göteborgsvarvet 2021, men som sedan tvingades acceptera att Coronapandemin stoppade ett genomförande.

Göteborgs Friidrottsförbund stämdes då av Konsumentombudsmannen och Nu har två domstolar instämt i arrangörens linje – och de slipper betala tillbaka pengarna, enligt Göteborgs-Posten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.