Viasat värvar stjärnor inför OS

Först Carolina Klüft, sedan Anja Pärson och nu Anette Norberg. Viasat fortsätter att värva välkända idrottare inför OS i Sotji 2014. Då Viasat blir ansvarigt för TV-sändningarna för första gången.
Här i ryska Sotji vid Svarta Havet pågår arbetet inför OS 2014. För första gången sänder inte SVT utan Viasat. Foto: Scanpix


Anette Norberg blir curlingexpert, och bildar tillsammans med Carolina Klüft och Anja Pärson en triss i OS-drottningar.

- Jag vill förmedla min kärlek till sporten och bidra till att fler folk ska se samma tjusning som jag, säger Norberg om sin nya roll som Viasatexpert.

Lyft curlingen

Anette Norberg slog igenom när hon som kapten tog OS-guld  i Turin 2006.

Lag Norberg följde upp den framgången med att ta ett nytt OS-guld nu på ledande curlingnationen Kanadas hemmaplan, i Vancouver.

På kuppen har hon blivit folkkär och lyft curlingen till en av de mest populära tv-sporterna.

Betydelsefullt för sporten

- Det har betytt otroligt mycket för sporten, och gett den både uppmärksamhet och erkännande. Samtidigt som folk blev imponerande av det vi gjort så ville många prova på och insåg att det är ohyggligt svårt. Kommentarerna att man ska ”ut och städa” har försvunnit, säger Norberg.

Även om hon inte får möjlighet att försvara sina guld, kommer hon alltså ändå att få uppleva ett tredje OS på plats, som expert i Viasats sändningar.

- Det är alltid roligt att göra saker man aldrig gjort förut. Och jag tänker inte släppa curlingen, jag vill ha kvar någon form av koppling. Och det här är ett sätt att ge tillbaka lite till sporten, och föra ut den till fler människor.

Speciella villkor i ett OS

OS-upplevelsen är enligt Norberg väldigt speciell.

- Det går inte jämföra med något, särskilt när man håller på med en relativt liten sport. För det är inte så stor skillnad på att ta guld i hockey eller någon annan sport, svenska folket gillar det oavsett.

Och Norberg är hoppfull om att svenskarna kommer att få jubla över nya OS-framgångar i Sotji.

- Både damerna (lag Sigfridsson) och herrarna (lag Edin) kommer att åka dit som en av huvudfavoriterna. Och det blir just deras stora utmaning, för det är annorlunda att prestera på ett OS än i ett annat mästerskap.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Bandyns SM-finaler 2021 spelas på Studenternas i Uppsala för26:e gången 2021. Och kanske den sista...

–   Vi är glada att vi är överens med Uppsala kommun. Beslutet har dröjt med vi har utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen med Corona, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.