Edberg bollar med fondmiljoner

Han spelade in dryga 20 miljoner dollar och sedan han slutade 1995 har han valt att hålla en låg profil. Men nu kliver Stefan Edberg fram och är i allra högsta delaktig i en ny fond som hittills har samlat in över en halv miljard kronor.
Intresset för pengar och investeringar har Stefan Edberg aldrig dolt. Men från sin småländska herrgård där han bor med familjen har ändå tystnaden varit tämligen ihållande.
Vad han ska göra, vad han vill satsa på och vilken sysselsättning han väljer, nej, de frågorna har blivit obesvarade.
Det har gått nio år sedan han lade racket åt sidan, Stefan har blivit 38 år.

I Catellakoncernen har han funnits med i flera år och legat bakom en omfattande sponsring av svensk tennis. Catella har bland annat funnits med i Stockholm Open och Swedish Open i Båstad samt skapat Team Catella som består av yngre ambitiösa spelare.
Dessutom har Stefan Edberg Stiftelse bildats. Sedan starten har en och en halv miljon kronor delats ut till enskilda ungdomar och olika projekt inom svensk tennis. I dag finns ungefär fem miljoner kronor i stiftelsen som förvaltas av Catella.

Stefan Edberg blev 1999 styrelseledamot i Catella Capital AB. Därmed har han fått en inblick i finansvärlden. Nu tar han nästa steg och blir en av tre personer bakom Case Asset Management som skapar fonden Victory.
Hans nya fond bollar med miljoner. Nu framkommer nämligen uppgifter om att det finns över en halv miljard kronor som har samlats in från olika investerare. Därmed vill den nya aktiefonden ta upp kampen med andra fondkommissionärer.
Till sin hjälp har tennisstjärnan familjen bakom det Västeråsbaserade fastighetsbolaget Arvid Svensson, som bland annat äger stora aktieposter i rederiet Broströms, fastighetskoncernen Klövern och livsmedelskoncernen Sardus.
I fondbolaget ingår också Bo Pettersson, en person som Stefan Edberg lärt känna under åren i Capella där han tidigare var vd.

Det är just från tiden och arbetet i Capella som samarbetet har vuxit fram. De tre delägarna äger vardera en knapp tredjedel av bolaget som enligt Affärsvärlden har fått in 650 miljoner kronor. Och då är man inte färdiga ännu med sitt arbete. Institutioner och förmögna privatpersoner kan här placera sina pengar, med en minsta insats om 100 000 kronor.

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Men kända föreläsare med  intresse för elitidrott i allmänhet och damidrott i synnerhet marknadsförs ett seminarium i i samband vid F17EM i fotboll i Malmö den 15 maj..
Tre före detta kvinnliga toppidrottare som idag har andra karriärer inom idrotten, samt en idrottsprofessor, ska prata om elitidrottens förutsättningar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.