Norman anklagar

- En spelare ska få betalt för antal spelade matcher, antal gjorda mål och sådan där borde vara en självklarhet, menar förra tennisproffset Magnus Norman, som själv har spelat in 4,5 miljoner dollar, som nu anklagar alla fotbollsproffs för att ha för bra betalt.

Han tycker att många fotbollsspelare är bortskämda av alldeles för höga löner
- Det är ofattbara pengar och det mest märkliga är att lönerna inte är prestationsbaserade, säger Norman till Göteborgs-Posten.

Själv var han rankad som världstvåa i juni 2000, men sedan avlöste skadorna varandra och han var tvungen att sluta för ett par år sedan. I Stockholm gör han ny karriär som kapitalförvaltare.

Världstvåa 2000

Han var som bäst (juni 2000) rankad tvåa i världen. Skador gjorde att han fick avsluta sin karriär i förtid, och nu jobbar Filipstadskillen som kapitalförvaltare i Stockholm.
Han har fått distans till idrotten utan att han har tappat intresset. Han är initierad och i GP tar han Johan Elmanders övergång från Toulouse som ett exempel:

- Det är inte Milan han ska spela i, utan Bolton Wanderers. Hela finansmarknaden skakar och ett företag som Sony Ericsson gör miljardförluster på grund av den vikande ekonomin. Men i fotbollsbranschen går det tydligen att fullkomligt vräka ut löner till spelare som inte tillhör de bästa i världen, säger Norman och fortsätter:

Hur har de råd?

- Detta ska inte ses som någon kritik mot Johan Elmander på något vis; Däremot fattar jag inte hur fotbollen kan hålla på och betala sådana här löner. Det borde vara en tidsfråga innan lönerna kommer att vara prestationsbaserade, som inom golf och tennis.

Johan Elmander tjänar 40 miljoner kronor per år i Bolton. Norman anser att prestationsbaserade kontrakt går att få igenom även bland spelarna.
- Att en spelare får betalt för antal spelade matcher, antal gjorda mål och sådan där borde vara en självklarhet. Nu kan en kille skriva på ett kontrakt, hämta ut en hög lön - men utan att han behöver prestera något, svarar Norman, och drar en parallell till sin egen vardag:

Tjejerna lika mycket värda

- Att betala en ren avgift till en kapitalförvaltare är inget man vill göra. Däremot kan man betala honom tio procent i ersättning - förutsatt att han gör ett förbaskat bra jobb, en bra prestation.
Han känner till kritiken mot tennisspelarnas högra ersättningar.
- Golfen betalar sig ungefär tre gånger så bra som tennisen i dag. Visst är det mycket pengar, men inte i jämförelse med många andra idrotter, säger Magnus Norman som också kan tycka det är fel att tjejernas och killarnas prispott är lika stor i en tävling som exempelvis Wimbledon.
- Killarna drar mycket mer publik och spelar längre matcher (bäst av fem set jämfört med tjejernas tre). Därför ska också killarna tjäna mer, tycker jag.

Ofattbara pengar,<br/>märkligt att<br/>lönerna inte är<br/>prestationsbaserade.
Magnus Norman om bortskämda fotbollsspelare
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.