Stämmer Elfsborg på 630 000 kr

Materialförvaltaren kräver 630 000 kronor av allsvenska Elfsborg. Han tycker att hans uppsägning är felaktig och stämmer därför sin förening, där klubbchefen Stefan Andreasson anser att inget fel är begånget.

Det var i höstas som Jonas Ekström, 42, blev avskedad som materialförvaltare. Han blev tillsvidareanställd materialförvaltare 1 mars 2003, men efter sex års tjänstgöring fick han beskedet att han skulle bli tvungen att på grund av arbetsbrist 1 september 2008.

I stämningsansökan, enligt Borås Tidning, står det skrivet:
"Uppsägningen av Jonas Ekström är ej sakligt grundad. Någon arbetsbrist har ej förelegat hos föreningen. Föreningen har ej undersökt möjligheterna att bereda JE annat arbete hos sig."
Ekströms yrkar ett ekonomiskt skadestånd motsvarande två årslöner, plus 100 000 kronor i allmänt skadestånd på grund av kränkning. Det exakta totalkravet blir då 629 824 kronor.

Borås Tingsrätt fick stämningsansökan den 20 april och Ekströms juridiska ombud, Line Bergström Melin menar i BT: ”Vi har bjudit in till förlikningsdiskussioner, men det har inte skett någon återkoppling från Elfsborgs sida”.

I Elfsborg anser klubbchefen Stefan Andreasson: ”Vi har inte fått några indikationer om förlikning. Nu blir det en rättssak och det kan vara bra att få fallet prövat”.

- Det är förstås tråkigt att det gått så här långt. Vi vill skiljas som vänner och vi har heller inte utväxlat några hårda ord. Enligt arbetsgivarorganisationen och unionen har vi gjort allt rätt. Det handlar om ett strategibeslut för att göra föreningen med effektiv, fortsätter Stefan Andreasson.

Till saken hör att efter det att Jonas Ekström hade slutat gjorde Elfsborg en nyanställning, där personen förutom materialskötseln fick flera kompletterande arbetsuppgifter: ”Vi har gjort en omorganisation av verksamheten och har fått det godkänt av facket. Så vi är trygga i beslutet”, säger klubbens ekonomichef Camilla Lundgren.

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

SOK:s ordförande, Hans von Uthman har bestämda åsikter om framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.