Hedmans 100 miljoner försvunna

Under tio år var han firad stjärna med mångmiljoninkomster. I dag är Magnus Hedmans tillvaro en skarp kontrast. Skilsmässa, straffad för dopingbrott, avskedad från jobben, stämd av exhustrun och nu försätts hans bolag i konkurs. Han tjänade runt 100 miljoner som är borta.

- Jag kan svära på att jag inte har några pengar, säger Magnus Hedman som av Stockholms tingsrätt är förbjuden att tills vidare resa utomlands.

Affärsidén fungerade inte

Exhustrun Magdalena Graaf har stämt honom på en miljon kronor, men Hedman menar att han inte har några pengar kvar. Nu tvingas han också att begära sitt eget bolag, MHM-Hedman Management AB,  i konkurs.

Från en omsättning 2007 på 10,1 miljoner kronor sjönk siffrorna 2008 tilli 1,3 miljoner.

- Man har en affärsidé. Ibland fungerar den och ibland fungerar den inte. I det här fallet så har den inte fungerat. Därav gick bolaget i konkurs, säger Magnus Hedman till Expressen.

Tillgångarna i bolaget är minimala utöver två leasingbilar. Den 27 april ska Magnus Hedman inför Stockholms tingsrätt avlägga ed på att bouppteckningen är riktig.

"Bevisa hur pengarna försvann"

Per E Samuelsson,Magdalena Graafs advokat, är väldigt kritisk till vad som sker:

- Hedman försöker illustrera på olika sätt att han saknar pengar. Men för oss är det enkelt. Han tjänade under tio år som proffs uppskattningsvis 100 miljoner före skatt. Han säger att pengarna är slut men bevisa det då.

Samuelsson är bestämd och menar att Magnus Hedmans tio proffsår har gett en förmögenhet.

- Vi vill veta var de pengarna finns i dag, och om de har gått förlorade, då vill vi ha bevisning på hur de gick förlorade, säger advokaten.

"Fantasisummor"

Hedman menar att uppgifterna om att han har tjänat över 100 miljoner är fantasisummor och  hävdar att han och familjen unnade sig mycket dyra vanor.

- Man har rest mycket, ätit gott, unnat barnen saker och köpt dyra bilar. Men de senaste åren har det inte kommit in några pengar, säger Hedmans advokat Eva Kornhall till Expressen.

Magnus Hedman har ägt en rad exklusiva sportbilar, som Lamborghini 140 Gallardo, Ferrari, Maserati Gransport och ytterligare en Lamborghini Gallardo.

- Det har varit belånade bilar, förklarar Hedman i Expressen.

"Kalla mig utblottad"

- Det är klart att du har en levnadsstandard som kostar mycket pengar per månad. Det är allt från vilken typ av klädmärken du köper, till vilken typ av bilar du åker i, till vilken typ av hus du bor i. Allt regleras utefter vad man har för intäkter.

- Men de intäkterna finns inte längre. De pengarna jag har tjänat är slut nu. Då får man rätta munnen efter matsäcken.

- Kalla mig utfattig, utblottad. Jag har underbara barn och underbara vänner och då kan man aldrig vara utfattig eller utblottad, i min värld i alla fall.

Miljonen (inte verifierad)

ons, 2010-03-17 15:22

1. Hm?

Tjänar man feta pengar så har man oxå en dyr levnadsstandard så det lär ha kostat en del att finansiera driften för Hedman-Graf när dom var gifta.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Ingemar Linnéll, tidigare förbundskapten , tog det danska konceptet Hand the Ball till Sverige efter sin tid som tränare och sportchef i KIF Kolding. !Stockholms stad valde att satsa på projektet vid Handbolls-EM 2020 – ett socialt projekt för att öka intresset för föreningsdriven idrott i idrottssvaga delar av staden - och det blev succé.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.