Hedmans 100 miljoner försvunna

Under tio år var han firad stjärna med mångmiljoninkomster. I dag är Magnus Hedmans tillvaro en skarp kontrast. Skilsmässa, straffad för dopingbrott, avskedad från jobben, stämd av exhustrun och nu försätts hans bolag i konkurs. Han tjänade runt 100 miljoner som är borta.

- Jag kan svära på att jag inte har några pengar, säger Magnus Hedman som av Stockholms tingsrätt är förbjuden att tills vidare resa utomlands.

Affärsidén fungerade inte

Exhustrun Magdalena Graaf har stämt honom på en miljon kronor, men Hedman menar att han inte har några pengar kvar. Nu tvingas han också att begära sitt eget bolag, MHM-Hedman Management AB,  i konkurs.

Från en omsättning 2007 på 10,1 miljoner kronor sjönk siffrorna 2008 tilli 1,3 miljoner.

- Man har en affärsidé. Ibland fungerar den och ibland fungerar den inte. I det här fallet så har den inte fungerat. Därav gick bolaget i konkurs, säger Magnus Hedman till Expressen.

Tillgångarna i bolaget är minimala utöver två leasingbilar. Den 27 april ska Magnus Hedman inför Stockholms tingsrätt avlägga ed på att bouppteckningen är riktig.

"Bevisa hur pengarna försvann"

Per E Samuelsson,Magdalena Graafs advokat, är väldigt kritisk till vad som sker:

- Hedman försöker illustrera på olika sätt att han saknar pengar. Men för oss är det enkelt. Han tjänade under tio år som proffs uppskattningsvis 100 miljoner före skatt. Han säger att pengarna är slut men bevisa det då.

Samuelsson är bestämd och menar att Magnus Hedmans tio proffsår har gett en förmögenhet.

- Vi vill veta var de pengarna finns i dag, och om de har gått förlorade, då vill vi ha bevisning på hur de gick förlorade, säger advokaten.

"Fantasisummor"

Hedman menar att uppgifterna om att han har tjänat över 100 miljoner är fantasisummor och  hävdar att han och familjen unnade sig mycket dyra vanor.

- Man har rest mycket, ätit gott, unnat barnen saker och köpt dyra bilar. Men de senaste åren har det inte kommit in några pengar, säger Hedmans advokat Eva Kornhall till Expressen.

Magnus Hedman har ägt en rad exklusiva sportbilar, som Lamborghini 140 Gallardo, Ferrari, Maserati Gransport och ytterligare en Lamborghini Gallardo.

- Det har varit belånade bilar, förklarar Hedman i Expressen.

"Kalla mig utblottad"

- Det är klart att du har en levnadsstandard som kostar mycket pengar per månad. Det är allt från vilken typ av klädmärken du köper, till vilken typ av bilar du åker i, till vilken typ av hus du bor i. Allt regleras utefter vad man har för intäkter.

- Men de intäkterna finns inte längre. De pengarna jag har tjänat är slut nu. Då får man rätta munnen efter matsäcken.

- Kalla mig utfattig, utblottad. Jag har underbara barn och underbara vänner och då kan man aldrig vara utfattig eller utblottad, i min värld i alla fall.

Miljonen (inte verifierad)

ons, 2010-03-17 14:22

1. Hm?

Tjänar man feta pengar så har man oxå en dyr levnadsstandard så det lär ha kostat en del att finansiera driften för Hedman-Graf när dom var gifta.

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Evenemangsgatan i Göteborg är något som många andra kommuner sneglar mot och ser som ett föredöme. Med arenor samlade så föredömligt  - med Scandinavium, Lisebergshallen, Valhallabadet, Heden,  Ullevi och Valhalla sporthallar finns ett jättelikt utbud av arrangemang årligen och lockar flera hundra tusen besökare. Det innebär att ingen annan stans är idrottsturismen så utvecklad – och nu hotad.Det finns ett växande behov av renovering och nybyggen. Kruxet  är politikerna inte kan hålla sams när frågorna kommer på bordet.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.