Här är landslagsspelarnas belöningar

Fotbollslandslaget står inför en avgörande match i EM-kvalet och nu framkommer vilka ekonomiska villkor som gäller för spelarna. Totalt delar stjärnorna på runt 12 miljoner kronor om laget når EM-slutspelet.

Spelarna har också fått igenom kravet att få flyga businessclass till och från landskamper. Däremot får landslagsledningen med förbundskapten Erik Hamrén nöja sig med ekonomiklass.

"Men det är ingen viktig fråga för Erik", deklarerade förbundsbasen Lars-Åke Lagrell och avfärdade kritiken om fördelningen av flygstolar.

Spelarna inte vana vid annat

- Vi har avtal med spelarna som gäller resor och de åker i businessclass. Spelarna är vana vid det i sina respektive föreningar och jag skulle tro att det gäller spelarna i de flesta andra landslag i världen också.

- Men jag tycker inte att det finns skäl till att Fotbollförbundet ska betala för en businessclass-biljett för mig när jag ska åka till Aten till exempel, säger Lagrell till Expressen.

- Jag åker som när jag åker privat, alltså turistklass.

700 000 kr till varje spelare - om...

Om nu landslaget i flygande fart når EM-slutspelet väntar en belöning på nära 700 000 kronor för de som har spelat mest.

Uefa belönar de länder som kommer till Polen och Ukraina 2012. Vid EM-slutspelet 2004 utbetalades 40 miljoner till varje förbund. Vid mästerskapet 2009 i Schweiz/Österrike gällde 72 miljoner och om två år lär belöningen hamna på uppemot 100 miljoner.

Det är mot den bakgrunden som förhandlingen om individuell ersättning sker mellan förbundet och spelarna. I våras var det dags igen.

- Förhandlingarna var inget större problem. Vi missade VM-slutspelet och det innebar lägre intäkter för förbundet. Så det var okej att ligga på ungefär samma nivå som tidigare, säger spelarrepresentanten Anders Svensson till Sportbladet.

- Vi kom överens, men vad avtalet innehåller behåller vi för oss själva. Det har aldrig varit svårt att träffa de här avtalen tack vare att det finns ett stort samförstånd från båda parter, säger landslagschefen Lars Richt.

Här är landslagets lönetrappa

Avtalet kommer att kosta förbundet runt 12 miljoner kronor enligt en lönetrappa:

15 000 kr får varje spelare som är uttagen till en match.

40 000 kr tillkommer vid seger.

20 000 kr för oavgjort på bortaplan.

Bonus baserad på antalet åskådare.

Guldbonus om landslaget når EM.

Spelarna har också en extra ersättning om de utför reklamuppdrag för förbundet.

AIK Fotboll AB:s delårsrapport, perioden januari-mars 2024, är ingen munter läsning för nyvalde ordföranden Mikael Jomer, 40 år, civilekonom och operativ chef för ett medicinteknikföretag. Han kommer närmast från förtroende uppdrag i Svarta Massan, en fristående ekonomisk förening som finns i AIK:s bakgrund.

Resultatet, drift, för perioden är minus 37,5 miljoner kronor och vd Fredrik Söderberg flaggar för att spelarförsäljningar blir nödvändiga under sommarens transfer fönster.

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Nej, några pengar tillbaka blir det inte för de motionslöparna som hade betalat in startavgift till Göteborgsvarvet 2021, men som sedan tvingades acceptera att Coronapandemin stoppade ett genomförande.

Göteborgs Friidrottsförbund stämdes då av Konsumentombudsmannen och Nu har två domstolar instämt i arrangörens linje – och de slipper betala tillbaka pengarna, enligt Göteborgs-Posten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.