Här är landslagsspelarnas belöningar

Fotbollslandslaget står inför en avgörande match i EM-kvalet och nu framkommer vilka ekonomiska villkor som gäller för spelarna. Totalt delar stjärnorna på runt 12 miljoner kronor om laget når EM-slutspelet.

Spelarna har också fått igenom kravet att få flyga businessclass till och från landskamper. Däremot får landslagsledningen med förbundskapten Erik Hamrén nöja sig med ekonomiklass.

"Men det är ingen viktig fråga för Erik", deklarerade förbundsbasen Lars-Åke Lagrell och avfärdade kritiken om fördelningen av flygstolar.

Spelarna inte vana vid annat

- Vi har avtal med spelarna som gäller resor och de åker i businessclass. Spelarna är vana vid det i sina respektive föreningar och jag skulle tro att det gäller spelarna i de flesta andra landslag i världen också.

- Men jag tycker inte att det finns skäl till att Fotbollförbundet ska betala för en businessclass-biljett för mig när jag ska åka till Aten till exempel, säger Lagrell till Expressen.

- Jag åker som när jag åker privat, alltså turistklass.

700 000 kr till varje spelare - om...

Om nu landslaget i flygande fart når EM-slutspelet väntar en belöning på nära 700 000 kronor för de som har spelat mest.

Uefa belönar de länder som kommer till Polen och Ukraina 2012. Vid EM-slutspelet 2004 utbetalades 40 miljoner till varje förbund. Vid mästerskapet 2009 i Schweiz/Österrike gällde 72 miljoner och om två år lär belöningen hamna på uppemot 100 miljoner.

Det är mot den bakgrunden som förhandlingen om individuell ersättning sker mellan förbundet och spelarna. I våras var det dags igen.

- Förhandlingarna var inget större problem. Vi missade VM-slutspelet och det innebar lägre intäkter för förbundet. Så det var okej att ligga på ungefär samma nivå som tidigare, säger spelarrepresentanten Anders Svensson till Sportbladet.

- Vi kom överens, men vad avtalet innehåller behåller vi för oss själva. Det har aldrig varit svårt att träffa de här avtalen tack vare att det finns ett stort samförstånd från båda parter, säger landslagschefen Lars Richt.

Här är landslagets lönetrappa

Avtalet kommer att kosta förbundet runt 12 miljoner kronor enligt en lönetrappa:

15 000 kr får varje spelare som är uttagen till en match.

40 000 kr tillkommer vid seger.

20 000 kr för oavgjort på bortaplan.

Bonus baserad på antalet åskådare.

Guldbonus om landslaget når EM.

Spelarna har också en extra ersättning om de utför reklamuppdrag för förbundet.

Manchester United behövde en poäng borta i sista Premiär League matchen mot Leicester. Matchen hade kallats miljardmatchen, så mycket pengar stod på spel. United gjorde vad som behövdes, vann med 2-0. En poäng hade räckt för att klara Champions League-platsen.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Under tre dagar ska idrottsrörelsen träffa regeringen och idrottsminister Amanda Lind för att lägga fram sina förslag och synpunkter. Först ut var ishockeyn och ordförande Anders Larsson på tisdagen.

När nu idrotten får gehör och alla representanter hoppas på ett genombrott så deltar dock inte Folkhälsomyndigheten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.